Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

1111214161749

Komentáře

• s tymi prekladmi mien je to tazke. ja osobne by som priezviska, vlastne Mena ako take (ludi, miest, riek) az na vynimky pre rozpravky z anglictiny do SJ/CJ neprekladal. u Hobita a HP to chapem a schvalujem, ale u SOIAF & LOTR som proti. aj ked teda cesky preklad LOTR milujem, zrejme preto ako davno som ho cital a ako ho mam teda vzity.

btw. ktoru cast Silmarilionu by ste chceli vidiet prvu? Ja osobne Hurinove deti. z Turima Turambara by bol uplne dokonaly film. Alebo Beren a Luthien by bola pecka tiez...snad sa dozijem :-)
  • Beren a Luthien by bylo uber lovestory :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    alek napsal(a):

Bych jen takovou malou rýpavou technickou: nerealističnost tomu snad ani nikdo nevyčítal. Jen že to působí rozporuplně (a až rušivě) v souvislosti s navážno laděným příběhem.
    Ale ten headuv koment ma presah, da se tim vysvetlit prakticky kazda vytka k tomu filmu, respektive da se tim zabit kazda debata o nem :-)
    Bych řekla, že ho trochu přeceňuješ ;o)

• Viděno v IMAXU. Pár úžasných efektů, jinak neskonalá nuda :(
  • heada? Ne každé zlato třpytívá se... :-)
    Blackfish napsal(a):

Beren a Luthien by bylo uber lovestory :)

Tak bych to rád viděl, ale jímá mě hrůza při představě castingu na Luthien - hlavně ve vztahu k Arwen, kterou prostě nerozdejcham nikdy.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 23. prosince 2012
    @alek Já si zas jinou Arwen nedokážu ani představit :) Liv Tyler je pro mne nádherná a dokonalá a to elfství ji věřím.
  • @Krisa Nu, to jsem za tebe rád, více se k té cuchtě vydávající se za Večernici raděj nebudu vyjadřovat, jsou svátky, netřeba si kazit náladu :-) Zvláštní, že u Galadriel to ale naopak trefili zcela dle mého gusta, hlavně v Hobitovi je úchvatná.
  • Nějakej blbec by tam mohl hodit Kirsten "bez výrazu" Stewart tak to radši ne. Nevím jakou herečku nominovat na nejkrásnější bytost mezi všemi národy.
    Já nemám problém s tím, že se lidem Liv Tyler nelíbí, ale dost často jsem se setkala s tím, že pak nedokázali odpovědět na otázku, koho lepšího by teda chtěli.
    Já si elfky představuji křehké, krásné, vznešené a kromě LT to u mě splňuje ještě Evangeline Lilly, na kterou se v Hobitovi dost těším (vůbec netuším, co bude hrát, ale jsem zvědavá, jak bude vypadat) a Natalii Portman (už tak se řeší, že má divné uši).
  • Ale tak našly by se, problém je najít ten konsenzus ;-)
    @alek A zase vyhýbání se odpovědi :)
  • Ale no tak, jsme se potkali s odpovědí :-)
    Já si elfky představuji křehké, krásné, vznešené a kromě LT
    LT je křehká? Fyzicky? Fakt? 8-O

OK, chceš odpověď, máš ji mít. Pro mě vždycky byla číslem 1 pro Arwen/Luthien Jennifer Conelly. Druhá v řadě - na kterou si zrovna teď vzpomenu - pak asi Rachel Weisz (u obou je takový nezanedbatelný plus, že umí hrát :-) Akorát už mi holky začínaj trochu stárnout...
  • Evangeline Lilly by šla :) Jako luthien mě napadla Elizabeth Taylor. Z těch současnějších Audrey Tautou a ještě mě napadla Sibel Kekilli (Shae) ale to určitě zamítnete :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @alek Ty mi čteš myšlenky, zrovna jsem chtěl JC napsat :)
    @alek Narážíš na to, že jí řekli, že když zhubne, tak bude dostávat spousty rolí a ona je poslala do háje? A ano, připadá mi tak.
    Jennifer Connelly jsem měla taky ve svém seznamu, ale ta má smůlu, protože nedokážu z hlavy vymazat konec Requiem for a dream. Rachel Weisz by se mi líbila jako elfka taky líbila, ale asi ne jako Arwen - tu bych viděla za někoho "staršího či mocnějšího".
    Jak stárnout? Jak již bylo řečeno "Nejkrásnějších 20 let ženy je mezi jejími 18. a 19. narozeninami" :)
  • jessica biel by se mi líbila
  • upraveno 23. prosince 2012
    Já bych ráda viděla zfilmované Húrinovy děti a taky Nirnaeth Arnoediad. Samozřejmě i mou oblíbenou část s Maeglinem.
    Beren a Lúthien je moc ošemetné téma. Lúthien je prostě jen jedna
    image
    Jediná herečka, kterou bych si jako Lúthien dokázala představit, je Natalia Portman (jenže ta je moc slavná, což je škoda, protože "ksicht" na to má). Rachel Weisz by mohla být Lúthien před dvaceti lety.
  • Edith Tolkien, jasně že, podle ní ta postava je vlastně napsaná :)
  • Je překrásná.
  • Narážíš na to, že jí řekli, že když zhubne, tak bude dostávat spousty rolí a ona je poslala do háje?
    Ne, nenarážím, to ani nevim. Pokud to udělala, je to sympatický. Jen mi prostě moc křehká v LOTRovi nepřišla, spíš záměrně taková sexy dračice -což, uznávám, může být přitažlivý, ale prostě ne u Arwen. Já proti ní nic nemam, třeba v klipu Crazy je skvělá, tam sedí a v podobný roli jí taky měli nechat :-)
  • @Krisa Evangeline Lilly má vraj hrať
    Elfku ktorá bude zaláskovaná do Barda (ten lučištník čo zabil Smauga)
    upraveno 23. prosince 2012
    @alek Aha, tak jako sexy dračice mi teda vůbec nepřišla. Do této škatulky řadím Angelinu Jolie a jakoukoli herečku z Transformers :).
    @JoeGyry Aha, to jsem vůbec nevěděla. Koukala jsem na imdb a tam u ní nic nebylo. Ale já neumím hledat a navíc jsem taky dost líná, což asi mou nevědomost vysvětluje. A nevíš náhodou, kdo má hrát Barda? Nic, už vím :)
  • @Krisa Jolie? Jo, tak to sedí, vnímám je dost podobně, s tím rozdílem, že AJ uznávám za některé role i jako dobrou herečku :-)
  • @alek Proč by měla být Liv Tyler cuchta a dračice :) ? Mě se naopak zdá, že vyhlíží docela nevinně a něžně.
  • Liv Tyler dračice? No tak mi tedy taky nepřipadá:-) Je hezká, ale rozhodně ne hot...
  • Jako Luthien bych navrhoval Amber Heard ;)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Zase nedělejte, že nejsou na zemi hezký holky. Stačí se podívat na libovolnou epizodu Tudorovců :)
    @alek COŽE? Angelina Jolie je dobrá herečka a Liv Tyler není? Panebože, asi omdlím :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Angelina Jolie umí hrát velmi dobře, když chce nebo když je to potřeba. Ale jeden ze dvou největších problémů dnešního Hollywoodu je to, že se to po ní (a po hercích obecně) obvykle nechce. Diváci raději vidí na plátně Angelinu, kterou znají z bulváru, než věrohodnou postavu, kterou zrovna hraje Angelina Jolie.
    OK, já ji nemám ráda, proto ji hodnotím hůře, než by si objektivně zasloužila.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.