Oblíbená postava?

upraveno 2. června 2011 v Akce a hlasování
1568101159

Komentáře

• upraveno 2. října 2008
  • upraveno 2. října 2008
    I když přeháním rád, to, co uvádíš, že tvrdím, mistře Sarvene, já přece netvrdím. :-) Neříkám přece, že se Ohař nejvíc blíží ideálu rytířství. A Jaime už vůbec ne. Jsou dokonce povahově velmi rozdílní - Sandor je cynik plný nenávisti a Jaime frajírek, který si donedávna myslel, že může úplně všechno. Oba jsou svým okolím vnímáni negativně, ale přesto jsou v jistém smyslu "lepší" než ti ostatní. Než většina z nich. Určitě ne tak, jako Artur Dayne, ale přesto... Možná bych to nazval oddaností své pravdě, je v nich jakási svérázná zásadovost, hrdost, kterou svět nechápe - ze všech špatných rytířů jsou to ti nejlepší.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. října 2008
    Já si nemůžu pomoct, ale můj dojem je, že Arya měla měla sklony k násilí a boji dávno předtím, než se dostala do tragického víru událostí. Jehla, Syrio Forrel, Nymeria. Když se Robb, Bran nebo jiní cvičili v boji, byla to povinnost a zábava, pro Aryu to je živel. Na její věk nepřirozeně silný živel, s jehlou zažívala takřka štěstí. Možná to popisuju trochu nesouvisle, ale co mě na ní vadí je právě ta její předčasná nepřirozená schopnost bojovat. Asi jako mi v řadě zvláště amerických filmů vadí nepřirozeně přemoudřelé nedětské děti.
  • upraveno 2. října 2008
    Ale ony všechny ty děti to brali, že konečně mohou cvičit s opravdovými meči (když přestali cvičit s dřevěnými). Arya prostě jen tíhla více ke klukům a jejich zálibám a povinostem než k těm dívčím. A Syrio ji přece neučil jen šerm. Ale spíše a hlavně přemýšlet, cítit, rozvažovat. Z klackovitého smrada se snažil udělat čověka, který je elegantní a používá hlavu. Bohužel to nedošlo do konce ve výcviku.
  • upraveno 2. října 2008
    Slyšel jsem ovšem i názor, že z Aryi se stalo to, co se stalo, protože si s ní Sansa málo hrála. ;-)
  • upraveno 2. října 2008
    Za vším hledej ženu :-D
  • upraveno 2. října 2008
  • upraveno 3. října 2008
    Tak to prrr...Arya je jedna z mých nejoblíbenějších postav. Také patřím k její gradě!
    Chci jen říci, že Syrio ji měl naučit mnohem víc než jen mávat mečem a zabíjet.
  • upraveno 3. října 2008
  • upraveno 3. října 2008
    Kapitoly s Aryou jsou pro mě vždycky jaksi bolestivé, asi jako průchod šípkovým keřem. Podle mě dostává od Martina největší nakládačku právě ona. Citově deprivovaná a vystavená těm nejspodnějším proudům, původně byla jen živou a neposednou holčičkou s trochu "klučičím chováním". Je mi jí mnohem víc líto, než třeba Sansy nebo Brana. Popravdě, její oslepnutí (pokud je trvalé) bude možná její spásou, kdoví, co by z ní jinak Martin udělal za zabijáka.
  • upraveno 3. října 2008
    Jo, ještě moji favorité: Jon, Tyrion, Daenerys, v pozdějších kapitolách Jaimie, Bronn, Davos.
  • upraveno 3. října 2008
  • upraveno 3. října 2008
  • upraveno 3. října 2008
  • upraveno 3. října 2008
  • upraveno 3. října 2008
  • upraveno 3. října 2008
    Arya nebyla méně vázaná. To je slabé slovo. Byla urvaná z řetězu. :-)
  • upraveno 3. října 2008
  • upraveno 3. října 2008
    upraveno 3. října 2008
  • upraveno 3. října 2008
    Kurňa, je to literatura, je to fantasy! Od ní se očekává, že hrdina bude zvláštní, výjimečný, a trochu nereálný. Přeci nemůžete chtít, aby byla jedna z největších hrdinek stejně tuctová a nezajímavá jako Sansa. :-) Možná je trochu novinka, že je to malá holka a není tudíž tak pevně ukotvená, je hrozně moc ovlivnitelná, je nedovychovaná, vytržená od rodiny, ale o to víc je zajímavější a o to víc jí člověk musí fandit, aby se jí podařilo v tom světě přežít a vyrůst v něco lepšího.
    upraveno 4. října 2008
    Ale vždyť jo. Černý Walder je taky skvělá fantasy postava, ale na čaj bych si ho nepozval :))
  • upraveno 4. října 2008
    Kdo by to řekl, že jedna malá holka vyvolá tolik emocí :-). Ale upřímně: je ještě nějaká postava, která by ve Vás vyvolávala takové rozporuplné názory?
  • upraveno 4. října 2008
    Ano. Je. :-)
    upraveno 4. října 2008
    Kamenná nekamenná, Malíčkova neMalíčkova, chytrá nechytrá, statečná nestatečná dáma.
  • upraveno 4. října 2008
  • upraveno 4. října 2008
  • upraveno 4. října 2008
    Kdežto třeba se Sansou bych se setkal velmi rád. :-)
  • upraveno 4. října 2008
    verím, že Arya by na mne ihlu neskúšala. bol by som ten, ktorý by jej veľmi rád pomohol. zato sansa by si vyslúžila zachmúrené obočie a dôrazný učiteľsko/otcovský monológ.
  • upraveno 4. října 2008
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.