Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

1293032343549

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Montezuma3 Však to je v naprostém pořádku :P
  • Montezuma3 napsal(a):

Tři archeři, dva řezníci, dirigent a jeden dračí hulič.
    image

:dance: :-P
    btw., archerov - jasne vidim, 2rezníkov taky mám, ale - dirigent ? ;:D a draičí hulič ? =D :-k
    :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    A nový trailer:

a videoblog :-)
    To je mučení! Těším se čím dál tím víc!
  • Dirigent je Bilbo, který to drží jak kapelmeister a hulič je šmajdalf :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Blackfish Dirigent je skôr Thardunlibläblé neviem ako sa volal. Ale viem, že ten herec hral v Povedz kto ťa zabil :D
  • Brandone, Thranduil? :D A hraje ho Lee Pace
  • upraveno 5. listopadu 2013
    Blackfish napsal(a):

Dirigent je Bilbo, který to drží jak kapelmeister a hulič je šmajdalf :D

hehe kapelmeister ;:D =D bilba som priradil k "mečiarom´, len nevím kdo a co je ten nalavo od maestra-huliča :-)
    btw., inak Bilbo je lavák ? ci sa mi len zdá, že drží tú swordsette, / rapier,zkrátka "mečík, v lavej ruke(?) :anxious:
    Dirigent má za ušima... listí
  • ..mohli by spraviť aj Sillmarillion, / alebo aj hurinove Ddeti :-P :weirwood:
  • Thranduil je skôr jak Voldemort s prutikom :D A Bilbo má meč v pravej ruke :D
  • A ten trailer... jak povedala @Krisa mučenie :D :D nemožem sa dočkať
  • @Alef_peAlef jasne aby viac vecí ešte skazili :D
  • upraveno 5. listopadu 2013
    @JoeGyry cožeéé ? ? 8-O =D :twisted: :-)
  • to ne, však práveže zatial, v globále, nekazia nič (co je dosť prekvapivé), však všetko od Tolkiena čo má pod palcom a pod dohladom P.Jackson, a spol. dostáva velmi vysoké hodnotenia, a ratingy, snád aj najvyššie, - za tích posledních nekolik, cca 10 - 12 let, všetky LOTR-y celá trilogia, od neho, + tento Hobit I, 2
    .. -==> jedine (resp. radšej) len on by mal točit aj príp. Silmarillion, jako další velkofilm..
    teda, možu,mohli by byť aj iní,další dobrí režiserí, (ak si trúfajú) - ale aj tak nech to celé .."zastrešuje" a dohladuje radšej ten doterajší..
  • Pre mňa bol Hobbit otrasný, CGI hnusné, trpaslíci ktorý vlastne neboli trpaslíci, sfetovany čarodej s hovnom na hlave, boj kamenných obrov W T F, celá ta scéna v hore a ich nezraniteľnosť voči pádom, čerešnička na záver trápne slow mo od Bilba ked zachraňoval týpka ktorý ho celý čas nemal rád, cela ta scéna sa mi nepáčila prečo bojovali? mali proste len ujsť na orloch ale to by asi priemernému američanovy nestačilo museli tam dať zbytočný akčný súboj. Možno tam toho bolo viac ale snažím sa na celý film zabudnúť. Páčil sa mi soundtrack a scéna s hádankami.
  • @JoeGyry ano, ovšem, ked to takto rozoberieš na jednotlivé scény a zábery, (a nenecháš na tom ani niť suchú :twisted: :-) ) možno aj máš pravdu..
    nj, ale pre producentov, režis., a scenáristov, holywUdskych tvorcov sú relevantnejšie sales, \ net-income & profits, čísla nepustia, a moeney talks.. :dance: 8-)
  • @JoeGyry lol "sfetovany čarodej" =D :-P tak možno mu to ozaj pomáhalo pri kúzlach, myšlení a prenikaní do vyšších sfér..
    ..tie fety, ..možno to je neco jako napr. raketové (kapalné) palivo, ozaj silné, - ked dáš do obyč.auta,bežného,slabého, a skusiš jazdiť s nejakou škodovečkou na nejaký kerosín,/hydrazín,/UDMH pre rakety Titan/SaturnV, tak ti hned vybuchne.., motor nevydrží ani 1otáčku.. až v príslušnom raket.motore, /rakete funguje a účinkuje tak jako má, a jako bol navrhnutý..
    @Bon_pari Já už chci prosinec (nebo kdz to teda nakonec vlastně bude)!!!
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    JoeGyry napsal(a):

