Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

upraveno 5. května 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

Tywin plánuje strategické spojenectví pro Lannistery. Melisandra navštěvuje Říční krajiny. Robb přistupuje na kompromis ke znovuobnovení spojenectví s rodem Freyů. Roose Bolton se rozhoduje, co učiní s Jaimem Lannisterem. Jon, Ygritte a divocí podnikají náročný výstup.

Read the full story here

1246719

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tu fakt nejde o porovnávání s knihou. Prostě Melisandra si nerušeně nekráčí přímo doprostřed válečný zóny a "Bratrstvo", který je utajený všem, najde nejspíš po čuchu, aniž by jí kdokoli vyrušoval. Větší hovadinu už fakt vymyslet nemohli. Nemluvě o tom, že Mel je zahraná naprosto tragicky. Nechápu, jak mohla ta samá Carice van Houten zahrát dokonalou hlavu sekty v Černý smrti, tady se pořád tváří jako "kolik dílů to eště má" (no, vlastně k tomu má důvod, protože já se začínám tvářit stejně).
  • @alek :applause:
    @flanker.27 Mohla je vidět v plamenech.
  • Já si seriál taky užívám, nehledě na to, že občas se s knihou rozchází celkem dost ... někde mi to nevadí, někde si říkám že je to možná škoda, ale že se tam holt nevejde všechno a občas si řeknu "wtf, co to s tím prováděj", ale celkově se každého dílu nemůžu dočkat a kladné dojmy většinou převažují ... té Mel jsem se dneska taky divila, taky si položila otázku, jak je vůbec našla ... (asi by se to dalo vysvětlit, že je viděla v plamenech nebo něco takového), ale třeba to nakonec nebude tak hrozné ... spíš mi vadí to, že mi doteď bylo v serálu Bratrstvo docela sympatické (v knize mě ve výsledku štvali všichni kdo nějak zdržovali Aryu, protože to bylo hrozně zdlouhavé), ale s tím Gendrym si to u mě zase pohnojili ... :roll:
    Ale co mi na seriálu vadí docela dost, že z Robba dělají takového trotla, knižního bych za krále brala, ale než toho seriálového, tak to už radši Boltona ... :-P
  • Nepříjde mi to tak zlý...oproti druhé sérii celkem výrazný zlepšení řekl bych. Naučil sem se totiž při sledování toho seriálu co nejvíc vypustit knihu z hlavy, a jen tak se tím něják nechat unášet. Občas mi příjde že se někteří uživatelé moc neumí vcítit do kůže tvůrců.
  • @Kolikokoli I kdyby je viděla v plamenech, tak tam přece vidí jen nekonkrétní výseky důležitých událostí (viz její POV), jak by je podle toho našla?
  • @Riv Dojela za Smradupánem a zeptala se ho na scénář =D
  • @Riv Tak, mohla tam vidět to místo, kde jsou. Pak už se mohla poptat těch, co s ní jeli, nebo prostě někoho po cestě (a za úplatu ji tam klidně mohl někdo doprovodit).
    A nechápu, jak vám může vadit, že si vzala Gendryho. Copak byste ho raději nechali zapomenutého, až Arya odejde? :-o
    @Everett_Young Ve scéně s Theonem, když se řešilo kdo mučitel je, mi přišlo, že Ramsay najednou řekne: nemůžu ti říct, kdo jsem, protože D&D to ještě nemaj úplně ujasněný =D
    Občas mi příjde že se někteří uživatelé moc neumí vcítit do kůže tvůrců.
    No, do blbosti se vciťuje obzvlášť obtížně.
  • upraveno 6. května 2013
    flanker.27 napsal(a):

@Everett_Young Ve scéně s Theonem, když se řešilo kdo mučitel je, mi přišlo, že Ramsay najednou řekne: nemůžu ti říct, kdo jsem, protože D&D to ještě nemaj úplně ujasněný =D

Občas mi příjde že se někteří uživatelé moc neumí vcítit do kůže tvůrců.
    No, do blbosti se vciťuje obzvlášť obtížně.</blockquo

Tvůj pohled na věc...myslím si že je ale lehčí rozumovat zpoza klávesnice než ten seriál doopravdy mít na starost. Nebude to zas taková sranda.

