Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

1212224262749

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Fak júúúúúúúúúúúúúúúúúúú =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    24. března bude trailer ;-)
    upraveno 10. března 2013
    Montezuma3 napsal(a):

24. března bude trailer ;-)

Na Desolution of Smaug? Tak skoro 8-O To nás budú týrať niekoľko mesiacov dlhého čakania? :D Normálne to ťažko zvládam a ešte po traileri to bude ešte ťažšie..
    Aha tak ne. Špatně jsem si to přeložil. Bude to jen nějaké preview na druhý film. Bude na Blueray discích prvního filmu. Možná to bude něco jako první teaser.
    upraveno 20. března 2013
    Jdu šetřit penízky na dovolenou.
  • @Montezuma3 Nádhera, kvůli tomu bych snad i přežila jednu cestu letadlem :) vlastně dvě, ještě zpáteční :anxious:
  • @Dreamer Zpět se nikdo nevrací.
    Ja chcem žiť v Hobitej nore v Hobitove, mať všetko na háku, jesť skvelé jedlá, sem tam niečo napísať :D Tento svet je hnusný...
  • @Everett_Young všude dobře doma nejlíp, ve Dně pytle by mě stejně bydlet nenechali, takže bych musela riskovat druhou cestu letadlem anebo vykopat tunel zpátky domů :D
  • Já jsem na N. Zélandu byla rok. Buďte si jistí, že vracet byste se nechtěli :)
  • @Phoebea To chce vysvetlenie :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Že je tam krásně a nechtělo by se nám vracet domů.
  • @Nevada ja som to pochopila naopak ;)
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 22. března 2013
    @Hildegarda
    Ne, je to jak říká Nevada. Na Zélandu je krásně, lidi jsou tam na sebe hodní, nekradou, vládu zajímá, co si lidi myslej. Všechny zajímá životní prostředí, tak si to tam nezasíraj odpadkama a skládkama. A ta příroda... to je prostě mazec, nejde popsat, musí se vidět :)
    Jestli má někdo pocit, že v Pánu Prstenů a v Hobbitovi je jen to nejhezčí z Nového Zélandu, tak se mýlí. Novej Zéland je takhle krásnej všude: vpravo vlevo, vepředu vzadu, nahoře dole. Vím to, procestovala jsem ho křížem krážem a jak říkám, měla jsem na to rok.

Jo : a všichni tam hulej trávu, jako ÚPLNĚ VŠICHNI, starý mladý všichni... :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    vládu zajímá, co si lidi myslej
    To vlády světa zajímá často, otázka je, k čemu to pak používají :)
  • No právě že na rozdíl od naší vlády jejich vláda své lidi poslouchá a dle toho se i chová. Nebo třeba policajti: nejde jim o to lidi prudit a vybírat pokuty, ale opravdu jim pomoct. Kolikrát jsem tam udělala nějaký prohřešek v autě oproti jejich silničním pravidlům, ale nikdy jsem nedostala pokutu, vždy mě poučili a popřáli mi bezpečnou cestu...
  • @Phoebea Ja som to pochopila, to bol len taky podpich ( a cista zavist k tomu ) :)
    Phoebea napsal(a):

@Hildegarda
    Ne, je to jak říká Nevada. Na Zélandu je krásně, lidi jsou tam na sebe hodní, nekradou, vládu zajímá, co si lidi myslej. Všechny zajímá životní prostředí, tak si to tam nezasíraj odpadkama a skládkama. A ta příroda... to je prostě mazec, nejde popsat, musí se vidět :)
    Jestli má někdo pocit, že v Pánu Prstenů a v Hobbitovi je jen to nejhezčí z Nového Zélandu, tak se mýlí. Novej Zéland je takhle krásnej všude: vpravo vlevo, vepředu vzadu, nahoře dole. Vím to, procestovala jsem ho křížem krážem a jak říkám, měla jsem na to rok.

Jo : a všichni tam hulej trávu, jako ÚPLNĚ VŠICHNI, starý mladý všichni... :D

Už prestaň :D Začínam sa vzdávať svojej prvotnej túžby ísť do Londýna... Len mi to sťažuješ...
    Hildegarda napsal(a):

ja som to pochopila naopak ;)

vs.
    Hildegarda napsal(a):

Ja som to pochopila, to bol len taky podpich ( a cista zavist k tomu ) :)

Hm?
  • @Branislav_Gepeto Londýn zas tak skvělej není, sice žiju kus od něj, ale strávil jsem tam taky dost času :)
  • Tak po téhle chvále se mám chuť tam okamžitě odstěhovat.
  • To já taky. Třeba by se tam člověk dožil i vyššího věku. :D
    Pokud jste ještě někdo do 35 let, tak byste mohli zkusit tohle:
    http://www.studentagency.cz/pracovni-a-au-pair-pobyty/Novy-zeland/Working_Holiday_Novy_Zeland/
    No já jdu asi šetřit a za rok bych to chtěl prubnout, snad stihnu Hobita trojku z první ruky. :D
    Jeden známý byl na Novém Zélandu minulý rok.

tady má fotky
    http://mrmar.rajce.idnes.cz/
    Já viděla jen jednu galerii, na ty ostatní jsem se radši nedívala (taková závist je hrozná věc)

a tady má pár rad na cestu
    http://forum.ouska.net/index.php?PHPSESSID=pkebaoedslqk86534bnok2j2q1&topic=90.0
  • Nevada: Jé, díky moc. To se pokochám. Za odměnu pohnu s tou ženou. :D
    To kdybych věděla dřív!
    :wall: ;)
  • upraveno 22. března 2013
    Nevada napsal(a):

Hildegarda napsal(a):

ja som to pochopila naopak ;)

vs.
    Hildegarda napsal(a):

Ja som to pochopila, to bol len taky podpich ( a cista zavist k tomu ) :)

Hm?
    no to su tie internetove komunikacie
    v tomto pripade, ked som dala smajlika " ;) ", tak to bolo take pomrkavanie a podpichovanie a negovanie predchadzajucej vety
    polepsim sa a nabuduce to dam celou vetou, ako v skole ;)
    Prestaňte už :D Veď mne sa bude o tom Novom Zélande aj snívať...
  • No to buď rád, mně se vždycky zdají takový kraviny. :D
  • @Branislav_Gepeto lepsie ako o maturach :)
    Hildegarda napsal(a):

@Branislav_Gepeto lepsie ako o maturach :)

:D Nestraš... Hovorím o snoch, nie o nočných morách...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.