...čerešnička na záver trápne slow mo od Bilba ked zachraňoval týpka ktorý ho celý čas nemal rád...

Pointa tej scény bola "Nie je pravá odvaha vedieť zabiť, ale vedieť, kedy treba život ušetriť."
    Ono to nadväzovalo.

Súhlasím, že tam bolo veľa divných vecí, ale za otrasné by som to nepovažoval a CGI bolo pekné.
    upraveno 6. listopadu 2013
    Já beru film Hobit za pohádku a hlavně zobrazení představ o příběhu někoho jiného, takže za mne: "Ať už je konečně ta premiéra, nebo mi rupne v kouli!"
  • @JoeGyry áno máš pravdu ovela lepšie by bolo keby Bilbo sedel na konári a prizeral sa ako umierá nie? že ho nemal rád tak ho mal nechať zomrieť? -_- tvoje argumenty su hrozné, ano pripušťam tá nesmrtelnosť trpasíkov je trošku taká...ale žee nesu trpaslíci? chcel si aby boli všetci malí, tuční, bradatí s čiapkami na hlavách tak ako to máš zakorenené vo svojich predstavách? alebo čo sa ti na nich nepáčilo!?
    a mimochodom predstav si to epické finále ako sedia na konároch, prídu orly a odídu... a? už akože konec?
  • @Draconos áno mali sa len prizerať zo stromu, hádzať po nich šišky a čakať na Deus ex machinu, je to "rozprávka" fakt tam bolo zapotreby toľko násilia? Trpaslíci: no neviem Pán prsteňov nám ukázal 3 trpaslíkov a všetci boli malí, tuční, bradatí ale asi za tých pár rokov zdegenerovali a začali byť škaredý, alebo možno, len možno potrebovali trpaslíkov pri ktorých by mladším dievčatám stekali slinky tak fuck logic peniaze su dôležitejšie trpaslíci môžu byť aj modelmi.
    A to je už režisérova vec že ani nie 250 stranovú knihu si rozdelil na 3 časti a teraz musí si umelo a násilne tvoriť 3 vyvrcholenia deja, mne by nevadilo keby tam nebojovali ale vidím že niekto potrebuje epické finále ;)
    Z prvej knihy vynechal takmer štvrtinu z poslednej taktiež štvrtinu, ale tu bude dopĺňať gebudziny typu: v knihe povedia že hrmilo ako keby kamenný obri zápasili a on to zobral doslova aby z toho mohol urobiť zbytočnú 10min scénu. Radšej keby natočil ako Frodo Sam Pipin a Chicho získali meče, alebo ako sa stretli s Bombadilom alebo ich znovu získanie Hobitova.
    upraveno 7. listopadu 2013
    image
  • @JoeGyry áno je to rozprávka, ale Jackson netočí rozprávku ako si možeš všimnuť v trailery na dvojku, točí dalšiu epicku trilogiu ako bol Pán prstenov, nehovorím žeby sa to nedalo v jednom filme ale ja osobne som rád že su 3, že sa mám načo tešiť a mne trpaslíci celkom padli do predstáv, predsa len taký Fili a Kili su mladí trpaslíci, tak nebudu to tlstý, s obrovyskými "plnovosy"
    A ešte "peniaze su doležitejšie" a divíš sa? Ty by si natočil za oobrovské peniaze film na ktorý by bežali všetci zarytí Tolkienovci a tým to hasne? To je základ ekonomiky, vytvoriť film ktorý zaujme široký rozsah fanušikov, nie len tých čo miluju knihu alebo deti,
