Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

upraveno 5. května 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

Tywin plánuje strategické spojenectví pro Lannistery. Melisandra navštěvuje Říční krajiny. Robb přistupuje na kompromis ke znovuobnovení spojenectví s rodem Freyů. Roose Bolton se rozhoduje, co učiní s Jaimem Lannisterem. Jon, Ygritte a divocí podnikají náročný výstup.

Read the full story here

18911131419

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @derfel A ven (čti do Kecáliště)!!! :)
  • Riv napsal(a):

@sveva A to, že jsi našla jeden, příklad, kdy nemáme s tím sexem pravdu něco na věci mění? ;)

Můžu ti jich najít víc, jestli chceš. A taky spoustu scén, který v knížce děj nikam neposouvaj (Victarion s tou svojí ženskou, Aša s Qarlem, Theon s kýmkoliv :D... vůbec Greyjoyové mají v knížce víc sexu než celý seriál dohromady.)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 8. května 2013
    @halbarad Jistě že vím, pokud se podíváš pozorně, hned vedle tlačítka "nahlásit" jsou obrázky znázorňující kolik knih jsem četl. Jsou tam všechny. Ale jen pro jistotu:
    Aša + Qarl -> bitva
    Tyrion + Šae -> zrada
    Theon + Rybářova dcera -> seznámení s Theonovou osobností a plány
    Cersei a Jaime -> pád Brana, první projevy Jaimeho změny v povaze atd.
    Tyrion + náhodná coura -> objasněna Tyrionova nechuť k životu. Takhle by se dalo pokračovat dál.

Naproti tomu, scény v seriálu:
    Malíček a šlapky -> Malíček je za blbce že vykládá své plány před náhodnýma šlapkama :wall:
    Joffrey a coury -> Trocha sadismu pro "průměrného amerického diváka"
    Podrick a coury -> Další pobavení průměrného amerického diváka

Zkrátka v knize spolu spí hlavní postavy které tím chtějí něčeho dosáhnout a které to posune dál. V seriálu spolu spí komparz pro pobavení diváka protože herci mají ve smlouvách dodatky o nesvlékání. Je to tak dost jasné?
  • upraveno 8. května 2013
    "Zkrátka v knize spolu spí hlavní postavy které tím chtějí něčeho dosáhnout a které to posune dál." :-D To mě rozsekalo.
    Aša + Qarl.. jak to prosím vysvětluje nebo jak z toho vyplývá ta bitva?
    Plus spousta dalších sexuálních scén (různý akce u Daenerys na dvoře atd..). Samozřejmě můžeš různejm scénám přisoudit různý zásadní vývody tak, aby se ti to hodilo. Ty scény v knize tam jsou prostě proto, že to GRRM baví ;-)

Ale pravda, jsme značně offtopic, tak končím.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @derfel Právě proto, že je to daný pojem, tak jsem ho užil, protože je (celkem) jasný, co je tím míněno. I židům, co si o něm myslí. Když řeknu "život Ježíše", můžu tím myslet strašnou spoustu různejch věcí, a stejně dobře evangelia oficiální jako ty co jakási rada vyloučila. Třeba i to, jak scénu s Pilůátem popsal Čapek ve svých Apokryfech. Z tohoto důvodu soudím, že věta, jak jsem ji formuloval, je pro zamýšlený účel podstatně vhodnější a přesnější.

No, já jí za teokratickou beru. Když je to země, kde i prezident, kterej sám je nábožensky vlažnej, musí projevit náboženské tendence, aby byl zvolen, když je nutný u soudu nebo při získávání občanství nutný přísahat na bibli, když jsou náboženský obřady mnohdy spjatý se státníma aktama, tak to podle mě teokracie je. Bush senior v roce 1987 před prezidentskejma volbama prohlásil: "ateisti nemohou být považováni za občany ani vlastnece. Toto je jediný národ pod bohem."

