Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

1222325272849

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Zrovna jsem na to koukal. A také se zjevil celkem pěkný plakát. Ale nenechte se zmást, je to fanart:
    image
    image
  • hodně hezký fun art :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Jazerné mestečko som si predstavoval trošičku.. dosť.. väčšie...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Branislav_Gepeto Tak ono to město je na druhém břehu, takže záleží na rozloze jezera :)
    Já si ho nějak moc obří nepředstavovala, protože netuším, jakou nosnost mají takové dřevěné pontony.
    Krisa napsal(a):

@Branislav_Gepeto Tak ono to město je na druhém břehu, takže záleží na rozloze jezera :)
    Já si ho nějak moc obří nepředstavovala, protože netuším, jakou nosnost mají takové dřevěné pontony.

Ako to ma napadlo, ale povedal som si, že je to fantasy, nebudem riešiť fyzikálne zákony, keď neriešim ako niekto môže žiť v zatienených miestnostiach nory a nemať zhoršený zrak (aj keď sú tam okná) :)
    Proste som si to predstavoval ako také dokonalučké mesto na vode, s nejakými tými kanálmi. Joj tam by sa žilo :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Budeš se divit, ale dost velkou, aby za druhé světové unesly tanky... :)
    flanker.27 napsal(a):

Budeš se divit, ale dost velkou, aby za druhé světové unesly tanky... :)

Nechci být za rejpala, ale trochu pochybuju, že v Jezerním městě jezdily tanky :)

Jenže já netuším kolik váží tank a kolik domy, které na těch pontonech stály, takže si to stejně nedokážu moc představit...
    @Krisa Přijde na to jakej tank, nicméně třeba T-34, který přejížděly pontonový mosty přes Dněpr, Odru a další města, vážily podle verze 30-32 tun. Takže myslím, že nést dům není až takovej problém...
    @flanker.27 Jenže taky nevím, jestli se dají srovnávat pontony Jezerního města a pontony přes Dněpr a Odru - existují různé techniky tvorby pontonů?
    upraveno 25. března 2013
    @Krisa Jo, záleží jak velký jsou a kolik jich je...
    Poměrně názorně je to vidět ve filmu Osvobození, podívej na tohle video v čase asi 31:30 (načítá se to dýl).
    @flanker.27 Já asi počkám až na toho Hobbita 2 :)
    @Krisa Ovšem nevim, jestli to unese Šmaka... :)
    @flanker.27 Myslíš, že Šmak je větší cvalda než tank? (Upozorňuji, že znám jenom Tančík)
  • Byly to vůbec pontony ? Nestály ty domy na pilotech ?
  • Na pilotech stojí seriály. ;-)
    heavy_head napsal(a):

Na pilotech stojí seriály. ;-)

A letecká doprava.
    @Krisa Než tenhle určitě :)
    Jinak běžný současný MBT (main battle tank) váží zhruba mezi 47-65 tunami. Nevím přesně, jak měl být velký Šmak, pokud bych ho porovnal třeba s tyrannosaurem, tak ten vážil cca 7-9 tun. Teropodi jako apatosaurus vážili cca 30-35 tun, ale k jejich stavbě těla má asi Šmak daleko.
    @flanker.27 Takže za předpokladu, že ty pontony (které však mohou být i piloty) unesou tank větší než Tančík, může se tam Šmak beze strachu procházet.
    Krisa napsal(a):

@flanker.27 Takže za předpokladu, že ty pontony (které však mohou být i piloty) unesou tank větší než Tančík, může se tam Šmak beze strachu procházet.

Možno sa zastaví aj v stánku s čerstvými buchtami...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    To mi připomíná scénu ze Shreka. "Jdi a bav se! kdyby něco, tak písknu."
    Mám draka a nebudu váhat ho použít...
  • No , různï chlapi tomu říkaj různě, ale drak je hodně velikášský název :-)
    @haladdin V tomto případě osli... :)
    upraveno 25. března 2013
    Montezuma3 napsal(a):

To mi připomíná scénu ze Shreka. "Jdi a bav se! kdyby něco, tak písknu."

=D A Smaug z toho výjde ako čisto nepochopená chorá duša, ktorá sa chce len hrať...
    Hanba tomu akože hrdinovi čo ho zostrelil ... fúúúúúúúúúúúúúj
    @Branislav_Gepeto Neznáš večerníček Rákosníček a hvězdy? Jak hvězdný drak brečel, že si s ním nikdo nechce huvát, nikdo ho nemá uvár. Tak si huváli na uvachejtličky, což nedopalo dobře, tak pak Rákosníček zamítl huvu na nebeský Požáuv.
    flanker.27 napsal(a):

@Branislav_Gepeto Neznáš večerníček Rákosníček a hvězdy? Jak hvězdný drak brečel, že si s ním nikdo nechce huvát, nikdo ho nemá uvár. Tak si huváli na uvachejtličky, což nedopalo dobře, tak pak Rákosníček zamítl huvu na nebeský Požáuv.

Mám problémy to prečítať, nehovorím detsky :D
    Ale verím, že záplatka musela byť naozaj zaujímavá a emočné zvládnutie konca určite stálo za to. Aké hodnotenie to malo na ČSFD?
    @Branislav_Gepeto To ten drak neuměl říkat "R" (a ještě si to představit s hlasem Bohdalový). A plakal a mně ho bylo vždycky líto.
    Hodnocení je 83 %

Jo, díl je dokonce na youtube:

upraveno 25. března 2013
    Predstav si Bohdalovú dabovať Smauga =D
    Nič proti nej, na rozprávky ma zaujímavý hlas s mnohými farbami...
    Ten dráček má skvělé zuby a úsměv :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.