Na rakovinu, jestli se to dá označit za normální smrt nevím. Ale cizí zavinění tam nebylo. Naopak ji hodně tlačili k tomu, aby popravila Alžbětu. Naštěstí to odmítala udělat s odůvodněním toho, že je přece jen královské krve.
Nesnáším neaktualizování stránek na tomhle fóru. Pak vždycky zpětně zjišťuju kolik jsem toho minula.
@Branislav_Gepeto Marie Tudorovna, starší sestra Alžběty zemřela na rakovinu po cca 5 letech vlády. Její nástupkyní byla právě Alžběta. Marie Stuartovna byla popravena na Alžbětin rozkaz (ani ne tak že by si to vyloženě přála, ale taky ji k tomu dotlačil Wallsingham). Stuartovna měla s Tudorovci přímo společného jen to, že její babička byla sestrou Jindřicha VIII.
Já pochopím zkratky/slova, které jsou v AJ kratší a daná osoba je líná to vypisovat (i když psát THX, když se dá stejným počtem písmen napsat dík, je taky dost divné. Chápu, že nápis v AJ je "20 % cooler", ale nějak to jde mimo mě.
Tak já používám anglické zkratky/slova, když mě hned nenapadne český ekvivalent nebo mi přijde český ekvivalent blbý/nepoužívá se (jde většinou o věci z IT, tam je toho totiž nejvíc) -- wireframe -- drátěný model framework -- (webový) rámec router -- směrovač plug-in -- rozšíření? provider -- poskytovatel meeting, home office atd. jsou prostě výrazy, které člověk pochytí od okolí (přijde mi blbé tomu pak říkat jinak a holt mi to občas ulítne i třeba na icefire)
@paulcz Ale tak to jsou názvy magických předmětů, které se v Čj nepoužívají, to je normálka. Já myslela anglická slova ve smyslu "Dneska jsem si koupila krásné červené apple a už se těším, až ho sežeru" :)
@paulcz Doufám, že ne. Ale v diskusích a na FB to tak občas vypadá :)
@Everett_Young To moc posoudit nemohu - jablečný výrobek mám jenom jeden, se kterým nemám žádný problém (až na to, že už mám asi rok rozbitá sluchátka a ještě jsem nebyla schopná je odeslat na výměnu :D )
Komentáře
Naopak ji hodně tlačili k tomu, aby popravila Alžbětu. Naštěstí to odmítala udělat s odůvodněním toho, že je přece jen královské krve.
@Branislav_Gepeto
Marie Tudorovna, starší sestra Alžběty zemřela na rakovinu po cca 5 letech vlády. Její nástupkyní byla právě Alžběta.
Marie Stuartovna byla popravena na Alžbětin rozkaz (ani ne tak že by si to vyloženě přála, ale taky ji k tomu dotlačil Wallsingham). Stuartovna měla s Tudorovci přímo společného jen to, že její babička byla sestrou Jindřicha VIII.
Chápu, že nápis v AJ je "20 % cooler", ale nějak to jde mimo mě.
wireframe -- drátěný model
framework -- (webový) rámec
router -- směrovač
plug-in -- rozšíření?
provider -- poskytovatel
meeting, home office atd. jsou prostě výrazy, které člověk pochytí od okolí (přijde mi blbé tomu pak říkat jinak a holt mi to občas ulítne i třeba na icefire)
Howgh
@Gardien jop, ale směrovač už jsem popravdě slyšel hodněkrát, přesto preferuju router.
@Everett_Young To moc posoudit nemohu - jablečný výrobek mám jenom jeden, se kterým nemám žádný problém (až na to, že už mám asi rok rozbitá sluchátka a ještě jsem nebyla schopná je odeslat na výměnu :D )