Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1147148150152153581

Komentáře

• upraveno 3. května 2013
    @Kolikokoli presne
    Na istej urovni by malo byt vseobecne vzdelanie rovnake. Ved co by si clovek pomyslel o instalaterovi, co nepozna maj s velkym M? Ze je presne tam, kde si zasluzi byt? Blbost.A mimochodom dobry instalater nad zlato
  • Já si sice nemyslím, že má instalatér umět Máj, ale zase takhle bys mohl říct, že instalatér nemusí umět zlomky, nemusí nic vědět o savcích, o vodíku, o osvícenství, o Freudovi, o elektrostatice, o jazzu, takže si myslím, že to mladým instalatérům-maturantům jenom prospěje, když se budou učit nejenom o trubkách.
  • To je svatá pravda a učit by se to rozhodně měli, ale ne z toho dělat maturitu a už rozhodně ne stejnou jako já na gymplu.
  • @Anvil My mame rozne typy maturit. Napriklad pre lepsich a pre horsich anglictinarov. Neviem, ako je to u vas a ci sa maturity beru namiesto prijimaciek na vysoku. Potom by som mierne povytiahla obocie.
  • @Hildegarda Co já jsem dělal, tak sice jsou dvě úrovně, ale neberou se nikde a nikam, takže je nesmysl dělat si problémy s tou vyšší, že jo...
  • @Anvil Ak sa neberu nikde a nikam, tak ti moze byt jedno, ze instalater ma rovnaku maturitu. Kazdeho z gympla potom tak ci tak preveria na skuskach na vysku. Teoreticky.
  • @Hildegarda Maturita není braná na VŠ, což neznamená, že není důležitá, jde s ní sehnat práci, všude ji chtějí a tak. Takže se výrazně vymezuji proti její degradaci na směšnou frašku.
  • Nejste trocha offtopic? ;-)
  • Se občas stane :-)
  • @Anvil Uz chcem vidiet, aku pracu zozenies iba s maturitou na gymplu. Aj keby bola hociaka tazka.

Sorry za OT, posledny krat.
  • @Hildegarda Já například s maturitou sehnal práci, kde beru 25 mesíčně a mám bydlení a jídlo zadarmo zlato ;)

Jo, tohle je poslední.
  • @Anvil umyvanie riadov v zahranicnom hoteli sa nerata ;)

Ale ty studujes dalej, nie?
  • @Phoebea zrovna jsem to chtěl řict, ale když už je to jedno, tak taky přispěju svou troškou do mlýna :-D nejspíše budu za rejpala, ale dovoluji si nesouhlasit s názorem, že by se měl instalater učit Máj, podle mne už by většina výuky literatury měla být na základní škole, včetně Máje, který se na té naší neučil a neučí patrně ani jinde, a literární vzdělání plně rozvíjet až na středních školách pro obory které už s tim alespon okrajově souvisí, nebo alespon omezit na 1-2 hod týdně a rozhodně to netahat do maturity. Nevim jestli je adekvátní srovnavat svuj obor s instalaterem, protože jsem myslel že instalater je povětšinou 3letý obor bez maturity, ale pokud ne, srovnaní je na místě. Ja studuju technologického konstruktera jakože klasický 4letý obor s maturitou, takže literaturu máme 3x týdně + ty podřadnější předměty (profesor Hlawoun jistě odpustí) jako Právo/Občanka ... ale abych se dostal k jádru myšlenky, problém u technických předmětů (včetně toho vašeho instalatera, pokud je to teda 4let +Mat) je že rok od roku narůstá oběm informací, a s pro obor vedlejšími předměty se to zvládá dost těžko, jen pro přiklad uvedu citaci našeho ředitele, že technologické znalosti pro tenhle obor se ještě před 15ti lety rovnali znalostem vysokoškolského inženýra. Tim neřikám že by měl student min času na učení, nebo to hůře zvladal, hlavni problem je ten že technické předměty, které by jsme měli mít tak 4x-5x týdně máme 3x někdy i jen 1-2x a to právě na úkor těch vašich Májů a Babiček. Literární vzdělanost by měla bejt na vědomí a svědomí každého jedince volitelnou formou, né povinností, já rád vezmu do ruky knížku, ale jen tu která mne baví (viz Kytice z těch maturitních) a ne že mi ji někdo bude nutit (viz Máj) protože by se to "mělo znát" :-) .... tak a teď do mně bando :twisted:
  • @Hildegarda Jo, budu studovat dál :D
  • @Marek Jo, takhle to ale bude se vším, a nakonec dopadneme jako Američani, kteří píšou, že je dobře, že v Praze bouchl ten plyn, protože je to odplata za Boston (protože nejsou schopni rozlišit Česko a Čečensko).
  • @Kolikokoli Ale může ti být upřímně jedno, že tohle prohlašuje americký instalatér, že jo :D
  • @Marek já s tebou souhlasím, že všeobecné brutální vzdělání by mělo být jen na gymplu a když někdo dělá jinou střední - ať už ekonomku nebo technický obor. Tak by tam měl mít HLAVNĚ ekonomiku a techniku. A z toho by měl i maturovat.
    Ale čeština je státem povinná - nevím proč literatura - ale maturitní písemku bez hrubek by měl každý maturant být schopen napsat (pokud nemá lékařsky potvrzenou dysgrafii)
  • @Phoebea Přesně to jsem tady říkal celou dobu a fakt nechápu, co proti tomu může kdo mít.
  • @Marek Pro někoho asi bohužel ne :D. Já si taky můžu stěžovat, že jsme na jazykovém gymplu probírali matiku "až na dřeň" a to samé ve fyzice. Ale teď jsem za to ráda. Co víš, za deset let půjdeš do Milionáře a budeš tam mít zrovna otázku, jakým veršem začíná Máj :D.
  • @Kolikokoli tak já osobně to třeba vim, na takovehle kraviny co mi zasíraj mozkovej hard-disk mam docela paměť, bohužel :-D
  • Zrovna přečíst si hroooozně dlouhý Máj není taková fuška. (Chci získat titul Největší rýpal dne :twisted:
  • @brbr největší rýpal jsem obvykle já, ale dneska si to zasloužíš, gratuluju =D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @Krisa dneska snídala vtipnou kaši :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @brbr pokud tě to nebaví, tak je :-D
  • @brbr Taková fuška to není, pokud to jen bezmyšlenkovitě čteš na písemku. Já u toho vydržel asi tak deset stran a pak se Máj seznámil s klávesovou zkratkou SHIFT+DELETE.
  • Státní maturita literaturu hodně zkrouhla, nevím jak je to teď, ale nižší maturita z češtiny byla o tom přečíst pouhým dvacet knih a rozhodně po studentech nikdo nechtěl recitovat Puškina v originále ani přednést Nerudův životopis od batolecího věku až po zvonění umíráčku :roll: Český jazyk má u maturity své místo a minimální literární přehled rozhodně není zbytečný ani pro toho instalatéra.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.