Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1148149151153154581

Komentáře

• @Dreamer a je a je a je :-D
  • Mě by moc zajímalo kdo a podle čeho vybírá která knížka je přínosná a která není. Některé z těch knížek jsou opravdu dobré, ale další jsou zase naprosto odstrašující
  • Nejhorší je Romeo, Julie a cokoli, případně jakékoli parafráze typu Petr a Lucie a podobný mory.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Branislav_Gepeto konverzace byla přesměrována ze serial sekce :arrow:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Rome, Julie a tma i Petr a Lucie jsou výborné :) peklo pro mě byla Motlitba pro Kateřinu Horovitzovou, asi se mi ta kniha zrovna netrefila do nálady, protože jsem to musela číst na několikrát.
  • Já už zase nikdy nechci číst Spalovače mrtvol, já jsem se tak bála. A Petr a Lucie, vždyť to je taková odpočinková prózka, co máte? :-)
  • Myslela jsem, že zrovna Petr a Lucie by mohlo být u maturantů oblíbené, vzhledem k tomu, že je to velmi velmi krátké :D Spalovač mrtvol je super, doporučuju i film :) a vůbec v povinné četbě se dá najít tolik skvělých věcí.
  • a ještě víc mimo ni
  • Pro mě byl největší mor "Sto roků samoty" Gabriela Garcíi Márqueze - to bylo peklo peklo peklo !!!
  • Ještě dobrej mor byl Stařec a moře
  • upraveno 3. května 2013
    No, předpokládám, že většina zde přítomných, žehrajících na povinnou literaturu k maturitě, chce jít studovat na VŠ. Vězte, že tam budete nuceni číst ještě tlustší a nezajímavější bichle. Pak vám povinná četba bude připadat jako procházka růžovou zahradou.

P.S: Ostatně není v tom seznamu víc knížek, ze kterých si jde vybrat?
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 3. května 2013
    @brbr jak říkáš :twisted:

BTW. teď čtu G.R.R. Martin - Píseň pro Lyu a taky to nějak nedávám, je to hrozná depréze :(
  • Mrkla jsem do toho seznamu. To musí být fuška přečíst třeba takový Blaník od Cimrmana :twisted:
  • Ten seznam si každá škola sestavuje sama, já taky nechápu proč má bratr v tom seznamu Homéra (studej technicky zaměřený obor), ale prý se to dobře zkouší :D Možná, pokud jsou učitelé rozumní a dá se s nimi diskutovat, pak se do toho seznamu dá protlačit téměř cokoliv.
  • já to nějak nechápu, v čem je literatura duležitější než například dějepis, že se z toho maturuje? ja nikdy neměl problem se čtením, většinu ze seznau sem poctivě dal celé, ale i tak mi to přijde špatně ....
  • @Marek Tak literatura souvisí s dějepisem
  • @M1on mnohdy jen částečně, někdy více, někdy méně .... chci pořádné a nerozbitné argumenty :-D
  • @Marek Co se ti zdá na to rozbitného?
  • Literatura je součástí jazyk, jazyk vytváří literaturu, proto patří k sobě jako dvě strany jedné mince, dějiny jsou zapsány v knihách, co třeba svitky, pergameny, knihtisk, hieroglyfy to všechno je literatura.
  • @Dreamer ano, tohle už vypadá poněkud přesvědčivěji ... ale dějepis je součástí samotného bytí lidstva, to zní mým uším přesvědčivěji ... ale formu zaznamenání neberu v potaz, to bych mohl říci o digitalní formě, byť to bude trochu přitažené za vlasy, ale uznavam že tve argumenty jsou velice silné :-)
    @Marek Většina autorů cokoli napíše se v jejich díle odráží doba ve které žije.
    @Marek promiň, ale mně šlo spíš o to, že literatura je neoddělitelnou součástí jazyk, kde najdeš demonstraci vší té gramatiky, tvarosloví, větné stavby, co si celou dobu leješ do hlavy? Jak získáš praxi, jak vůbec chceš studovat jazyk bez literatury? Literatura a jazyk jsou jedno a nemůžeš skládat zkoušku nebo dokazovat znalost jednoho bez druhého.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Literatura souvisí s vývojem kultury. Předávání znalostí a informací. Zábava. Čtení rozšiřuje slovní zásobu, rozvíjí představivost a filozofii. Psané slovo přechovává znalosti a myšlenky předků. Vychází zní modernější zábava jako divadlo a filmy. Má svůj podíl na vývoji společnosti a jeho jazyka. Je zdrojem inspirací. Literatura v minulosti ovlivnila spoustu věcí. A o tom celý ten předmět je. O historii a vývoji literatury a jejím vlivu na vývoji společnosti.
  • patrně mate pravdu, pořad s tim nesouhlasim, ale teď už spíše proto že vuči tomuhle nastavení mam prostě odpor a k literatuře jako celku spiše nechuť oproti jinejm předmětum ... v tomhle vždycky pujdu proti proudu :wall:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.