Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

upraveno 5. května 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

Tywin plánuje strategické spojenectví pro Lannistery. Melisandra navštěvuje Říční krajiny. Robb přistupuje na kompromis ke znovuobnovení spojenectví s rodem Freyů. Roose Bolton se rozhoduje, co učiní s Jaimem Lannisterem. Jon, Ygritte a divocí podnikají náročný výstup.

Read the full story here

1356719

Komentáře

• brandon jak tak koukám bude za chvíli větší než hodor
    jinak palec nahoru pro šílence ramsayho je "zahranej" jak se patří
    největší fail epizody asi stěží uvěřitelná scéna kdy jon zachraňuje ygritte během šplhu to snad ani nemysleli vážně
    btw.. zeď se mi zdála nějak moc uzoučká jen na pár kroků )
  • Tak opět jako již tradičně hodnotím epizodu:

1) Zpívající Sam? Vážně se snažil zpívat nebo jsem jen něco špatného snědl?

2) Meera Reed je prostě dokonalá(kde je slintající smajlík když ho člověk potřebuje)! Ale potyčka s Ošou opět mění knižní charakter a to se mi vůbec nelíbí! A Jojenův epileptický záchvat? :roll:

3) To co dělají s Ygritte se mi vůbec nelíbí. Dělají z ní takovou naivní kravku, což ona rozhodně není

4) Arya je skvělá jako vždycky (hlavně když chce Melisandře utrhnout hlavu :twisted: ) Berik i Thoros jsou skvělý ale Melisandra je nějaká pokažená a co měli sakra znamenat ty její bláboly k Arye?

5) Ramsay. Ramsay není knižní Ramsay ale úplně jiná postava. Je to zvrhlý sadistický úchylák ze kterého by mi mělo být špatně. Není. Jeho vojenský budíček, roztomilé šišlání (Šťájkové ňa mě byli žlí) a následná hra na Mlčení Jehňátek byli úžasné a Theon trpí jako blázen. Fuj, to jsem se zase jednou nechal unést, zapomeňte že jste tohle četli...

6) No, na Edmurově místě bych Robbovi asi rozbil hubu. Upřímně, tohle tvůrci absolutně nezvládli,
    díl od dílu dělají z Robba většího a většího vola aby ho pak divákům nebylo líto.

7) Brienne v žůžových šatech mě neskutečně pobavila a Jaimeho pitvání oběda taky. Bolton je nechutná svině. Ale skvěle zahraná nechutná svině.

8) V rozhovoru Olleny a Tywina už snad chyběl jen Barristan který by jim na místě vyjmenoval dalších deset problémů které přináší stáří :wall:

9) Plánování Cersei a Tyriona jak se zbavit svých drahých poloviček mě dostalo. Takhle mají vypadat Lannisteři.

10) Scéna Malíček x Varys přinesla jen jednu pozitivní věc.
    Už žádná nahá Ros.

11) No závěr byl naprosto příšerný :(

Celkově díl nic moc.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Everett_Young napsal(a):

Ramsay není knižní Ramsay ale úplně jiná postava. Je to zvrhlý sadistický úchylák ze kterého by mi mělo být špatně.

A v knize není? 8-O
  • @Krisa Špatně napsáné. Špatně je mi z toho magora v knížce. Seriálový Ramsay je trošku...Jiný.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Everett_Young Jo takhle ;). Hele, mně bylo špatně i u seriálu. A on si Iwan Rheon trochu šlape na jazyk i normálně...
  • @Krisa Ale tady bylo vidět slyšet jak šišlá když Theonovi říkal o Balonovi a o Starcích. To bylo pěkný :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ramsíček miláček je přece tak špjávně žábavná ošoba...
    Tak když už, tak se vší parádou, ne?
  • @Nevada Theona mi líto není, takže jestli jeho mučení udělají formou zábavné hry pro Reeky mi nijak spánek nekazí. Jediné co mě štve je že se z Ramsaye snaží udělat COOL postavu. Ale Rheon je skvělý herec, to je zase nutné uznat.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mně Theona taky není nijak líto. Z Ramsaye si dělá cool postavu hodně lidí i v sáze. Autoři seriálu se jen vezou na populární vlně.
  • @Everett_Young napsal(a):

1) Zpívající Sam? Vážně se snažil zpívat nebo jsem jen něco špatného snědl? ...