Ano, politickej systém jako takovej, jak byl nastavenej Jeffersonem, jedním z největších státníků vůbec, je sekulární, ale čímdál víc mám pocit dělají všechno pro to, aby se stali teokracií.
  • @halbarad
    Zkrátka je to jen omáčka k zbytku té kapitoly. Nenajdeš tam kapitolu která byla čistě o sexu a kvůli sexu. V seriálu takové scény najdeš (a hlavně se neptej jaké, nahoře jsem ti vyjmenovat tři) a to je velký rozdíl.
  • Dalsiu epizodu na na starosti Martin,tak dufam,ze nam tu kniznu predlohu neposere :))
  • @Deso Stačí se podívat na trailer a už vidíš jak tam lítají hlášky z knih.
    Už jen to Berick + Arya "Who is your god?" "Death!"
    Je skvělé a jde jich tam najít mnohem víc.
    @Deso Předchozí epizody napsaný martinem byly dobrý. Ale jsem na to zvědavej, jak to bude teď, protože:
    V první sérii se děj od knih odchyloval v drobnostech
    V druhý sérii psal bitvu na Černovodě, která byla sama o sobě změnama víceméně nedotčená, takže se moc nemusel řídit změnama, který už provedený byly.
    Teď teda nevim, jak z toho vybruslí, vobluda (ééé, teď jsem se prozradil :D).
    upraveno 8. května 2013
    @halbarad Jenže když si vezmeš kolik sexu je v knihách na počet stran (minut čtení, délky příběhu) a kolik v seriálu na minut seriálu, tak v seriálu je ho daleko více.
    Sex v seriálech nebo filmech mi nevadí, nejsem žádný puritán, ale tady chci sledovat hlavně příběh, kdybych chtěla vidět prsa či přirození, tak se nebudu dívat na Game of Thrones, ale na Game of Whores.
    @Krisa Game of Whores, nevíš, jakej to má casting? :D
  • @flanker.27 To je spin-off od aGoT. Šae dostala vlastní seriál a přitáhla tam kolegyně z Turecka :D
  • @Everett_Young
    A prosímtě, jak vyplývá ta bitva ze sexu Ašy s Quarlem? :D Po postelových scénách v seriálu se taky pak vždycky něco stane, takže podle tvojí logiky by to mělo být v pořádku, ne?
    A Tyrion + náhodná šlapka... Opravdu bylo zapotřebí jí tam mít, abysme zjistili Tyrionovu nechuť k životu? Nevyplývalo to náhodou už ze všech jeho kapitol před tím?
    A co Daenerys + Daario? Victarion + ženská? Kam tohle posunulo děj?

Malíček + šlapky - Sice byla "over the top" a vůbec se mi nelíbila, ale vysvětlily se v ní Malíčkovy záměry, nebyla tam "jen tak".
    Joffrey a coury - Dokreslila jeho charakter, do té doby jsme nevěděli, čeho všeho je schopný a ukázalo se, že je to mnohem větší magor než v knížce...
  • @sveva Ale Malíček přece nemá vykládat svoje záměry před náhodnými šlapkami! To by snad napadlo jen absolutního blbce.
  • @Krisa Such a dirty game :D
  • upraveno 8. května 2013
    @Everett_Young Prostě chtěli, aby na rozdíl od knížek byl Malíček průhlednější. Ale ta scéna tam nebyla úplně k ničemu, o tom se tu bavíme. A neodpověděl jsi mi na ostatní otázky. :D
    @flanker.27 Já přemýšlela, jestli chci googlit, jestli to fakt existuje, ale nakonec jsem si to rozmyslela :D
  • @sveva Snad jen abych poznamenal, že až při tom ašině sexu se dozvídáme nejen, jak to měla dřív s chlapama, ale taky,
    jak utekla z ostrovů a že ji Victarion provdal...
    v knihách je na to fakt navázaná spousta informací ;)
  • Riv napsal(a):

@sveva Snad jen abych poznamenal, že až při tom ašině sexu se dozvídáme nejen, jak to měla dřív s chlapama, ale taky,

Ano (jak píše sveva, v seriálu ty scény taky nejsou úplně zbůhdarma, jak se tu mnozí snažíte tvrdit), jistě by to nešlo sdělit jinak, co dělala Aša předtím... Martin prostě tyhle scény žere, to je bez debat.
  • @Riv
    Myslím, že to byl Euron, kdo ji provdal, ne Viktarion.
  • @sveva
    Daenerys + Daario není problém jen sex. Tam je špatně zkomponovaná celá linka DAenerys která je očividně uměle zbržděná protože GRRMovi nevycházel časově děj tak tam musel rychle něco naplácat. Victarion + ženská - je jeho solná žena a chudák Victarion si dlouho nevrznul. Navíc tam pořád rozebírá historii mezigreyjoyských vztahů (vím že to může někomu připadat nudné, ale je to potřeba k důkladnějšímu seznámení s rodem) Pokud vím tak Tyrion s šlapkou spolu spí hned v první Tyrionově kapitole v Tanci, takže z jeho předchozích kapitol nemá co vyplývat. Zapomněl jsem na něco?
  • Riv napsal(a):

@sveva Snad jen abych poznamenal, že až při tom ašině sexu se dozvídáme nejen, jak to měla dřív s chlapama, ale taky,

Ano, v knížce postavy při sexu přemýšlí a vzpomínají (vtipná představa :D), v seriálu u toho mluví. Výsledek je podobný (sexposition). Tak proč vám to v knížce nevadí a v seriálu tolik jo?
  • @halbarad Scéna Podrick + tři (možná více) šlapek je k čemu dobrá?
  • Everett_Young napsal(a):

@halbarad Scéna Podrick + tři (možná více) šlapek je k čemu dobrá?

