Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire
Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire
Tywin plánuje strategické spojenectví pro Lannistery. Melisandra navštěvuje Říční krajiny. Robb přistupuje na kompromis ke znovuobnovení spojenectví s rodem Freyů. Roose Bolton se rozhoduje, co učiní s Jaimem Lannisterem. Jon, Ygritte a divocí podnikají náročný výstup.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
:-)
Co se týče nalezení Bratrstva, ona má alespoň výmluvu, že je čarodějka. Takový Malíček se buď rovnou teleportuje anebo půl sezóny mluví, že jede do Orlího hnízda, a pak se tam rovnou teleportuje. :-)
Co se týče Iwana, prozatím mě nepřesvědčil. Ne, že by to byla chyba herce, ale měl by víc hrát a méně mluvit. To bylo pořád: "Mimochodem, jsem hrozný psychopat... jo a už jsem se zmínil, že jsem psychopat?" Taky si nemyslím, že by kvůli stažení trošky kůže někdo chtěl hned uříznout prst. V knize to bylo zpracováno lépe.
Za ty blbé linky můžou podle mě herci, které tvůrci nechtějí ztratit, i když nemají co hrát. Takže každou chvíli někdo vyskočí z křoví a pronese bezvýznamný dialog (třeba Sam a Fialka byli zbyteční). Doufám, že Theon tam nebude viset dvě sezóny.
To, že seriál ukazuje některý věci "naplno", beru jako daň za to, že je určenej pro široký publikum a nečtenáře.
Ta Lorasova scéna v minulym díle mě zklamala, pravda, ale spíš proto, že z Lorase udělali "manwhore" a proto, že celý to odhalení Tyrellovský intriky působilo moc zbrkle. Jinak ale byla kratičká. :D
Mimochodem, myslela jsem, že Zeď taje a odlamuje se především za teplých dní, kdy na ni praží slunce, ne během ledových vichrů a sněhových vánic :-k
Jak jsem viděla praskat tu Zeď, tak jsem si říkala, že je po ní. Jon zkazí, na co sáhne, i Zeď zboří. :-) Ale vážně, když se takhle často olamuje, není pořád tenčí a tenčí?
na jomantickou chvilku u Jona jsem taky hleděl, ale pak jsem to vzal,
:applause:
No jasně - já, když plánuju rande, tak to mam vždy promakaný do nejmenších detailů - a proto bych předtim napsal sms Branovi, jestli by se nemoh trochu "zasnít" a nepíchnul mi trochu s tim počasím...
a nahoře bych měl ve sněhu zahrabanou zrovna kvetoucí rudou růži a citronový zákusek... :!:
;-)
Ben: no, já to bral, že Zeď brání sama sebe...
;-)
;-)
No tady je zkrátka ta nepřemostitelná názorová propast. Mě zkrátka nepříjde že to úplně prasí. Když se člověk podívá na komplikovanost té ságy, množství míst, linek, postav atd. a tvůrci z toho musí udělat masové populární seriál, jehož obecenstvo tvoří z drtivé většiny nečtenáři tak mi ten kompromis fakt příjde...v pohodě. A tím daleko horší myslím naprostej průser ( vynechání značnýho množství postav a linek, zachování jen těch nejatraktivnějsích, popřípadě nejlevnějších). Takže tak.
Jaktože ne? Vnímal jsem to ta jako že odjel a Sansu tam nechal, otázka byla jak se dostane do Orlího hnízda. Přesně si nepamatuju jak to probíhalo v knize. Ale nějak mě nesedí časová osa.
Jo, a taky si to seriál "vylepšuje" poznámkama jako "s Karstarkem jsme přišli o polovinu armády" a podobný pitomosti.
Myslím, že je nutné přistupovat k seriálu s rezervou, něco se mi líbí a něco ne. Každopádně nesrovnávat.
Jd ale o to, že v knize ho Karstark začal napadat a vpodstatě mu nedal jinou možnost. Tady to bylo celý ořízlý a působilo to jinak. Dialogy prostě trpěj.
A proč nesrovnávat, když to mám někde dobře a jinde špatně :)