Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire
Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire
Tywin plánuje strategické spojenectví pro Lannistery. Melisandra navštěvuje Říční krajiny. Robb přistupuje na kompromis ke znovuobnovení spojenectví s rodem Freyů. Roose Bolton se rozhoduje, co učiní s Jaimem Lannisterem. Jon, Ygritte a divocí podnikají náročný výstup.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tyrion + Šae -> zrada
Theon + Rybářova dcera -> seznámení s Theonovou osobností a plány
Cersei a Jaime -> pád Brana, první projevy Jaimeho změny v povaze atd.
Tyrion + náhodná coura -> objasněna Tyrionova nechuť k životu. Takhle by se dalo pokračovat dál.
Naproti tomu, scény v seriálu:
Malíček a šlapky -> Malíček je za blbce že vykládá své plány před náhodnýma šlapkama :wall:
Joffrey a coury -> Trocha sadismu pro "průměrného amerického diváka"
Podrick a coury -> Další pobavení průměrného amerického diváka
Zkrátka v knize spolu spí hlavní postavy které tím chtějí něčeho dosáhnout a které to posune dál. V seriálu spolu spí komparz pro pobavení diváka protože herci mají ve smlouvách dodatky o nesvlékání. Je to tak dost jasné?
Ale pravda, jsme značně offtopic, tak končím.
No, já jí za teokratickou beru. Když je to země, kde i prezident, kterej sám je nábožensky vlažnej, musí projevit náboženské tendence, aby byl zvolen, když je nutný u soudu nebo při získávání občanství nutný přísahat na bibli, když jsou náboženský obřady mnohdy spjatý se státníma aktama, tak to podle mě teokracie je. Bush senior v roce 1987 před prezidentskejma volbama prohlásil: "ateisti nemohou být považováni za občany ani vlastnece. Toto je jediný národ pod bohem."
Ano, politickej systém jako takovej, jak byl nastavenej Jeffersonem, jedním z největších státníků vůbec, je sekulární, ale čímdál víc mám pocit dělají všechno pro to, aby se stali teokracií.
V první sérii se děj od knih odchyloval v drobnostech
V druhý sérii psal bitvu na Černovodě, která byla sama o sobě změnama víceméně nedotčená, takže se moc nemusel řídit změnama, který už provedený byly.
Teď teda nevim, jak z toho vybruslí, vobluda (ééé, teď jsem se prozradil :D).
Sex v seriálech nebo filmech mi nevadí, nejsem žádný puritán, ale tady chci sledovat hlavně příběh, kdybych chtěla vidět prsa či přirození, tak se nebudu dívat na Game of Thrones, ale na Game of Whores.
A Tyrion + náhodná šlapka... Opravdu bylo zapotřebí jí tam mít, abysme zjistili Tyrionovu nechuť k životu? Nevyplývalo to náhodou už ze všech jeho kapitol před tím?
A co Daenerys + Daario? Victarion + ženská? Kam tohle posunulo děj?
Malíček + šlapky - Sice byla "over the top" a vůbec se mi nelíbila, ale vysvětlily se v ní Malíčkovy záměry, nebyla tam "jen tak".
Joffrey a coury - Dokreslila jeho charakter, do té doby jsme nevěděli, čeho všeho je schopný a ukázalo se, že je to mnohem větší magor než v knížce...
sveva namátkou vybrala pár scén, na kterých ukázala opodstatněnost sex.scén... - ty vidíš, že už to nelze popřít, tak napíšeš, Rive, že to na věci nic nemění... :-D
hm, oh, jak silný a věcný jsi diskutér...
:-D
to, že prasárny tam jsou(v knize), to snad ani nejde popřít... - pamatuju si, jak jsem se jednou v čekárně u doktora modlil, aby mi nikdo nečetl přes rameno, protože v tu chvíli bych přestal vypadat jako slušný chlapec s tlustou knihou a začal vypadat jako ten brejlatej prasák...
:-)
mj. s tim Robbem - to je asi otázka vkusu každého soudruha... - já nemam rád Catelyn, Sansu - a Robb je taky trochu mimo mé nejoblíbenější, takže
a že Robb byl politicky pako i v knize, to prostě byl, no... - jenže to je právě ten problém - že já ho neberu jako nechybujícího mistra Yodu a proto mě to zas tak vítr z plachet nebere... - holt každej si to vykládá trochu jinak a někteří zde evidentně nejsou schopni ten výklad zkousnout...
(teď nemluvim o změně dějě(např sloučení Edrika a Gendryho), ale o vykreslení(pochopení) postav...)
Nad plačkami, že se první řada držela takřka přesně předlohy - kolik měla první kniha hlavních linek? Já si tak vybavuju Neda, Cat a Daenerys. Ostatní byli nabalení na ni, takže se to dalo sfouknout jedním tahem.
A kolik, že je linek v druhé knize (řadě)? Robb, Dany, Theon, Stannis, Sansa, Arya, Jon, Tyrion a Bran . A na ně nabalené strašné kvantum lidí..
A třetí řada? to samé co druhá řada+ Sam
tohle vše je tak na telenovelu, nikoliv na seriál typu GOT. Proto se musí sekat, upravovat, řezat. A tím pádem vytvořit jakýsi "paralelní vesmír".
GRRM dle mého knihy seriálu upravovat nebude, protože i když jsou cesty postav leckde odlišné, jejich cíle jsou stejné. Proto nemá GRRM proč měnit to co se svými postavami zamýšlel před seriálem.