Hobit
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.
Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.
Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.
Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.
Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.
Těšíte se? Já strašně. 8) :!:
Zvláště na ten druhý film. :idea:
Komentáře
Ale neházel abych to jen na Hobita a holky - je to všude. V drtivé většině filmů a seriálu hrají krásní lidé, protože na "normální" a "ošklivé" by se nikdo nedíval (proč je tolik hereček/ jerců z modelek/modelů, když školy herectví mají tolik absolventů?)
Protože 3D a rejžovačka na wow efektu :-)
Pro mě je to ovšem často smutné, páč bych radši viděl to dobrý herectví. Samozřejmě, když jde o roli princezny/elfky/popelky, tak pochopitelně ať to je hezká holka, ale ať má kromě toho i nějaký herecký vlohy. A v jinejch rolích je těmi krasavci přecpáno, na úkor věrohodnosti toho co předváděj. Krása je navíc pojem relativní, zatímco kvality herecké nikoli.
A když si vezmu třeba dřívější naší hereckou generaci. Měli jsme herečkym, který nemusely bejt nijak zvlášť hezký, ale dokázaly zahrát tak, že z nich mohly bejt rázem dámy, kočky i děvky aniž by bylo nějak moc potřeba vizážistů.
A taky mi přijde, že délku ocenili hlavně ti, kteří Tolkiena už tak nějak víc znají a Hobita četli nedávno/několikrát. "Běžný" divák asi bude tvrdit, že je to dlouhé. Každopádně, kdyby měl Hobit 120 minut, tak bych na něj ani nešla, 120 minut je na (jakýkoli) film strašně málo. Doufám, že prodloužená verze bude mít tak o hodinu víc, to bude pošušňáníčko! :D
edit: výjimkou jsou "akčňáky" jako X-Meni atd., těm ta hoďka a půl stačí. Ale u výpravných věcí vůbec! :D
Prosím, řekni že si děláš srandu.
A k tomu stáří Thorina - ten mi v knížce připadal o dost starší - připadalo mi, že mu má být ke stovce.
Já mám ráda dlouhé filmy (v kině). Jinak na ty "krátké" (cokoli pod 2 hodiny) se můžu podívat doma. Je pravda, že za nejdokonalejší film ever považuju Fontánu, která má tak hodinu a půl, ale taky jsem na tom nebyla v kině (a ani bych nešla). Asi je to tím, že se do kina dostanu tak 2x za rok a když už tam jsem, tak si to chci pořádně užít :D.
K tý Fontáně - tak jeden z mých neoblíbeňejších filmů a do kina bych na to šla - už kvůli těm vesmírnejm záběrům :)
Do 1 filmu by se Hobit vešel jedině tak, že by konec byl zkratkovitě jako v knize, což by podle mého byla pro film škoda (
A kdyby to mělo mít jen dvě hodiny. Které scény by jste vystříhaly?
@Krisa Tu populatritu taky musíš brát s rezervou, třeba většinu zde probíraných seriálů a herců v nich hrajících vůbec neznám a to se ještě o film a seriál jakž takž zajímám. A díky tomu taky vím, že herec dneska do kina davy nenatáhne, byť se ještě nedávno říkalo, že hvězdy prodávají. Podívaj na takovou často probíranou Megan Fox, možná že puberťáci čuměj na její videa na youtube, ale krom pozornosti bulvárních médií jí to zvláštní úspěch nezajistilo a filmy postavený na tom, že v nich hraje, byly propadáky. Takže bych rozlišil popularitu zajišťující úspěch (na ten vzhled nestačí) a popularitu bulvární.
Možná je to tím, že už jsem zas o pár let jinde než někteří zde :)
To není nějaká kritika, prostě jen myslet si, že když bude mít film známé a pěkné tváře a komerční úspěch je zaručenej, je chyba a nemyslim to z morálního hlediska. Osobně si nemyslím, že by prostě stačilo do filmu nahnat hezké mladé lidi, "protože to společnost vyžaduje", nemyslím, že by něco nějak výrazně nasvědčovalo tomu, že společnost něco vyžaduje než aby filmy stály za to :)
A aby bylo jasno, v žádným případě bych nechtěl, aby hezký holky z filmů zmizely, ale aby bylo audiovizuální umění postavený jenom na tom, to by mi teda vadilo hodně. pak bychom se mohli dočkat adaptace Písně ledu a ohně, kde by Brienne hrála 40kilová modelka... :)
Chtěla jsem tím říci, že se nedivím a nekritizuji tvůrce za to, že postavy "zhezčují" a vybírají krásné lidi (vždycky je lepší hezký a dobrý herec a když už neumí hrát, tak je pro vizuální stránku filmu lepší hezký lempl, než škaredý lempl). Takže ve filmech o středověku vidíme "moderní" krásné lidi v historických kostýmech, protože lidi s černými zuby, nedodržující hygienu prostě nejsou hezcí, líbiví, dobře koukatelní - o tohle mi šlo!