Hra o trůny 3x05 - Ohněm políbená - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3x05 - Ohněm políbená - Ice & Fire

Napsal(a) Alek

Read the full story here

245

Komentáře

• pre mňa najlepšia epizóda v celej doterajšej sérii (a to netvrdím že ostatné boli horzné, práve naopak)...možno jediné vytknutie ide ku jonovi, ktorý mohol trošku to odmietanie ygritte natiahnuť a nie skákať za ňou s veľkou radostou do vody :) )
    nahradenie shireen za pomaly kazdeho doleziteho v dragonstone je myslim ze velmi dobry tah (aj ked axella florenta by tam mohli dat), len som strasne zvedavy, ako vysvetlia, ze tyrrelovci su nasrati na martellovcov, ked takto vynechavaju chudaka willema

a ešte sa mi pači, ze nacrtli RW, svadbu cislo dva a zmenu jaimeho v jednom dieli
  • Ramsayyyy! :twisted:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    FireAndBlood napsal(a):

Tak tú gay scénu si dnes mohli odpustiť a dať tam viacej Ygritte a Jona !!

Gay Scénu? Mám sa báť?
  • hej toho som myslel...uz zacinam mat bordel v tych menach :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    stano napsal(a):

hej toho som myslel...uz zacinam mat bordel v tych menach :D

Lenže Tyrellovia Martellov, pokiaľ viem, neznášajú prirodzene. Ak som to teda správne z kníh pochopil. Willas bol len ďalšie polienko do vatry.
  • upraveno 29. dubna 2013
    Dopozerané.
    Pekný súboj Dondarion X Sandor, tam sa držali.
    Jon a jeho odpanicovanie v štýle mazaná Ygritte a ukradnutý meč. To bolo vtipné. Rovnako sa mi páčilo aj Jaime x Brienne, veľmi, veľmi podarené.
    Vtipný bol záver, došiel na psa mráz- Cerceis, len sa pýtam, v knihe si tiež mala niekoho zobrať, lež nebol to mladý púčik ale niečo obstarožnejšie, je tak?
    Páčilo sa mi celé s Jorahom, Barristanom aj Danny.
    Čo som, ako vždy, preletela veľmi rýchlo bol Robb & Tallisa. Karstark ešte áno.
    No a čo zabolelo až mierne vydesilo: hlavne Stannisova žena a prenosné deti- a ako s radosťou prijala jeho zahnutie...
    Mala Shereen bola úžasná, ale prečo tam nemá šaša? Je síce pekné, že sa mladá angažuje v boji za Westeror bez analfabetov a tak, lenže tam to bolo celkom podstatné, keď ho učil písať, čítať mister neviemaký.
    Och. Sansa, Petyr, Loras a chýbajúci Henry dedič. Vážne to spravili až tak?
    Aj veselejší Loras mi prišiel ooc, za Renlym len pred chvíľou smútil a hneď bojuje iné (posteľové) bitky.
    Zhrnuté a podčiarknuté, stále ma to baví, len mi trhájú ľavú chlopňu zmeny oproti knihe. Why?
  • skvělej díl, shireen se mi líbí už z knížek a na plátně je supr plus strakošova písnička :)) konečně byl i nějaký ten pěkný pohled pro holky, poslušně hlásím, že nikolaj coster-waldau má
    dokonalý zadek :D

jeskyně nepotřebuje komentář, ale líbila se mi ta scéna víc v seriálu než v knížce kupodivu
    velmi podařenej díl, až na pár drobností, no scéna v lázni zanechala asi nejsilnější dojem.
    myslim že aby měl serial i nadale úspěch u diváků, bude potřeba po RW najít jiného klaďase, kvůli kterému by se na to dalo koukat a komu fandit, takže za poměrně slušně zobrazenej začátek Jaimeho transformace palec nahoru, a jentak mimochodem, myslim že z Robba začali schválně dělat trochu pitomce, aby ta jeho smrt moc nebolela

jo a Selyse se mi též zdá nějak moc "hezká" jak už tu někdo zmínil .... za mlada by to mohla bejt docela hezká ženská
  • Selys je hlavně blázen. Nedivím se že ji má zavřenou doma. Ale na druhou stranu Shireen potěšila. Robb je v háji ví to, dělá to co musí a ponese následky, Karstarka bych za ty slova popravil taky, to by si ke králi neměl dovolit. Tallisa je lannisterský špion. Díl od dílu se v tom utvrzuju. Malíček si hraje s panenkama, a Sansa mu věří, bože děvče, vždyť ti zradil otce. :) Olenna skvělá jako vždy. Tywin dal výprask dětem - tak je to správné.
    Blackfish napsal(a):

