Hra o trůny 3x05 - Ohněm políbená - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2013 v 3. řada
245

Komentáře

• Ramsayyyy! :twisted:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • hej toho som myslel...uz zacinam mat bordel v tych menach :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • upraveno 29. dubna 2013
    Dopozerané.
    Pekný súboj Dondarion X Sandor, tam sa držali.
    Jon a jeho odpanicovanie v štýle mazaná Ygritte a ukradnutý meč. To bolo vtipné. Rovnako sa mi páčilo aj Jaime x Brienne, veľmi, veľmi podarené.
    Vtipný bol záver, došiel na psa mráz- Cerceis, len sa pýtam, v knihe si tiež mala niekoho zobrať, lež nebol to mladý púčik ale niečo obstarožnejšie, je tak?
    Páčilo sa mi celé s Jorahom, Barristanom aj Danny.
    Čo som, ako vždy, preletela veľmi rýchlo bol Robb & Tallisa. Karstark ešte áno.
    No a čo zabolelo až mierne vydesilo: hlavne Stannisova žena a prenosné deti- a ako s radosťou prijala jeho zahnutie...
    Mala Shereen bola úžasná, ale prečo tam nemá šaša? Je síce pekné, že sa mladá angažuje v boji za Westeror bez analfabetov a tak, lenže tam to bolo celkom podstatné, keď ho učil písať, čítať mister neviemaký.
    Och. Sansa, Petyr, Loras a chýbajúci Henry dedič. Vážne to spravili až tak?
    Aj veselejší Loras mi prišiel ooc, za Renlym len pred chvíľou smútil a hneď bojuje iné (posteľové) bitky.
    Zhrnuté a podčiarknuté, stále ma to baví, len mi trhájú ľavú chlopňu zmeny oproti knihe. Why?
  • Selys je hlavně blázen. Nedivím se že ji má zavřenou doma. Ale na druhou stranu Shireen potěšila. Robb je v háji ví to, dělá to co musí a ponese následky, Karstarka bych za ty slova popravil taky, to by si ke králi neměl dovolit. Tallisa je lannisterský špion. Díl od dílu se v tom utvrzuju. Malíček si hraje s panenkama, a Sansa mu věří, bože děvče, vždyť ti zradil otce. :) Olenna skvělá jako vždy. Tywin dal výprask dětem - tak je to správné.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @IceLance Jsi v seriálovém vlákně, zaspoileruj to, ať to nevidí nečtenáři.
  • Lannister se zpovídá Brienne. Nedivím se že je jaký je když takhle dopadl. Sestra trošku blázen, otec despota, pověst zrádce a králokata, a to měl předpoklady k tomu být rytíř na bílém koni. Ruka byla poslední kapka, už teď ho lituju i přes to že shodil Brana.
  • Rytíř na bílém koni přeci neklátí vlastní sestru :roll:
  • Musím říct, že díl velmi potěšil. Jde vidět, že nejsilnější je seriál tam, kde se drží předlohy, jak už bylo 100x řečeno (a nepouštějme se opět do té sáhodlouhé debaty). A v tomhle díle se držel víc než povedeně.
    Asi nejsilnějším momentem vedle koupací scény byl pro mne rozhovor Thorose s Berickem.
  • @Benji Nebudú to šípy použité pri RW?
  • Nejlepší bylo, jak se Cersei vyžívala v tom, když Tywin oznamoval Tyrionovi, že si vezme Sansu (+ následná "studená sprcha") :D.
    Líbilo se mi, že tento díl bylo hodně historie.
  • Tak jsem se navzdory flankerovi dokopal k dokoukání dalšího dílu :D

