Sranda topič
Videa, Audia, Obrázky, vtipy atd co vás pobaví...
Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.
A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.
A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
no pod výrazom guma si predstavím tri veci, pričom dve z nich sú guľaté (gumička do vlasov a guma od áut) a tú tretiu isto nemyslia.
Udalosť SlavCon 2030 si vezme ako miesto konania Dóm sv. Alžbety.
Kľúč: 11x-3rid-2030-23x-3rid...
:D Takže asi áno
Guma na gumovanie je tiež guľatá :D
Chudák ohař, chce jenom potěšit.
V případě oné blechy bych tak z podstaty věci viděl elastomer, který má výrazně dominantní podélný rozměr, souhlasný s tenzorem deformace (ale jen jednoosá napjatost=tah), tedy rovněž s vektorem rychlosti blechy. Jelikož rychlost deformace a pohybu blechy má stejnou orientaci i velikost, je tedy zcela jasné, že bleše bude pořád scházet volná délka elastomeru. Tato úvaha ovšem předpokládá nekonečně pružný materiál s nekonečnou mezí kluzu (tedy i pevnosti) a rovněž nesmrtelnou blechu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Elastomer
http://halbot.haluze.sk/image/20833
Dle mě (pouze moje úvaha, je s vysokou pravděpodobností špatná), to je takto --
Vůbec nezáleží na rychlosti natahování gumičky (může se klidně rychlost natahování exponenciálně zvyšovat) a to z jednoduchého důvodu. Vždy, když blecha poskočí, zvýší se její rychlost pohybu vzhledem k začátku gumičky. Tedy když je blecha v polovině gumičky, je její rychlost pohybu rovna 1/2 rychlosti natahování gumičky + vlastní rychlost blechy. Když je blecha ve čtvrtině gumičky, je její rychlost rovna 1/4 rychlosti natahování gumičky + rychlost blechy. Tedy jedinou podmínkou je, aby se blecha pohybovala rychlostí > 0. V tom se taky imho příklad liší s Achilleem a želvou, kde záleží na rychlosti pohybu jak Achillea, tak želvy (želva nesmí být rychlejší). Navíc teda u blechy a gumičky nevidím tu konvergentní řadu (ten "paradox"). Je to pouze úvaha ke které jsem došel vlastním rozumem bez tužky a papíru, takže je pravděpodobně chybna :)
Btw. Ta superstar je oooohrozná blbost. Na to se dívat tak zkouřenej nebo po velké dávce alkoholu.
B: Then Edmure Tully's wedding was certainly blessed!
A crown of gold around his head.
He grow emboldened, then grew drunk
and fell with a metallic thunk.
GoT - Ascent - Jeden z mých rádců po smrti Viserise.
To mi pripomenulo:
,,Kto sa má najhoršie? Diviak. Ženu má sviňu a deti prasce."
Komentář pod videem:
Jaime : "Joffrey, I am your father!"
Joffrey: "NOOOOOOOOOOOOOOOOOO"