    A do Spoločenstva sa už viac nevopchalo, i tak bol nadpeiemerne dlhý, to iste pri Dvoch vežach a predsa nenatočí z toho 7 dielnu ságu nie?
  • @Draconos epicku trilógiu, mám rád že sa slovo fantasy zamieňa so slovom epické. Počkaj tebe trpaslíci padli do predstáv? Tak to musíš mať úžasnú predstavivosť pretože ako vidíš na obrázku nad sebou tie brady a vedel si si ich predstaviť z popisu z knihy, tak to ti tlieskam. Ja som si trpaslíkov predstavoval v celku jednoduchých sebe podobných, viac sa líšili povahami nie tím kde nakupovali oblečenie kto mal akého kaderníka a podľa fashion blogov ktoré čítajú.
    Do spoločenstva sa to nezmestilo? Pokiaľ viem do spoločenstva ešte vopchal začiatok Dvoch veží, ale môžem sa mýliť knihy som čítal len 3x. Filmy boli extra dlhé keďže scény kde sa bojovalo tvorili 50% filmu, mohol skrátiť nejakú bitku a vopchať tam znovu získanie Hobitova, ale to by asi nebolo podľa tých základov ekonomiky ako spomínaš.
    Proste sa mi ten film nepáčil a to že sa tu oháňaš vecami ako ekonomika zarytý fanúšikovia etc ma nepresvedčí v opak, keď sa ti filmy páčia tak pôjdeš do kina a užiješ si ich, ja som bol na prvý diel v kine a bol som sklamaný, film si určite pozriem a možno sa mi bude páčiť viac ako prvý keďže už nebudem mať také očakávania. Film ma sklamal preto lebo som tam nešiel s tým že to bude kópia knihy, šiel som tam s tým že uvidím niečo ako Pána prsteňov (aj voči tomu mam výhrady pretože kniha bola brilantná ale časom som sa naučil mať rád ten film). Keby som nebol taký držgroš tak by som z kina odišiel keď sa tam prvý krát zjavil Radagastm, a už teraz viem že ma rovnako bude iritovať Legolas (áno viem ekonomika zoberieme pekného Elfa z trilógie aby sme pritiahli široké masy).
    Proste on Bombadila nedá do trilógie pretože bol príliš rozprávkovy a nereálny do toho sveta, ale do Hobbita dá kamenných obrov a čarodejníka ktorému sane ťahajú zajačikovia.
  • upraveno 7. listopadu 2013
    @JoeGyry @Draconos :applause: :idea: ;-)/(
    obaja - súhlas =D
    .. ++ aj nejaké pekné Elfky by tam mohol dať, aspon 1 - 2 .. :twisted: :-P :dance:
    ..nejen Filiho a kiliho ;D) lol =D
    :-)
  • @JoeGyry no vidíš, ako hovorí @Alef_peAlef každý mal v niečom pravdu :D

len toto:
    Film ma sklamal preto lebo som tam nešiel s tým že to bude kópia knihy, šiel som tam s tým že uvidím niečo ako Pána prsteňov
    teraz nechápem, nadávaš že to nie je podla knihy, že to nie je uplná rozprávka, ale očakával s niečo ako LotR...no a nebolo? kopia knihy to isto nebola, ale ako LotR to už hej. Ja to vidím tak že sa to začína tak trochu rozprávkovo (Radagast, golf, trolovia a trpasličie "To už nemohlo byť horšie" ) ale bude to temnieť, naberať na vážnosti, jednoducho bude tam stále menej "rozprávkovosti" Určite neuvidíme, psov chodiacich na zadných alebo niečo podobné :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.