Musím uznat, že se celkem zlepšili oproti předchozím. Zmiňovaná louže mi tam nepřijde jako pěst na oko, protože je v hlubokém stínu, kde se bláto drží i za relativního sucha. Pamatuju, že moje matka byla vždy ohromena, jak dokážu najít bláto i za horkých letních dnů a zamazat veškeré oblečení, když jsem byl ještě malé děcko (teď jsem velké děcko) dle mých bohatých zkušeností malého hledače bláta ale byla louže moc teklavá a hluboká, ale stále to není "jako pěst na oko" jenom trošku přidali na efektu. ;)
    S Jonem se drželi knihy, takže spokojenost. Ale jenom protentokrát.
    Za bratrstvo jsem jim schopen odpustit leccos, protože, ten souboj byl jak vystřižený z knížky a přidání rozhovoru mezi Berricem a Thorosem mě potěšilo.
    Co se týče změn v charakteru Aryi, tak jenom víc ukazují, že je to malá mstivá mrcha, co myslí jenom na sebe a urazí ji špatný pohled, takže to mi moc nevadí. Potěšila mě Gendryho replika "Ty bys nebyla má rodina, ty bys byla má paní" krása. Prostě celý dění okolo Bratrstva udělali v rámci možností skvěle a je to jedna z mála věcí, co mě teď u seriálu drží.
    Co mi naopak vadilo velmi výrazně, že dělají Sansu ne tak naivní, jak byla v knize a dokonce, že ji Malíček podezírá a vyšetřuje :P to už je velká změna oproti knize, což ničemu neprospěje, protože to není změna nutná.
    Zbytek tak nějak neutrální, ani nadšení, ani nějaké zatracování, jediné, co bych vyzdvihl jsou herecké výkony Oleny a Selyse (ta byla zahraná perfektně)

upraveno 29. dubna 2013
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. dubna 2013
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Velmi dobrý díl. Další důkaz toho, že kdyby si nevymýšleli vlastní divné příběhy a radši se drželi knih, byl by to mnohem lepší seriál.

Jaime zase v blátě? A opět příhodně umístěném jen před ním. To už si snad opravdu dělají srandu.
    Bolton boduje. Hezky si Jaimeho vychutnal.
    Rozhovor Arye a Gendryho - sweet :) To její štěněcí "Já můžu být tvá rodina.", to mě dostalo.
    Ve scéně se zajatým Karstarkem mi moc chyběl Velký Jon. Proč dělají zas čarodějnici z Catelyn? Proč zrovna ona navrhuje Robbovi, aby nejednal podle cti?! A to minule v podstatě shodila Brana ze stromu.
    Líbilo se mi, že ve scéně popravy nechali déšť. Palec nahoru!
    Selyse je ještě pošahanější, než v knížce! A to už je co říct.
    Shireen je roztomilá.
    Ale jakmile si začnou vymýšlet, tak to zase selhává - Robbův "geniální" plán, Loras a panoš, Karstarkové polovinou seveřanských sil? Pfff...
    Naštěstí to závěrečné posezení Lannisterů vynahrazuje. I když, kdyby v minulém díle nevynechali Willase, vyznělo by to líp. Vždyť klidně mohl dorazit do hlavního města s ostatními, 2x se mihnout na scéně, a pak po svatbě své sestry zas odcestovat do Vysoké zahrady. A mohl tam být namísto zbytečné Lorasovy scény. Informaci o Tyrellským plánech mohl přinést tradičně Varys.

Celkově snad kromě dvou - tří (vlastně čtyř) scén se mi to hodně líbilo.
  • @Nevada @flanker.27 Je fakt skvělý sledovat, jak se v zásadě vždycky shodneme nezávisle na sobě :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Montezuma3 Pokud by Karstark tvořil polovinu, a Robb + ostatní vazalové dohromady taky polovinu, tak to vypadá jako by ostatní byli nějací lordi z Vidlákovů a Robb že by neměl ze Zimohradu a okolí svoje vlastní vojáky. Myslím že on by měl být ze všech lordů na severu vojensky nejsilnější. Že by jak Frey tak Karstark měli větší armádu než on? To se mi vůbec nezdá.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jedna půlka Karstarkové, druhá půlka Boltoni a Starkové. (neřekl půlka, ale skoro půlka) Nikdo jiný v seriálu není. Na nějaké Glovery, Flinty, Mormonty, Cerwyny, Manderly, Dustiny,.. zapomeňte, scénář říká, že neexistují.
    Přepočteno na čísla jich sice nebyla polovina. Ale silou jich byla víc než polovina. :-P

A teď vážně. Celkově jich byla tuším asi 1/4, ne? tři litry z 12 tisícové armády.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.