Tak tak... :D
    ... potyčka s Ošou opět mění knižní charakter a to se mi vůbec nelíbí! A Jojenův epileptický záchvat? :roll: ...
    Yep, taky se mi "líbilo" jen jsem to nějak nedokázala nasoukat do souvislé věty. :)
    ... 3) To co dělají s Ygritte se mi vůbec nelíbí. Dělají z ní takovou naivní kravku, což ona rozhodně není ...
    Nakonec po sobě bude muset Jon ještě
    střílet
    sám. =D
    ... Melisandra je nějaká pokažená a co měli sakra znamenat ty její bláboly k Arye? ...
    Nějako se jim porouchala. :twisted: Jinak podobné řeči měla v knížce ta babice "Ghost of High Heart" ( :?: česky :?:), dalo se předpokládat, že je převezme Mel, když už se obtěžovala do tamních končin.
    ... 11) No závěr byl naprosto příšerný :( ...
    Ja, ja... :evil:
  • @Nevada Knižní Ramsay rozhodně cool není. Je to zlý zvrhlý úchylný sadista který ještě navíc mimořádně hloupý. Nevím co na něm kdo vidí. Ale z Rheona prostě to herectví přímo vyzařuje a Ramsay je jinak napsaný. Navíc je představen hned z čerstva takže divák si říká "jen mu nalož hajzlovi, za to co udělal na Zimohradu".
  • Na tu scénu, jak Ramsay stahuje kůži z Theonova malíčku, jsem se moc těšil :twisted: Ne, že bych se snad vyžíval v mučení lidí, ale rád vidím, jak Theon trpí :twisted:
  • upraveno 6. května 2013
    -
  • Teda musím říct, že Iwan hraje toho Ramsayho fakt dokonale :applause: Vážně mě dostalo, jak řekne to ,,Let's play a game" a pak se doopravdy tváří, jako by s Theonem hráli šachy v prosluněné zahradě u mramorového stolku, diskutovali o filosofii a oba dva je to mooooc bavilo :-D
    Och, a to jeho šišlání je příjemná třešnička na dortu ;-) Takže jsou vlastně úplně vedle s tím, jaký by měl Ramsay být, ale zrovna v tomhle případě jsem jim to schopná s radostí odpustit. Zbytek stojí za ***** , co dělá sakra Mel v Říčních krajinách a z jakýho béčkovýho slaďáku vystřihli ten konec? :wall: Kvalita jde vážně dost dolů a přitom mají tak skvělej příběh jako předlohu, že nechápu, jak se do toho mohli takhle zamotat... Tak dneska nic moc,no :-?
  • upraveno 6. května 2013
    @Johnny Ne, že bych tady chtěla do nikoho rejpat, to ani náhodou, to abyste si nemysleli, ale neodporuje si právě to, co jsi napsal? :?: :-)

No nic, měla bych se na to napřed podívat (ještě jsem neviděla ani 4. a 5. díl, tak bych to měla začít dohánět) a nemít tu nemístné poznámky.
  • Mučenie si nezaslúži nik.

Milujem dvojité zápory. Jasná zrozumiteľná angličtina....
  • Vážně mě dostalo, jak řekne to ,,Let's play a game" a pak se doopravdy tváří, jako by s Theonem hráli šachy v prosluněné zahradě u mramorového stolku, diskutovali o filosofii a oba dva je to mooooc bavilo
    Přesně, to jeho bleskové střídání výrazů ke vážně dokonalé. A hlavně ještě pak když prohlásí že se Theon zapomněl zeptat na jednu otázku :twisted:
  • @Lady Sansa Možná trošičku :-) Ale teď vážně. Nedělá mi dobře, když se dívám na mučení lidí a už vůbec bych sám nedokázal nikoho mučit. Ale nemám rád celou tu Greyjoyskou familii a jsem rád, když dostávají co proto.
  • @Malena napsal(a):

... Milujem dvojité zápory. Jasná zrozumiteľná angličtina....