Selys je hlavně blázen. Nedivím se že ji má zavřenou doma. Ale na druhou stranu Shireen potěšila. Robb je v háji ví to, dělá to co musí a ponese následky, Karstarka bych za ty slova popravil taky, to by si ke králi neměl dovolit. Tallisa je lannisterský špion. Díl od dílu se v tom utvrzuju. Malíček si hraje s panenkama, a Sansa mu věří, bože děvče, vždyť ti zradil otce. :) Olenna skvělá jako vždy. Tywin dal výprask dětem - tak je to správné.

Její matka by měla být špion. :D Ale když to takhle změnili tak tam asi žádnej komplot typu Lanisters/Westerling nebude.Uvidíme no :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @IceLance Jsi v seriálovém vlákně, zaspoileruj to, ať to nevidí nečtenáři.
  • Lannister se zpovídá Brienne. Nedivím se že je jaký je když takhle dopadl. Sestra trošku blázen, otec despota, pověst zrádce a králokata, a to měl předpoklady k tomu být rytíř na bílém koni. Ruka byla poslední kapka, už teď ho lituju i přes to že shodil Brana.
  • Rytíř na bílém koni přeci neklátí vlastní sestru :roll:
  • Dreamer napsal(a):

Rytíř na bílém koni přeci neklátí vlastní sestru :roll:

Každý má své mouchy... ;D
  • Musím říct, že díl velmi potěšil. Jde vidět, že nejsilnější je seriál tam, kde se drží předlohy, jak už bylo 100x řečeno (a nepouštějme se opět do té sáhodlouhé debaty). A v tomhle díle se držel víc než povedeně.
    Asi nejsilnějším momentem vedle koupací scény byl pro mne rozhovor Thorose s Berickem.
  • @Benji Nebudú to šípy použité pri RW?
  • Nejlepší bylo, jak se Cersei vyžívala v tom, když Tywin oznamoval Tyrionovi, že si vezme Sansu (+ následná "studená sprcha") :D.
    Líbilo se mi, že tento díl bylo hodně historie.
  • Tak jsem se navzdory flankerovi dokopal k dokoukání dalšího dílu :D

Musím uznat, že se celkem zlepšili oproti předchozím. Zmiňovaná louže mi tam nepřijde jako pěst na oko, protože je v hlubokém stínu, kde se bláto drží i za relativního sucha. Pamatuju, že moje matka byla vždy ohromena, jak dokážu najít bláto i za horkých letních dnů a zamazat veškeré oblečení, když jsem byl ještě malé děcko (teď jsem velké děcko) dle mých bohatých zkušeností malého hledače bláta ale byla louže moc teklavá a hluboká, ale stále to není "jako pěst na oko" jenom trošku přidali na efektu. ;)
    S Jonem se drželi knihy, takže spokojenost. Ale jenom protentokrát.
    Za bratrstvo jsem jim schopen odpustit leccos, protože, ten souboj byl jak vystřižený z knížky a přidání rozhovoru mezi Berricem a Thorosem mě potěšilo.
    Co se týče změn v charakteru Aryi, tak jenom víc ukazují, že je to malá mstivá mrcha, co myslí jenom na sebe a urazí ji špatný pohled, takže to mi moc nevadí. Potěšila mě Gendryho replika "Ty bys nebyla má rodina, ty bys byla má paní" krása. Prostě celý dění okolo Bratrstva udělali v rámci možností skvěle a je to jedna z mála věcí, co mě teď u seriálu drží.
    Co mi naopak vadilo velmi výrazně, že dělají Sansu ne tak naivní, jak byla v knize a dokonce, že ji Malíček podezírá a vyšetřuje :P to už je velká změna oproti knize, což ničemu neprospěje, protože to není změna nutná.
    Zbytek tak nějak neutrální, ani nadšení, ani nějaké zatracování, jediné, co bych vyzdvihl jsou herecké výkony Oleny a Selyse (ta byla zahraná perfektně)

upraveno 29. dubna 2013
    Opět menší zhodnocení nového dílu:

1) Souboj Ohař x Berik byl velice hezký, obzvlášť pak hořící Sandor. Jediné co se mi nelíbilo bylo rozseknutí Berika, které vypadalo jako z Bčkového hororu. Ano, Arya se opravdu projevila jako krvežíznivá pomstychtivá mrcha :roll: ale jak by jste reagovali vy kdyby vraha někoho z vašich známých pustili jen tak na svobodu? Vyděšený výraz Ohaře při pohledu na hořící meč byl k nezaplacení.

