Interview s upírem je to nejlepší, co kdy bylo o upírech natočeno. Velmi doporučuji i knihu, ve které je spousta detailů o upírech navíc. Opravdu dost dobré. Ještě byl dobrý Nosferatu a Drákula, ale to už jsou asi věci pro větší fandy upírů :D.
Mimochodem, ve kterém filmu, seriálu se vám zdají upíři nejupírovatější? U mě vede Interview, líbí se mi taky upíři v Underworld (teda až na toho přerostlého hybrida z dvojky) a samozřejmě True Blood. Upíři prostě nejsou třpytící se mazlíčci a NEMŮŽOU CHODIT NA SLUNÍČKO.
@MissUtahraptor Rozhodně ten starší (tu novou verzi jsem ani neviděla) ;) @Dreamer Interview je nejlepší. Underworld se mi líbí jen Vzpoura Lycanů, protože se to neodehrávalo v dnešní době, která prostě těm upírům moc nesluší.
Nejradši mám Inetview s upírem. Jednoznačně nejlepší film s upírskou tématikou. True blood je celkem koukatelnej seriál, ale po první sérii už to začalo být moc překombinované a přeplácané. Underwordl taktéž přitažlivá záležitost. Tedy první díl. No a mám rád i silně stylizovaného Coppolova Drákulu. Knížky o upírech nevyhledávám, výjimkou je Sen ockerwee. Skvělá kniha. Trochu mi připomněla prvních třicet minut Inerview s upírem.
Lidi, už jenom když se řekne paranormální romance, tak mám chuť někam utéct, upíři maj lidi pojídat, ne si z nich dělat matrace. Cokoli neodpovídá představě upíra jako predátora, ale jako něžného milence na věky věků mi zvedá žaludek.
Z viděných se mi taky líbí nejvíc Interview s upírem. A s každým dalším zhlédnutím víc a víc. Pak se mi ještě dost líbilo anime Vampire Hunter D. Ale já upířině moc neholduji. Lépe řečeno nemám ráda horory a hororové filmy a upíři tvoří jedinou podmnožinu, kterou snesu, ale přímo nevyhledávám.
@Krisa Jo, navíc jak to těm zvířátkům můžou udělat?! Lidí je jako listí v lese a oni si likvidují tak nádherná stvoření jako jsou pumy.
Upíři celkem jdou v HoMaM3, případně v Zaklínačovi. Jinak je to naprosté zoufalství.. A poté, co si člověk přečte Pratchetta, nejde brát upírskou tematiku vážně už vůbec :D
Ještě bylo dobrých "10 důvodů, proč nemůže hrát upíra černoch", ale už nevím, v jakém pořadu to dávali..
@Anvil A třeba mně zase paranormální romance nevadí, v odpočinkové literatuře, a i tam se dělí na "mám ráda", "baví mě to číst" a "Ani za zlatý prase!". Je pravda, že na plátně bych nedala asi ani tu původně "mám ráda" kategorii. =D
Co se filmových vizí upírů týče, jasně vede Interview a seriálový Hellsing. A taky mám ráda už zmiňovaného Nosferátka z '22, ale toho protože mi připadá strašně roztomilý. :D
Já se na to Interview budu snad muset podívat, když to tu všichni tak vychvalujete. @MissUtahraptor Teprve na plátně totiž vynikne, jaká je to *****, ale chápu, že každý má své guilty pleasure knížky ;)
Může mi někdo vysvětlit, proč hodně lidí, zvlášť pak ženy cítí v kombinaci s upíry nějaké erotické napětí? Teda kromě pocitu nebezpečí, kvůli kterému dá každá přednost hezkému grázlovi před hodným účetním s fantasií dobře vypálené cihly.
To by mě zajímalo, v čem je rozdíl ve vysávání upírem a odběrem krve... Protože z odběrů krve mi je akroát blbě, motám se a jednou mě pekelně bolela hlava (když jsem sebou flákla o topení v ordinaci) :D
@Branislav_Gepeto Musím přiznat, že tvé romantické představy mytických predátorů mi přijdou směšné :D já bych ti moc přál, aby upíři existovali, byl bys ideální žrádlo :D
Komentáře
Vypadá to jako slušná ptákovina, už jen ten trailer mě silně odpuzuje, proč už se na ty teenage upíry radši nevykašlou :roll:
Ještě byl dobrý Nosferatu a Drákula, ale to už jsou asi věci pro větší fandy upírů :D.
@Dreamer Interview je nejlepší. Underworld se mi líbí jen Vzpoura Lycanů, protože se to neodehrávalo v dnešní době, která prostě těm upírům moc nesluší.
Underwordl taktéž přitažlivá záležitost. Tedy první díl.
No a mám rád i silně stylizovaného Coppolova Drákulu.
Knížky o upírech nevyhledávám, výjimkou je Sen ockerwee. Skvělá kniha. Trochu mi připomněla prvních třicet minut Inerview s upírem.
Ale já upířině moc neholduji. Lépe řečeno nemám ráda horory a hororové filmy a upíři tvoří jedinou podmnožinu, kterou snesu, ale přímo nevyhledávám.
@Krisa
Jo, navíc jak to těm zvířátkům můžou udělat?! Lidí je jako listí v lese a oni si likvidují tak nádherná stvoření jako jsou pumy.
Ještě bylo dobrých "10 důvodů, proč nemůže hrát upíra černoch", ale už nevím, v jakém pořadu to dávali..
Co se filmových vizí upírů týče, jasně vede Interview a seriálový Hellsing. A taky mám ráda už zmiňovaného Nosferátka z '22, ale toho protože mi připadá strašně roztomilý. :D
@MissUtahraptor Teprve na plátně totiž vynikne, jaká je to *****, ale chápu, že každý má své guilty pleasure knížky ;)