Kušuj, násobné zápory a podmiňovací způsob jsou dvě z nejlepších jazykových výmyslů. image
  • Tak dokoukáno, z třetí série patří k těm lepším, ale zase tak dobré to nebylo (třeba Theon a Ramsay mi přišli naprosto nesmyslní, místo nich mohli dát Daenerys)
  • @Konva Kterou část těla potřebuješ nejméně? :evil:
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Týjo. Jsem překvapen. "špatná investice" je mrtvá a tady to nezrobilo ani jednu mexickou vlnu. :-k
  • @Montezuma3 Jen tu ode mě.
  • IceLance napsal(a):

Nevim jak na tom je Theon se vzděláním,ale už jenom podle toho psycho kříže na kterým ho drží to možná jde poznat kde je. :)

Theon má dost špatné znalosti zeměpisu - utíkal na východ a doufal, že tam najde Ašu, když všichni víme, že Aša je na západním pobřeží. Pak jel ještě víc na východ a dostal se zpět do
    Hrůzova (to se furt takhle motá i třeba při lovu???)
    A nakonec si myslí, že je v Deepwood motte... Nu Theon na hodiny k mistrovi asi nechodil...
  • @Phoebea Proto toho Rickona a Brana ztratil ;)
  • Diskuze na této stránce sleduju už docela dlouho, tak si říkám, že bych se taky zapojila :-)

Docela mě děsí, kolik lidí tady přeje Theonovi trpět :-? Když o něm byla zmínka v Bouři, ze které bylo jasné, že se mu nevede dvakrát nejlíp, tak jsem nad tím tak nějak pokrčila rameny a dál to neřešila, protože jsem na něj ještě byla naštvaná za to, co dělal ve Střetu králů a k tomu pak v Bouři chyběla jeho POV, ale ve 3. sérii ho lituju snad od doby, co se tam objevil ... jasně, udělal hned několik špatných věcí, ale že by mi ty jeho mučící scény dělaly nějak dobře se říct nedá ...
    Zvlášťe, když po Tanci vím, kam až to zajde ... to už vážně radši smrt, než tohle ... :roll:

No a jinak Ramsík je sice možná trochu jinačí než jsem si ho představovala, ale nepřijde mi, že by se od své předlohy až tak odchyloval ... je to prostě hajzl, kterej si prostě s lidma hraje jen tak pro zábavu ... a dojem z něho mám nakonec v podstatě stejnej => doufám, že nás ho GRRM v příští knize zbaví :-D
  • ja som mal Ramsaya rad aj v knihe a Rheon ho hraje uplne super :3
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Dneska to asi ani komentovat nebudu, škoda slov :)
  • Ramsay v seriálu je dobře zahraný, nechutný, zvrhlý sadista, možná trochu chytřejší než v knížce. Hlavní rozdíl oproti tomu knižnímu vidím v tom, že ve mně nevyvolává strach. Z toho v knížce, představy co jsem si vytvořila během čtení, mám nahnáno jen si na něj vzpomenu. V seriálu mne zatím nanejvýš znechutil. :)
  • Poslední dobou moc díly nekomentuju, vesměs jsem měl pocit, že bych opakoval ostatní, ale asi budu muset s komentováním začít, páč moje dojmy začínají s většinovými dojmy zde docela silně rozcházet :-) Asi jsem úchylnej, ale baví mě ty drobné změny a zjednodušení (Tyrellové, Gendry). Skoro se na ně až těším :-) A vůbec, třetí řada mě zatím neskutečně baví, od nějakého třetího dílu je to jízda, v druhé sérii to docela kolísalo, tady se nějak nestíhám nudit a díly si dávám minimálně dvakrát. Líbí se mi, že si konečně víc hrajou s prolínačkama dějů, nechaj vyznít hudbu, nemaj potřebu vše řešit dialogem.

A ten Bayovský závěr, no ten byl skoro dokonalý, chybělo už jen vyrovnání se s Orellem :-)

PS: Hru na porovnávání s knihou nehraju, já si to tím zkazit nenechám, sorry ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.