2) Scéna v jeskyni se mi celkem líbila a byla to jedna z mála nahých scén která měla opravdu smysl a kde se ukázalo že Rose je mnohem hezčí než Ros. Nemůžu si pomoct, ale buď je Harrington opravdu tak slabý herec, nebo je tak slabá celá linka za zdí, že mu musí pokaždé asistovat jeden až dva charismatičtí borci jako Ygritte nebo Tormund?

3) Příjezd na Harrenov a promluva s Boltonem byla zajímavá, Bolton div nevyletěl z kůže ( :twisted: ) když viděl v jakém je Jaime stavu. Qyburn mě zatím moc nepřesvědčil, myslel jsem že bude starší, s mnohem hlubším hlasem a hlavně mnohem výraznější.

4) Scéna Malíček x Cersei byla řekl bych celkem zbytečná.

5) Baba válcuje Tyriona na plné čáře a Lady Ollena je rozhodně jednou z nejlépe zahraných nových postav.

6) Arya a Gendry. Fňuk fňuk, tohle byla nejsmutnější scéna z třetí řady a byla strašně dojemná a hezká.
    Chudák Arya, kdyby jen tušila čím vším si ještě bude muset projít.
    :'-(

7) Vražda Lannisterů a poprava Karstarka mi přišla ne zrovna vydařená. Tři rány si už vyplýtval Theon na Rodrika, ale tohle mělo vypadat jinak. Scénáristé pomalu a jasně ukazují že
    Robb si kope vlastní hrob

8) Rozhovor o Nedovi taky velice zajímavý další výborná scéna.

9) Selyse je nefalšovaná psychopatka. Chudák Stannis, domu si nastěhoval dvě stíhačky, jednu horší než druhou a teď neví co s nimi.

10) Stannisův úsměv při návštěvě Shireen je skoro stejně dobrý jako ten Ohařův =D a Shireen je děsně cute.

11) Koupací scéna byla skvělá. Jen jedna otázka. Proč nemohly ukázat taky Brienne když už mohly ukázat Ygritte? Hrozně se mi líbí systém kamery přibližující se k Jaimemmu.

12) Scéna s Davosem taky skvělá, už bylo načase připomenout že ještě neumřel :D

13) Vrrr... Méďa a Děda už se pošťuchujou a u Dany začíná být pěkně horko. A spasitelský komplex si začíná vybírat svou daň.

14) Talisa je očividně lepší generál než Rob a tak
    Na RW zabijou jí a Robb si demonstrativně strhá šaty, zahodí korunu a těhotný odplave s BLackfishem pryč
    :roll:

15) Hláška
    Královská svatba bude bezpečnější mě moc pobavila

16) Mamíííííííí strejda Loras je tepléééééééééééj!

17) Sansa po jedné epizodě vyčkávání chytla Kašovitý mor a nakazila i Malíčka. Epidemie se blíží do Králova Přístaviště.

18) Jak se Cersei posmívá Tyrionovi je bezva. Jak jí potom Tywin usadí je ještě lepší :D Charles Dance je skvělý Tywin Lannister.

19) Shireen má krásný hlas.

20) Tak se přiznejte holky. Která z vás si vezme Lorase?
    Kolikokoli napsal(a):

Nejlepší bylo, jak se Cersei vyžívala v tom, když Tywin oznamoval Tyrionovi, že si vezme Sansu (+ následná "studená sprcha") :D.
    Líbilo se mi, že tento díl bylo hodně historie.

Připomnělo mi to tuhle scénu 6:30

Tywin: Udělám z tebe žížalu
    Tyrion se skrčí
    Cersei se zasměje
    Tywin: a z tebe taky
    Cersei se taky skrčí.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. dubna 2013
    No, tak už jsem tady taky :D

Aby se neřeklo, že jenom kritizuju, tak asi do půlky jsem si myslel, že tentokrát k tomu nebudu mít důvod a dokonce se mi to celkem líbilo.

Ale pak přišla Selyse se svými mazlíčky a bylo hlasité FOT T CHEL! Proč se to pořád pokoušej vyšperkovávat takovejma - no, slušný slovo mě teď nenapadá, tak to raději přeskočím.

Před probuzením draka mě ovšem zachránila Shireen. Jo, sice vyhodili Pylose, což mě mrzí, páč je to sympaťák, ale Shireen byla kouzelná a každej, kdo by jí chtěl posloužit polštářem bude mít co dělat se mnou. Za celou sérii první opravdu významné a velké plus. Nejsem přehnaně kritický, jsem jen náročný a když někdy nároky splní, nevím, proč bych to neměl ocenit.

Pak se to vrátilo na celkem přijatelnou úroveň, až do konce, kdy to bohužel tvůrci opět zcela zbytečně stočí doslova do prdele, jen aby všem sklerotickým divákům připomněli, že v Lorasově posteli ženy zůstanou počestné.

Co s tím? Opět mi to potvrdilo, že nejlepší je seriál tehdy, když se buď drží knihy, nebo když už něco mění jí alespoň neznásilňuje. dneska to mělo nakročený k velmi slušnýmu hodnocení, s ohledema na jmenované zbytečné faily dávám tak 70 %.
    Talisa je očividně lepší generál než Rob
    To je ve většině současnejch filmů. I v tragický minisérii o Napoleonovi jsme rady proč netáhnout do Ruska slyšeli od Josefíny. Zase se mi chce zvracet... :wall:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Velmi dobrý díl. Další důkaz toho, že kdyby si nevymýšleli vlastní divné příběhy a radši se drželi knih, byl by to mnohem lepší seriál.

Jaime zase v blátě? A opět příhodně umístěném jen před ním. To už si snad opravdu dělají srandu.
    Bolton boduje. Hezky si Jaimeho vychutnal.
    Rozhovor Arye a Gendryho - sweet :) To její štěněcí "Já můžu být tvá rodina.", to mě dostalo.
    Ve scéně se zajatým Karstarkem mi moc chyběl Velký Jon. Proč dělají zas čarodějnici z Catelyn? Proč zrovna ona navrhuje Robbovi, aby nejednal podle cti?! A to minule v podstatě shodila Brana ze stromu.
    Líbilo se mi, že ve scéně popravy nechali déšť. Palec nahoru!
    Selyse je ještě pošahanější, než v knížce! A to už je co říct.
    Shireen je roztomilá.
    Ale jakmile si začnou vymýšlet, tak to zase selhává - Robbův "geniální" plán, Loras a panoš, Karstarkové polovinou seveřanských sil? Pfff...
    Naštěstí to závěrečné posezení Lannisterů vynahrazuje. I když, kdyby v minulém díle nevynechali Willase, vyznělo by to líp. Vždyť klidně mohl dorazit do hlavního města s ostatními, 2x se mihnout na scéně, a pak po svatbě své sestry zas odcestovat do Vysoké zahrady. A mohl tam být namísto zbytečné Lorasovy scény. Informaci o Tyrellským plánech mohl přinést tradičně Varys.

Celkově snad kromě dvou - tří (vlastně čtyř) scén se mi to hodně líbilo.
  • @Nevada @flanker.27 Je fakt skvělý sledovat, jak se v zásadě vždycky shodneme nezávisle na sobě :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Takže Tyrellové jsou definitivně vyškrtaní. Obávám se, že to znamená, že role Garlana a Willase nebudou nijak zásadní ani v knihách. Takže Tyrelly v seriálu reprezentují jen tři slečinky. :roll:
    R. I. P. Rickard :'-(
    Nevada napsal(a):

Karstarkové polovinou seveřanských sil? Pfff...

Co se ti jako nezdá? :arrow:
    @Montezuma3 Pokud by Karstark tvořil polovinu, a Robb + ostatní vazalové dohromady taky polovinu, tak to vypadá jako by ostatní byli nějací lordi z Vidlákovů a Robb že by neměl ze Zimohradu a okolí svoje vlastní vojáky. Myslím že on by měl být ze všech lordů na severu vojensky nejsilnější. Že by jak Frey tak Karstark měli větší armádu než on? To se mi vůbec nezdá.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jedna půlka Karstarkové, druhá půlka Boltoni a Starkové. (neřekl půlka, ale skoro půlka) Nikdo jiný v seriálu není. Na nějaké Glovery, Flinty, Mormonty, Cerwyny, Manderly, Dustiny,.. zapomeňte, scénář říká, že neexistují.
    Přepočteno na čísla jich sice nebyla polovina. Ale silou jich byla víc než polovina. :-P

A teď vážně. Celkově jich byla tuším asi 1/4, ne? tři litry z 12 tisícové armády.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.