Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

1262729313249

Komentáře

• Mne pravdu povediac takýto Smaug vôbec nevadí. Pri čítaní som si ho vždy predstavoval ako takého klasického rozprávkového draka. Hovoriaci drak predsa nemôže vyzerať seriózne. :D
  • @Askia Proč všichni milujou zrzky? S takovým přístupem mají pak tuctový blondýny smůlu. :-)

Zrzkou jsem měla tu čest být do svých patnácti let, pak jsem byla asi tři měsíce růžová a potom se mi to začalo dělat do pochcané slámy. A spoustu lidí mi vyčítá, co si to jako vymýšlím, že není možný, abych byla zrzka a pak bloncka a možný to je. :wall:
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 14. června 2013
    @Lady_Seans Tak si kup barvu na vlasy. Při nejhorším budeš mít nějaký nechtěný odstín, ale když už jsi experimentovala s růžovou, tak to nikoho nepřekvapí.
  • @Everett_Young Ne, to já v sextě jsem měla potřebu světu dokazovat, jak je nudný a že potřebuje osvítit nějakým růžovovvlasým magorem, teď už jsem tak nějak do toho nudnýho světa sama zapadla. Ale jinak mě, když jsem byla malá, zrzavá a roztomile hloupá, celé období nižšího gymplu pekelně nadržovalo. Všichni mají utkvělou představu, že zrzky pořád někdo šikanuje pro jejich barvu vlasů, a tak jim prostě nadružují, někdy až vlezle :-)
  • @Lady_Seans Tak vezmi luk, šípy, a každého kdo tě bude kritizovat třikrát (ne jednou, ne dvakrát, ale dokonce třikrát!) střel až se rozbrečí a ujede na koni ;-)
  • @Everett_Young Poté, co jsem se jedním zbloudilým šípem trefila v kůlničce do mamčinýho plakátu Morrisona, přímo do prsou jsem toho radši nechala, protože ona z toho byla hrozně nešťastná :-)
  • Lady_Seans napsal(a):

@Askia Proč všichni milujou zrzky? S takovým přístupem mají pak tuctový blondýny smůlu. :-)

=D Já znala jednu slečnu "políbenou ohněm" a ta mi vždycky, když jsem šla do školy práskla dveřma před nosem, neměla jsem ji za to vůbec ráda, spíš bych řekla, že v nevýhodě jsou nazrzlí kluci, i když vůbec nechápu proč, když některým to tak sluší :)

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Zrz, pihy, luk a šípy. To je nejlepší kombinace. ;-)

@Dreamer To ale není 100% zrzoun. To je spíš taková nazrzlá hnědá.
  • Se zrzkama je to zkrátka záhada:
  • upraveno 14. června 2013
    Kdo je ten Bard (jakožto herec)? a proč mi připomíná Willa Turnera? A proč by elfka nemohla být hnědá do zrzava (přiznejme si to, políbená ohněm Tauriel není!)? A odkdy vlastně umí táta péct? A odkdy Everett Young kouká na jiný ženy mimo Maisie Williams alias Arye!?
  • Montezuma3 napsal(a):

@Dreamer To ale není 100% zrzoun. To je spíš taková nazrzlá hnědá.

Jo aha, ono se to ještě rozlišuje na podle odstínů, takže, kdo nemá hlavu jako mrkev, tak ten nemá právo se nazývat ohněm políbený/á? =D
    upraveno 14. června 2013
    @Blackfish 1) Bard vypadá naprosto strašně, představoval jsem si ho s daleko hrubějšími rysi v obličeji, aspoň o deset let staršího a rozhodně ne jako nějakého zázračného zelenáče.

2) Zři krásu Felicie Day a zůstaň němě hledět otevřenou pusou!
  • Královna :) Charlie Bradbury. Pravda, Fel je skvělá ! :D To je ženská pro chlapa, né to děvčátko Maisie :D
    upraveno 14. června 2013
    @Blackfish Charlie rozhodně není ženská pro chlapa :D Charlie možná tak ženská pro Maisie ;-)
  • TO BY SE TI LÍBILO VIĎ!!!! Na tom lůžku, v tom stanu, bys čuměl s papulou otevřenou jak Sam s Deanem :D
    upraveno 14. června 2013
    @Blackfish No to si piš že bych čuměl :D (a jo, líbilo =D )
  • @Lady_Seans Promiň, že reaguju na Tvůj dotaz až takhle pozdě, odlétám zpět do Anglie, tak nemám moc času. Odpověď je prostá, je to vzácné, každý by chtěl něco speciálního a tohle je recesivní (čti vymírající) rys. Taky se k určitému vzhledu většinou vztahují určité povahové rysy, ale to jsou většinou neprokázané domněnky ;)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Bard vyzerá akosi tuctovo... Človek by si ho aj pomýlil s Thorinom.
  • Mně Luke Evans přijde celkem v pohodě. A tuctově taky nevypadá, i když to nejsem asi s to úplně posoudit. Zas tak moc po chlapech nekoukám:-)
    Chmur napsal(a):

Mně Luke Evans přijde celkem v pohodě. A tuctově taky nevypadá, i když to nejsem asi s to úplně posoudit. Zas tak moc po chlapech nekoukám:-)

Tým tuctovo som myslel, že na ňom nie je zas tak veľa čŕt, ktorými by sa dal zapamätať a odlíšiť od Thorina napr.
  • :-)) Jakože není tmavookej blonďák?:-)
    Akože by mohol byť omnoho starší, nech z neho chršia bojové skúsenosti
    - Takto to bude hrdina, čo náhoďacky skolí Smauga zatiaľčo v knihe mi pôsobil ako pravý bojovník, ktorý ak má zomrieť, stiahne so sebou aj Smauga.

Knižného barda som si predstavoval s vážnym výrazom, niekoho, kto je absolútne seriózny, strápený dňami života - pri diskusií s Bibom mi pripadal skoro až unavene
    - nie žeby obliehanie nebolo vyčerpávajúce
    - a je teda ideálny kráľ, ktorý to vezme zodpovedne
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Branislav_Gepeto Já si myslím, že Luke Evans má tak zvláštní ksicht (což není myšleno negativně), že jako pravý bojovník působit může. O stáří (je to ročník 79) se sice asi mluvit nedá, ale vzhledem k tomu, že jsem se bála, že obsadí nějakého "vymazleného kocourka", je to dle mého dobrá volba.
    Beru zpět, je to bohyně!!! =D
    image
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Pche, bohyně, tak se oslovují feministky v knihách pro jiné feministky :D
    @flanker.27 Fakt? Já asi nidky žádnou nečetla...
  • Já asi taky ne :-k nějaká doporučení?
  • feministky.com
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Blackfish Tak když to po mně chtělo zakoupit pás cudnosti, musel jsem odmítnout...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.