@Kolikokoli Ano, poptala se asi takhle: Prosimvás, to bratrstvo, jak ho hledaj Lannisteři a každýho kdo o něm něco ví mučej, nevíte náhodou kde se schovávaj? Jo mimochodem, my sme od Stannise, druhýho úhlavního nepřítele Lannisterů tak to na nás prosim nepráskněte... :wall: :wall: :wall:

A Gendry? Krom toho, že zas z Bratrstva udělali něco totálně jinýho, tak je celá tahle linka nesmysl. jestli opravdu nechtěli aby sešel z mysli, tak mu mohli přidat pár scén, když už se tak vyžívaj v novejch životních radostech Theona...
    Tvůj pohled na věc...myslím si že je ale lehčí rozumovat zpoza klávesnice než ten seriál doopravdy mít na starost. Nebude to zas taková sranda.
    A to s totálníma kravinama souvisí jak?
  • @flanker.27 To ne, ale mohla říct "Nevíte, kde bych našla takovej a makovej kopec? Měla by u něj být taková a maková pevnůstka." no a potom už ji někdo nasměroval.
  • To, jak zprznili bratrstvo jim nikdy neodpustím :P
  • flanker.27 napsal(a):

A to s totálníma kravinama souvisí jak?

Tak, že to nejsou totální kraviny
  • @RudyGilgun Tohle je vlákno na tvůj ctěný názor na seriál a ne na flankera, tak se koukej uklidnit a klidně si přečtu podrobněji, co si myslíš o seriálu. Na flankera si založ novej topic laskavě.
    @Kolikokoli Jo, takovej co se k němu musí kolem Panenskýho jezírka, Božího oka, Harrenova, Božího oka, Žaludohradu, celkem asi 150 jinech kopečků a tvrzí a vesnic (mnohdy vypálenejch) a vůbec přitom nemineme ani jedno vojsko ani jednoho pána co by se zeptal kdo jsme a kam jdeme a co tu pohledáváme, zato spoustu ochotnejch lidiček co nám přesně budou ukazovat cestu nějakejch 1000 mil. Tomu by neuvěřilo ani děcko.

Jako husiti jednou vytáhli oblejhat Křivoklát a prostě ho nenašli. To si troufám říct, že jsou Čechy menší než Západozemí a šlo o pevnej bod.
  • Riv napsal(a):

@RudyGilgun Tohle je vlákno na tvůj ctěný názor na seriál a ne na flankera, tak se koukej uklidnit a klidně si přečtu podrobněji, co si myslíš o seriálu. Na flankera si založ novej topic laskavě.

Klid, ta diskuze se týkala seriálu.

• upraveno 7. května 2013
    Je fakt, že z knih mám tak nějak dojem, že ve světě Ledu a ohně není šance se dostat na nějaké vzdálenější místo bez toho, aby vás cestou někdo neunes a neodtáhl někam úplně jinam :-D viz Jaime a Brienne, Arya a později i
    Tyrion
  • @flanker.27 To víš mají tam značení. :)
    Vzhledem tomu, že celá ta scéna je založena kvůli R´hllorovi, tak by se to dalo vysvětlit jako "nadpřirozeno". Pokud tam šla z "vůle Boží", tak jí mohl Bůh ukazovat cestu (pro něj to bylo od jednoho kněze k druhému, jako bod A, bod B). Takže bych to asi zas tak nedramatizoval.
    Osobně se hlavně podivuju nad těmi vojáky ve Stannisově zbroji.

Husiti to určitě přehnali s pitím :D
    @RudyGilgun "Nutnými" změnami se tu točí pokaždý kritice, zatim jsem ale nepostřehnul, v čem že je to nutný. Proč je nutný dělat pitomce z Jona nebo Robba, proč Brynden, jeden z největších sympaťáků knihy, se chová jako hovado, proč se Stannis zkurvená postava a proč nakonec Tywin mezi tím vším vypadá skoro jako hodnej taťka. Proč perfekní dialogy z knihy jsou nahrazovaný vatou, proč se v seriálu souloží asi třikrát tolik co v knize aniž by se posouval děj a výborný scény se vypouštěj.

Na knížce mnohem větší úlohu v jejím vyznění mají charaktery postav, a z toho jaký ty postavy jsou, pramení, jak se chovaj. Tady jsou postavy úplně jiný, co občas a stále méně udělají něco, aby se to aspoň částečně podobalo tomu, co udělaly v knize, ale vůbec to nedává smysl díky tomu, jak jsou vypodobněný tady. Dal bych tak 4 postavy (z podstatnejch), co celkem odpovídaj knižní předloze, všichni ostatní jsou někde jinde.
    @Gorgloj Nojo, z vůle boží, jenže ani Melisandra v knize si nezjišťovala info o někom, o kom ani nevěděla že existuje - navíc její porozumění výjevům (jak se mi derou na mysl vzpomínky na Cimrmanova Vizionáře) je, jak víme z její kapitoly a ostatně i z celýho děje, dosti pochybné.

