Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire
Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire
Tywin plánuje strategické spojenectví pro Lannistery. Melisandra navštěvuje Říční krajiny. Robb přistupuje na kompromis ke znovuobnovení spojenectví s rodem Freyů. Roose Bolton se rozhoduje, co učiní s Jaimem Lannisterem. Jon, Ygritte a divocí podnikají náročný výstup.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Z Wiki
Královská garda je v tomhle Noční hlídce velmi podobná. Jmenování je trvalé (bylo, do propuštění Selmyho
JoffreyemCersei) a je (bylo do doby Roberta) mezi rytíři považované za nejvyšší čest. Služba se neodmítá, protože ji odmítnou nelze. Přání krále je zároveň rozkazem.Olennin náznak, že sliby jsou chyby, je sice hezký, ale nic by to neměnilo na faktu, že i kdyby měl Loras jako člen Královské gardy děti, byli by to bastardi, protože oženit by se nemohl. Tyto děti by tak nebyly pokračovatelé rodu Tyrellů (když pomineme možnost legitimizace). Loras je v seriálu jediný syn Tyrellů, tudíž by vymřeli po meči (dejme tomu, že v seriálu má Mace Tyrell jen sestry a strýce bez legitimních potomků jako v knize). V tomhle byla Tywinova hrozba účinná a Olenna to dobře věděla - proto vstala a sebrala Tywinovi brk z ruky a zlomila ho. Na znamení kapitulace. Sama jsem zvědavá jak se situace v seriálu dál vyvine. IMHO opravdu v Královské gardě skončí - jen později a z jiného důvodu než v knize.
Naopak jestli je Bratrstvo šlechetné za každou cenu nebo prodávají lidi, na kterých jim nezáleží, snad děj významně neovlivní.
Takže pravděpodobnost výskytu Willase, natož Garlana, je v podstatě nulová. A to jsem doufala, že je tam třeba aspoň sloučí do jedné postavy. Nebylo by to nic složitého a ani časově náročného. Děj to samozřejmě ovlivní, i když ne tak významně jako jiné změny. Ale mně to hlavně ovlivní zážitek ze sledování.
Vůbec chybí, a to už od první série, takový to pomrkávání na fanoušky světa, jaký má třeba Jackson (něco co vám nemůžu kvuli třeba rozpočtu ve filmu ukázat, ale vim, že to existuje, nebojte se). Tady to vypadá, a nejen podle tvůrců, ale i podle fandů seriálu, že fanoušci knihy jsou vlastně strašně obtížná havěť, co nedokáže tu "skvělou vlastní práci scénáristů" ocenit :)
:applause: Tak to jsi řekl moc pěkně. Ještě jak všichni chválí Ramsayho, tak bych jenom podotkl, že prostě svým způsobem vykradli Jokera z Temného rytíře. Žádné nadšení u mě nečekejte. Joker byl moje oblíbená postava, ale tohle je plagiát a v knize to tak není.
No jo, v tomhle případě to hrají přes Lorase (dle mě docela chytře a zajímavě) a kdyby zachovali bratry, tak by to nefungovalo - respektuju a nezpochybňuju, že dle vás to nefunguje ;-)
Nebo si prostě už jen začali dělat co se jim zlíbí, a až se třeba ve Vichrech ukáže, že je Willas nová POV (moje přání, myslím že má co nabídnout) tak tvůrci najednou z ničeho nic vyčarují nějakého Tyrella ze sedmého kolena nebo přijdou s tím, že se Loras na Dračím kameni zázračně uzdravil, kulhá a musí se okamžitě vydat do Zahrady kralovat.
To se netýká jen Tyrellů, ale i jiných vyškrtaných postav.
Jinak k redukci postav - je jasné, že peníze jsou vždy na prvním místě a každá další postava navíc jsou náklady jako hrom (když nepočítám zdejší dobrovolníky do komparsu na zdolání Zdi :-D ), takže produkce si každou 2x rozmyslí.
Štve mě, že Lorase ostříhali. V první sérii vypadal přesně, jak jsem si ho představovala :D. A doufám, že nezapomněli na Lancela :/