Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire
Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire
Tywin plánuje strategické spojenectví pro Lannistery. Melisandra navštěvuje Říční krajiny. Robb přistupuje na kompromis ke znovuobnovení spojenectví s rodem Freyů. Roose Bolton se rozhoduje, co učiní s Jaimem Lannisterem. Jon, Ygritte a divocí podnikají náročný výstup.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Osobně mi to žíly netrhá a dokážu to překousnout, ale je to divné.
edit: vlastně jo, jednu skupinu lidí to zajímá: hnidopichy, co považují Martinovy knížky za jediné pravé Slovo boží a cokoli, co z nich bude interpretováno jinak, je blbě a špatně a pomalu si to nezaslouží další existenci.
A že si zrovna použila príklad Kartsarkovej armády? Ak použiješ príklad riešenie toho blata tak ešte chápem - síce som proti tomu nič nemal, ale bol to prehliadnuteľný detail -, ale povedať, že nejaký vazal má polovicu armády celého kráľovstva? To je troška väčší detail, nie? :) Ale tak Theonovi muži v druhej sérií našli a zbasli Rodricka bez problémov, asi predsalen tá Robbova armáda je taká biedna...
Obecně bych taky řekl v dnešní době židé s křesťany a naopak zásadnější problém nemají
Pán prstenů je hodně volně - vydělal spoustu prachů, byl velmi úspěšný, Hobit je skoro přesně podle knížky (s přidanou linkou navíc) - není tolik úspěšný, protože byl prý dlouhý a nudný. Tak... a vidíte, proč se točí tak, jak se točí...
A byla to jen jedna narážka, tak už za a) přestaň mlít kraviny b) se přesuň do jiného topicu, k tomuto určenému.
A nechápu, proč se to muselo po první sérii změnit, když už ta byla veleúspěšná a byla pěkně podle knížek s rozumnými změnami.
Jinak 3. série je mnohem úspěšnější než ta 1. A osobně se mi taky líbí víc. Ona i první knížka byla podle mě nuda (až na Danyiny kapitoly).
b) já jsem s tím tady nezačal
No to je super argument. Takže prostě zku*** předlohu, aby se to divákům líbilo a dají tomu stejné jméno jako předloze, aby se to prodalo. Stále se ještě ptáš, co proti tomu, jakožto původní fanouškové, máme?
A jestli můžeme věřit wiki, tak vidíš, že jen tak měnit nepřestanou (sledovanost - modrá=1. série, červená=2. série, zelená=3. série).
Z čehož vyplývá opět to, za co nás odsuzuješ.
DĚLAJÍ ZBYTEČNÉ ÚPRAVY
Nevím, na co konkrétně tady nadáváte, protože poslední tři díly jsem neviděla, ale zbytečné úpravy dělají, to je pravda.
@derfel Nemyslím, že bych poučoval o zjevném. Pochopitelně mluvím o Ježíši jako takovém. Mimochodem když jsem to psal, zvažoval jsem, že napíšu nikoli "Nový zákon", ale "Život Ježíše", ale pak jsem si řekl, že nikdo přece nebude mít problém s tím, jak je to myšleno. Inu, vyvedl jsi mě z omylu. Blahopřeji, je to úspěch :D
Otázka též je, co považuješ za "křesťana"? Starou babičku z Horní dolní, co jde panu faráři zapálit svíčku, že jí kráva dojí, nebo Americký talibán? A právě v Amícku párkrát veřejně pálili třeba korán. To jsou dvě dost podstatně odlišné skupiny křesťanů a nedá se říct, že by ta druhá byla nějaká okrajová, naopak. A v minulosti bylo třeba v mnoha obdobích křesťanství podstatně násilnější a agresivnější. Źe jsme na tom zrovna teď líp, je daný nikoli tím, že by křesťanství bylo o tolik víc super, ale díky tomu, že jsme prošli osvícenstvím a aspoň trochu dali šanci rozumu. I když poslední dobou...
Takže větu Bych bral s hóóódně velkou rezervou.
@Kolikokoli Není to naprosto nepodstatný detail. Je to hloupost a hloupost má být označena, nevím, proč bych k ní měl být shovívavý. Ano, to jsem si všiml. A v čem je prosím průměrný americký divák obhajobou? Proč má neprůměrný český divák klesat na úroveň amerického průměrného a ještě nadšeně jásat? Že se točí pro průměrného amerického diváka přece není argument, že je to dobrý seriál. Spíš naopak tím připouštíš, že vlastně kvalitou moc neoplývá :)
P. S. Hobit není příliš věrně podle knížky, což už jsme tu řešili, ale ať je nebo není, jeho nižší úspěšnost je dle mého daná především tím, že zdaleka není tak dobrý. Mně se líbil o dost méně bez ohledu na to jak odpovídá knížce.
Taky moc nechápu nářky ohledně Robíčkova chování k Edmurovi. Že to neni fér a bla bla bla. Kurňa je to snad král ne (nebo si to aspoň myslí), tak si může dělat co chce a nemusí se nikomu omlouvat nebo ospravedlňovat! :king: Odehrává se to v prostředí pseudostředověku a ne na americký highschool, aby se někdo furt omlouval, nebo řešil někoho pocity. :roll: