Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

upraveno 5. května 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

Tywin plánuje strategické spojenectví pro Lannistery. Melisandra navštěvuje Říční krajiny. Robb přistupuje na kompromis ke znovuobnovení spojenectví s rodem Freyů. Roose Bolton se rozhoduje, co učiní s Jaimem Lannisterem. Jon, Ygritte a divocí podnikají náročný výstup.

Read the full story here

«13456719

Komentáře

• Na net unikly nějaké fotografie z této epizody (teda aspoň myslím, že z této) Pokud se chce někdo podívat, tak zde samozřejmě jsou SPOILEROVÉ
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Když tak na ty fotky koukám, napadlo mě tohle. Včera běžel večer na ČT starej Šakal od Zinnemanna s Foxem v titulní roli. Přímo dokanalá ukázka filmu, kterej pracuje v mezích neokázalého, užitečného, nepotřebuje nahánět body "kůlovitostí", ptákovinama a nesmyslama.

V přesným protikladu jde druhá adaptace s Willisem. Vypráví skoro stejnej příběh, ale styl je naprosto odlišnej. Všechno je velký, bombastický, nechutný, titulní záporák není nenápadný profesionál co udělá chladně svojí práci za peníze a zmizí bez zbytečnejch stop. Naopak, dělá okolo sebe kravál, je výstředně oblíkanej, vraždí na potkání a vůbec popírá smysl práce v utajení. Jeho protivník pak musí bejt někdo kdo ho zná, aby se tam dodalo něco víc osobního - ha, strčíme tam teroristu IRA a rovnou na správnou stranu. Prostě magořina a jak Zinnemann, tak Forsyth kategoricky odmítli, aby s tím bylo jejich jméno jakkoli spojovaný.

Ne že by byl seriál GoT adaptací tak strašnou a potlačující všechno v předloze, ale má k tomu slušně nakročeno.
  • Soudě podle těch fotek
    se asi brzo rozloučíme s Ros...Alespoň vypadá jako ona
  • Jofík má novou hračku :-D
  • Tak teď už chápu tu zázračnou transformaci Ros z "křoví" na "něco víc než křoví" :roll:
    potřebovali, aby nám jí bylo líto a přiznávám, že se jim to skoro povedlo :oops:
  • No konečně...Pryč s těmihle hnusnými neknižními postavami které to akorát kazí (což přesně Ros dělala)
    Přiznávám, že mně mnohem víc než Ros vadí to, co dělají s knižníma postavama :)
  • Chápe někdo co zamýšlejí tou cestou Melisandry do Riverlands?
  • @IceLance Padlo podezření
    na zneužívání mladistvých (Gendry královské krve) a praktikování amorálních zásahů do neživých organismů (Thorosova letní škola oživování).
  • @IceLance
    řekl bych že je to klasická situace kterých už bylo v serialu mnoho, vypustili meně duležitou postavu, to jest Edrika Bouři, a do jeho role vpasovali Gendriho, který splnuje učel role teměř stejně, pokud je to tak jak si myslim tak mi to ani moc nevadí, jen to asi bude mit malou vadu ... s upalenim Edrika Stannis nesouhlasil a tudíš patrně nebude ani v serialu souhlasit s obetovanim Gendriho, tim padem bude Mell možna trochu za kravu, že se tahla až do Řekotoči uplně zbytečně
    no snad sem ve svoji teorii nic nezmotal :-D
  • Marek napsal(a):

@IceLance

řekl bych že je to klasická situace kterých už bylo v serialu mnoho, vypustili meně duležitou postavu, to jest Edrika Bouři, a do jeho role vpasovali Gendriho, který splnuje učel role teměř stejně, pokud je to tak jak si myslim tak mi to ani moc nevadí, jen to asi bude mit malou vadu ... s upalenim Edrika Stannis nesouhlasil a tudíš patrně nebude ani v serialu souhlasit s obetovanim Gendriho, tim padem bude Mell možna trochu za kravu, že se tahla až do Řekotoči uplně zbytečně
    no snad sem ve svoji teorii nic nezmotal :-D
    Asi máš pravdu ,takhle by to sedělo v pohodě.
    Akorát mě mrzí ,že z toho tedy vynechají Davose ,nebo nevynechají?.V knize tím dobře ukázali jeho povahu.No co už ,takhle to je taky dobrý.

• doufám, že toho kreténa, co tyhle screenshoty vypouští na net, HBO chytne a nakope mu zadek..... ani nechci viděť, co se bude dít, jestli hodí na net fota z
    RW
  • @IceLance
    no rw bude za chvilku a v traileru mel Stannis takovou nadšenou větu, i když nevim co přesne řikal (něco ve smyslu "a nakonec je trumfnu), takže myslim že rovnou pošle Davose do Bileho přistavu vyjednat spojenectvi se seveřany
  • upraveno 5. května 2013
    flanker.27 napsal(a):

Když tak na ty fotky koukám, napadlo mě tohle. Včera běžel večer na ČT starej Šakal od Zinnemanna s Foxem v titulní roli. Přímo dokanalá ukázka filmu, kterej pracuje v mezích neokázalého, užitečného, nepotřebuje nahánět body "kůlovitostí", ptákovinama a nesmyslama.

V přesným protikladu jde druhá adaptace s Willisem. Vypráví skoro stejnej příběh, ale styl je naprosto odlišnej. Všechno je velký, bombastický, nechutný, titulní záporák není nenápadný profesionál co udělá chladně svojí práci za peníze a zmizí bez zbytečnejch stop. Naopak, dělá okolo sebe kravál, je výstředně oblíkanej, vraždí na potkání a vůbec popírá smysl práce v utajení. Jeho protivník pak musí bejt někdo kdo ho zná, aby se tam dodalo něco víc osobního - ha, strčíme tam teroristu IRA a rovnou na správnou stranu. Prostě magořina a jak Zinnemann, tak Forsyth kategoricky odmítli, aby s tím bylo jejich jméno jakkoli spojovaný.

Ne že by byl seriál GoT adaptací tak strašnou a potlačující všechno v předloze, ale má k tomu slušně nakročeno.

Kdyby ten seriál byl stejně nudnej a zdlouhavej jako většina série, tak by asi udělali líp, že.. Filmy a seriály žijí vlastním životem a málokterá knížka se hodí na plátno, aniž by byla předělána.

• katika napsal(a):

doufám, že toho kreténa, co tyhle screenshoty vypouští na net, HBO chytne a nakope mu zadek..... ani nechci viděť, co se bude dít, jestli hodí na net fota z

RW
    Co je na tom špatného? Když nechceš znát spoilery, tak na to neklikej. Svéprávná snad jsi.

• Ale ale, kdopak se nám to sem vrátil?
  • A to som si už myslel že dnešok už nemôže byť lepší :D
  • Everett_Young napsal(a):

Ale ale, kdopak se nám to sem vrátil?

A ty jsi kdo?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. května 2013
    Prosím vás, nekrmte to zvířátko.
    Co si zazpívat?

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Everett_Young napsal(a):

Ale ale, kdopak se nám to sem vrátil?

=D troll comeback
  • prasezlesa napsal(a):

katika napsal(a):

doufám, že toho kreténa, co tyhle screenshoty vypouští na net, HBO chytne a nakope mu zadek..... ani nechci viděť, co se bude dít, jestli hodí na net fota z

RW
    Co je na tom špatného? Když nechceš znát spoilery, tak na to neklikej. Svéprávná snad jsi.

Jak jsi tak hezky upozornila, tak svéprávná opravdu jsem, a na fotky jsem se dobrovolně podívala. Jenže ne všichni jsou tak ohleduplný a označují spoilery. Nemluvím o těhle stránkách ale například o wic.net. kde pár idiotů hned vyslepičilo co na těch screenshotech je.
    Nemám nic proti oficiálním fotkám a infu k jednotlivým dílům, ale tohle je dílo nějakého ,,fanouška,, uvnitř HBO, který si rychle vyfotí pár šokujících scén na mobil, a s radostí to hodí na net.

• @katika Já vím že tu nikde není informativní cedule ale v tomto ZOO platí zákaz krmení Trollů.image
  • Oh Melisandre jak tak nádherná v 2 sérií, ten nový účes herečke veľmi pristane.
  • Tak Tywin má prý silný žaludek :D. Uvidíme :D.

Jinak díl super. Je dobře, že nahradili Edrika Gendrym. Ta Thoros/Mel/Arya linka byla dobrá. I KL se povedlo. A Zeď... no... řekněme, že konečně není Jon takovej tragéd (ostatně i v knížce byl v pohodě od té chvíle, co si vrznul :D).
  • Za Zdí další změna, která mě neskutečně nas...štvala :evil:
    ne, Ygritte není zas až tak chytrá a v knihách rozhodně Jonovi věřila (vyplývalo to jasně z jejího chování) nebo alespoň tolik chtěla věřit, že ho z ničeho nepodezřívala a rozhodně to není ani žádná chápající ženuška, která by kvůli Jonovi byla neloajální vůči Mancemu a Divokým, takže sestřelení Jona obrátí v akt zhrzené ženské, výborné :roll:
  • tak to je skvělý ještě jsem nevyděl ani 6 episodu a je tu další ukázka: :D
  • super, scény s Boltonama jsou pecka- ať už to galapředstavení při hádankách nebo ta "slovní facka" Jaimemu...
    a Tormund jen potvrzuje, jak skvěle je vybranej.
    Pro mě je to po 4. díle zatím nejlepší z 3. řady, která je prozatím fakt dost dobrá!
    ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.