Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

1242527293049

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Krisa Ona bude hrát v Hobitovi?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Everett_Young Ano prosím.
  • @Everett_Young bude hrať postavu ktorá v knihe neexistovala, jupí
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Evangeline Lilly? Aha, to je ta co se mi líbila akorát v tý kratičký scéně v Hurt Locker :D
  • A female elf from Mirkwood. Her name means "daughter of the forest". Peter Jackson has confirmed there will be no romantic connection to Legolas. =D
  • Povodne som si myslela som si, ze hovorite o Lily Cole. Nastastie som sa mylila :)
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 21. dubna 2013
    No a ještě jsme nehlasovali pro největšího sympaťáka filmu.
    Já hlasuju pro Azoga - byl fakt sladkej ...
    A toho jeho vrrka, toho chci !!!

(snesla bych i hnědo-černýho nebo jenom černýho, ale ten bílej je fakt magnificentní)
  • upraveno 21. dubna 2013
    @Phoebea Máš zajímavý vkus :-D
    Největší sympaťák je pro mě Gandalf :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 21. dubna 2013
    Bilbova lavička... Tá, na ktorej fajčil... Fajku... Tabakovú...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Největší sympaťák je samozřejmě Bilbo. Ale to se v druhém filmu určitě změní. Protože (jak doufám) už uvidíme ze Šmaka víc než jen oko a čumák.
    :)
    Gandwhite
  • Zajímalo by mě, jak zasaděj Bolga (kterého ztvárnil původní představitel Hory) do dalšího děje v Hobitovi. Snad nezůstane jenom u té mikro scény z bitvy v Azanulbizaru...
    Bacha na to, to vypadá nebezpečně, zrzavá cvelfka
    image
    @Montezuma3 Já na to dneska koukala a nevěřila vlastním očím - proč nemůže být normálně tmavovlasá (jako normálně) :(
    A proč sakra jo :-)
    @Montezuma3 Protože se mi v tmavých vlasech líbí víc ;)
  • Krisa napsal(a):

@Montezuma3 Já na to dneska koukala a nevěřila vlastním očím - proč nemůže být normálně tmavovlasá (jako normálně) :(

souhlas :( Lilly má fakt krásnou přirozenou barvu vlasů, která kontrastuje se světlýma očima.

Tohle ale není Lilly, to je Tauriel. (já vím, jsem troll)
    Moje oblíbená herečka to není. Já jsem víc zvědaví na Zrzavou elfku. S tím jsem se ještě nesetkal. Snad jen v Dragonlance. Já hlasuji za zrz, a Felicia Day hlasuje se mnou. :-P
  • @Montezuma3 Felicia Day je ale o třídu, ne-li o dvě výš než Lilly, tohle vůbec nejde srovnávat, navíc Lilly má prostě mít ty černý vlasy, tohle vypadá divně.
  • A nejni to nějakej fake? :) To její oblečení a lučiště mi vůbec nepasuje k tomu, co jsme zatím viděli ve filmech , ale spíš jak z půjčovny kostýmů...
  • Taky mi to přijde nějak zvláštní, ale možná to tak jen vypadá :)
  • ach Lily....mnam :D
    image
  • Hezky! Takže název druhého filmu už je asi potvrzený...
    upraveno 9. června 2013
    Astaldeo napsal(a):

Hezky! Takže název druhého filmu už je asi potvrzený...

To bol už dávno, nie?
    Už dlhšie vídam články typu Na aké filmy sa teším v roku 2013 a podobne, kde to berú samozrejme a takisto je to na iných stránkach. To ja už so aj bral, že ofiko názov trojky je There and back again - nezdalo sa mi to ako špekulácia či projektový názov na IMBD je to tak...
    upraveno 10. června 2013
    Jo, názvy druhého a třetího filmu byly potvrzené nedlouho poté, co se oznámilo rozdělení na tři filmy. Šlo jen o to, že se mezi původní dva, vložil tento třetí.
    Jen škoda, že v české distribuci neprošel na ČSFD odhlasovaný vtipný název Hobit: Šmasakr :D
    =D To by bol epický názov
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.