Aha, už je mi to jasné, ty vidíš sex i tam, kde není. :D Odhalené ženské nepočítám jako sex (i když jejich přemíra může být otravná, uznávám). Ta scéna byl pokus o komickou vsuvku...
  • @Everett_Young Prostě asi na odlehčení děje... já jsem se docela zasmála, jak ho následně vyslýchal Tyrion :D
  • Abych pravdu řekla, mě tahle přidaná hodnota nijak extra nebaví ani v knihách, prostě to rychle proletím a jedu dál. O to víc mi to vadí v seriálu, kde to zbytečně zabírá čas (pro mě) zajímavějším věcem, jenže na rozdíl od knih už tyhle (pro mě) zajímavější věci nedostanou prostor. Neříkám, že knihy jsou v tomhle dokonalé, někdy je toho násilí a sexu až moc (já vím já vím, ve středověku lidi š*** jak králíci a sekaly se končetiny na potkání, takže je to naprosto realistické...bla bla, že si každý den čistím zuby a chodím na wc je taky ze života, ale nebaví mě o tom číst :roll: ) Ságu čtu kvůli něčemu jinému, než kvůli sexu a násilí a na seriál se také dívám z jiných důvodů, jenže tyhle důvody se pomaloučku začínají vytrácet, až zmizí úplně a zůstanou jen děvky a porcovaní lidí, jakožto úlitba méně náročným divákům, zabalím to taky.
  • :-)

sveva namátkou vybrala pár scén, na kterých ukázala opodstatněnost sex.scén... - ty vidíš, že už to nelze popřít, tak napíšeš, Rive, že to na věci nic nemění... :-D
    hm, oh, jak silný a věcný jsi diskutér...
    :-D

to, že prasárny tam jsou(v knize), to snad ani nejde popřít... - pamatuju si, jak jsem se jednou v čekárně u doktora modlil, aby mi nikdo nečetl přes rameno, protože v tu chvíli bych přestal vypadat jako slušný chlapec s tlustou knihou a začal vypadat jako ten brejlatej prasák...
    :-)

mj. s tim Robbem - to je asi otázka vkusu každého soudruha... - já nemam rád Catelyn, Sansu - a Robb je taky trochu mimo mé nejoblíbenější, takže
    mě RW sice vyrazila dech
    , ale rozhodně by mě vadilo daleko víc,
    kdyby měly zařvat třeba Arya, Bran, Jaime nebo Tyrion...

a že Robb byl politicky pako i v knize, to prostě byl, no... - jenže to je právě ten problém - že já ho neberu jako nechybujícího mistra Yodu a proto mě to zas tak vítr z plachet nebere... - holt každej si to vykládá trochu jinak a někteří zde evidentně nejsou schopni ten výklad zkousnout...
    (teď nemluvim o změně dějě(např sloučení Edrika a Gendryho), ale o vykreslení(pochopení) postav...)

Stark z hor napsal(a):

to, že prasárny tam jsou(v knize), to snad ani nejde popřít...

Ano, ale jde o poměr prasáren ku neprasárnám.
  • Scéna Podrick byla kvůli tomu, aby ses mohl usmát u jeho výslechu u dvou vyhlášených návštěvníků bordelů - Tyriona a Brona. A jestli se dá třem nahým ženským říkat "sex".. je to trochu na palici, ale někdo to tak má. Ať se Vám to líbí nebo ne, tak většinu seriálů prodává násilí a sex. Je logické, že to šéfové po tvůrcích seriálů chtějí. Někdy se jim to podaří udělat lépe, někdy hůře.

Nad plačkami, že se první řada držela takřka přesně předlohy - kolik měla první kniha hlavních linek? Já si tak vybavuju Neda, Cat a Daenerys. Ostatní byli nabalení na ni, takže se to dalo sfouknout jedním tahem.
    A kolik, že je linek v druhé knize (řadě)? Robb, Dany, Theon, Stannis, Sansa, Arya, Jon, Tyrion a Bran . A na ně nabalené strašné kvantum lidí..
    A třetí řada? to samé co druhá řada+ Sam
    tohle vše je tak na telenovelu, nikoliv na seriál typu GOT. Proto se musí sekat, upravovat, řezat. A tím pádem vytvořit jakýsi "paralelní vesmír".

GRRM dle mého knihy seriálu upravovat nebude, protože i když jsou cesty postav leckde odlišné, jejich cíle jsou stejné. Proto nemá GRRM proč měnit to co se svými postavami zamýšlel před seriálem.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Zrovna Robb ve druhé knize není.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.