Sranda topič

upraveno 29. srpna 2017 v Rozličný pokec
Videa, Audia, Obrázky, vtipy atd co vás pobaví...

Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.

A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
1182183185187188354

Komentáře

• paulczpaulcz zima se blíží
    @Branislav_Gepeto meeting samozřejmě obecně pro všechny setkání/konference nepoužívám. Jenže se to v některých firmách prostě používá, potom zní divně říct "kdy je ta konference?".
    Slovo 'míting'
    Toto zas třeba nechápu já -- proč se snažit napsat anglické slovíčko tak, jak se čte (od toho je tu fonetická abeceda)? 90% slovíček takto prostě napsat nejde + vypadá to strašně blbě (nemůžu si pomoct :D). K meeting by asi nejblíž bylo "mítyn", ale stejně to není úplně přesné.
  • @paulcz
    teoreticky sa meet dá napísať ako mít... ale ing už ide ťažšie pretože nenájdeš dvoch čo to vyslovujú rovnako
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    paulcz napsal(a):

@Branislav_Gepeto meeting samozřejmě obecně pro všechny setkání/konference nepoužívám. Jenže se to v některých firmách prostě používá, potom zní divně říct "kdy je ta konference?".

Slovo 'míting'
    Toto zas třeba nechápu já -- proč se snažit napsat anglické slovíčko tak, jak se čte (od toho je tu fonetická abeceda)? 90% slovíček takto prostě napsat nejde + vypadá to strašně blbě (nemůžu si pomoct :D). K meeting by asi nejblíž bylo "mítyn", ale stejně to není úplně přesné.
    Pretože sa mi taká forma páči. Preto. A slovo Míting, ktoré vyzerá poslovenčene vo mne evokuje čistenie domácnosti :D
    upraveno 5. března 2013
    Branislav_Gepeto napsal(a):

Pretože sa mi taká forma páči.

Stejně by mohli argumentovat ti, kteří píšou "Dneska jsem si koupila krásné červené apple" :D
    paulcz napsal(a):

Branislav_Gepeto napsal(a):

Pretože sa mi taká forma páči.

Stejně by mohli argumentovat ti, kteří píšou "Dneska jsem si koupila krásné červené apple" :D
    Ale ja to nepoužívam bežne, len v tomto príklade, takže to nie je to isté. :)
    Ak by som mal firmu, tak rozhodne by sa v nej konali Zasadania a Diskusie a Fóra, nikdy javy, ktoré sa dajú v nominatívne jednotného čísla v správnom a nijako neupravenom tvare, ktorý by niekomu vadil označiť ako "Meeting" v anglickom jazyku. :)
  • Ked som nastupila do prace, strasne mi isli na nervy vsetky tie zkratky, lebo som z nich bola na zaciatku blba ako tago. CEO, MTPL, GLE a pod. Kym som si zvykla, stalo ma to dost blbych pohladov.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Everett_Young napsal(a):

@Krisa Jaká reklamace? Počkej na podzim, až uzrají nová sluchátka.

Já to nechápu :(
  • @Krisa Apple = jablko. Celé je to založené na zaměňování jablka s produkty značky Apple. A pokud se Sněhurka může otrávit produktem značky apple místo skutečným jablkem, pak sluchátka od Iněco mohou vyrůst na stromě stejně jako normální jablka. Nemusíš tedy nic reklamovat, stačí počkat až sluchátka uzrají a pak si je utrhnout z jabloně.
    @Everett_Young Aha, tak jsem to pochopila, jen jsem nevěřila, že by to mohlo být ono :D
  • @Krisa Taky že ne, byla to alegorie na život Steva Jobse který z pomyslného jablka dostal rakovinu. (Kecám, máš pravdu) :D
  • paulcz napsal(a):

Tak já používám anglické zkratky/slova, když mě hned nenapadne český ekvivalent..
    ..home office

Tomu říkám bejt línej jít do práce :P
    Což jsem byl teď v pátek.. :-$ Je fakt, že jsem byl teda ještě celkem nastydlej..
  • U nás v práci je běžné říct větu: "Pošli mi forecast." vyslovováno forekast. :-)
    Bohužel hodně zavedených výrazů v obchodní mluvě nemá jednoslovný překlad. Anebo když se pracuje se dvěma jazyky, tak se nutně pomotají. Jako bylo kdysi běžné motat německá slovíčka do češtiny.
    @Ugla přesně :), ještě jsem slyšel WFH -- Work From Home.
    Nemecké slová, minimálne v slovenčine, máme aj teraz. Napríklad "Vyhodiť do luftu", "Nešpacíruj sa mi tu" a pod. A berieme ich za normálne.
    Chudák Applejack :(
    image
    Už to začína byť rovnako otravné ako Hello Kitty. Pri všetkej poníčkovskej úcte.
    @Branislav_Gepeto Ty se někde běžně setkáváš s MLP? 8-O (Zas dneska objevili koňské maso v Lidlu)
    upraveno 6. března 2013
    Krisa napsal(a):

@Branislav_Gepeto Ty se někde běžně setkáváš s MLP? 8-O (Zas dneska objevili koňské maso v Lidlu)

Je o tom seriál, edícia hračiek a teraz to už tlačia aj ako značku na produkty. Už sa to blíži k úrovni Hello Kitty.

BTW: To bolo dneska? Ktosi tu dával pred pár dňami o tom vtip s Daenerys jediacou konské srdce :D
    @Branislav_Gepeto MLP jsou hračky a jako reklama k otmu vznikl seriál, který je kupodovu moc dobrý.
    Tu "značku na produkty" doufám nemyslíš to Heinz...
    Dneska zase - tak poslední měsíc se to rozjelo, furt někde objevují koňské maso. Začaly hotové lasagne, pak špagety a dneska zase nějaká směs. Proto ten vtip s MLP "lančmítem"
  • @Krisa Skončil v konzervě. Jak Martinovský to osud.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    www.MLP.cz jsou naše webovky :)
    flanker.27 napsal(a):

www.MLP.cz jsou naše webovky :)

Tys přešel z knihovny k poníkům?
    Municipal Library Prague :)
    flanker.27 napsal(a):

Municipal Library Prague :)

To by mohl říci každý :D
    si tu adresu zadej a uvidíš :)
    Som svedok jehovov flankerov, naozaj je to stránka knižnice :D
    Vida, budu muset začít vydávat časopis Strážná věž knihovna :)
    flanker.27 napsal(a):

A budeš u nás taky každý rok zvonit a tvrdit mi, ž jsem zatracená?
    upraveno 6. března 2013
    Krisa napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

A budeš u nás taky každý rok zvonit a tvrdit mi, ž jsem zatracená?
    Preferujeme názov Bezknižnica/Bezknižník pre naše obete ciele *akýkoľvek kriminálne neznejúci názov*
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Se mnou už si dlouho nikdo nechtěl povídat o bohu, choděj ještě vůbec po lidech, nebo jen stoji v metru s časopisem v ruce?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.