Krom toho, vždyť celá sága je postavená relativně (na fantasy) uvěřitelně, kde se nějaký vyložený excesy proti logice a reálnejm možnostem moc nevyskytujou, zato seriál si takovejma dovymyšlenejma berličkama vypomáhá v jednou kuse.
  • Ještě bych přidal. Celá sága je postavená na charakterech postav. V seriálu je tvůrci hodně a ne nutně mění a přitom zanechávají původní události, ke kterým postavám chybí motivace charakterem (viz Robb - jeden příklad za všechny) a dělají věci, které nejsou poplatné jejich charakteru tak, jak je vykreslen v seriálu. A ve mě zůstává jenom WTF pocit.
  • flanker.27 napsal(a):

@RudyGilgun "Nutnými" změnami se tu točí pokaždý kritice, zatim jsem ale nepostřehnul, v čem že je to nutný. Proč je nutný dělat pitomce z Jona nebo Robba, proč Brynden, jeden z největších sympaťáků knihy, se chová jako hovado, proč se Stannis zkurvená postava a proč nakonec Tywin mezi tím vším vypadá skoro jako hodnej taťka. Proč perfekní dialogy z knihy jsou nahrazovaný vatou, proč se v seriálu souloží asi třikrát tolik co v knize aniž by se posouval děj a výborný scény se vypouštěj.

Na knížce mnohem větší úlohu v jejím vyznění mají charaktery postav, a z toho jaký ty postavy jsou, pramení, jak se chovaj. Tady jsou postavy úplně jiný, co občas a stále méně udělají něco, aby se to aspoň částečně podobalo tomu, co udělaly v knize, ale vůbec to nedává smysl díky tomu, jak jsou vypodobněný tady. Dal bych tak 4 postavy (z podstatnejch), co celkem odpovídaj knižní předloze, všichni ostatní jsou někde jinde.

Tak že by se z Jona dělal nějak velký pitomec se mi nezdá, spíš mi příjde že za to může psí herectví Kita Haringtona. No Robb, tam je možný že chtějí u lidí zmírnit ten šok, co by eventuelně mohl nastat. Jakoby chtěli upozornit že si za to zkrátka taky mohl sám. Tady ale uznávám, že je to přehnaný. Brynden, tam je taky pravda, že je zvláštní jak málo projevuje úctu svému lennímu pánovi. Stannis mi nepříjde jako zkurvená postava, jediný co mi vadilo byl jeho rozhovor s Mel když odjížděla, jinak v pohodě, a seriálový Tywin mi teda příjde taky vyhovující. Netvrdím že je to dokonalý, není, a ani být nemůže. Ale zkrátka mi to nepříjde jako takovej průser. Mohlo to být daaaleko horší.

• @flanker.27 to samozřejmě ano, ale jiné vysvětlení, které by se jakž takž dalo pochopit nenajdeš :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mohlo to být daaaleko horší.
    To je úsměvné. Takže máme být jako rádi, že to prasí jen částečně místo úplně?
    (Pomiňme, že to k tomu úplnému prasení nemá moc daleko.)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 7. května 2013
    Takže asi tak: Já seriál bráním kudy chodím - odděluji ho od knih a považuji ho za "inspirovaný" a "obrázky míst a postav, o kterých jsem četla", ale tenhle díl byl prostě blbej! Je to první díl u kterýho jsem si to řekla, přijde mi asi úplně nejhorší ze všech a dokonce mě nabavil!
    Jonova linka je tragická! A Robb se chová jako kretén (teda kréťan jsem chtěla říci)! Stannis a Tywin jsou mi jedno, protože je nemusím, ale zrovna Stannis je úplně někdo jiný než v knize a úplně zbytečně - prsa a klín CvH jsme už stejně viděli, tak proč?
  • Mě se díl OPĚT MOC LÍBIL.
    Nejvíc asi rozhovor Olleny s Tywinem - jak se tam stírali , to bylo boží.
    Pak Jaime, Brienne v žůžových šatiškách a Bolton - parádní herecký výkony, zábava, švih, překvapení.
    Robb a Feyovci - to prostě vyplynulo z děje, moc se mi líbila kamera, osvětlení a celá ta místnost ve které se to setkání uskutečnilo, atmosféra.
    Pak Arya, to bylo srdcervoucí. Je mí líto Gendryho, ale na druhou stranu jsem ráda že nezmizí v propadlišti GoT dějin a ještě ho uvidíme,
    než opravdu zmizí nadobro.
    Ale bratrstvo, které prodává lidi? WTF ? To neměli dělat, doteď to byli sympaťáci...
    Výstup na zeď, dráma, napětí, Cliffhanger, nakonec ukončení jomantickým polibkem. Nu byla to trochu přeháňka, ale co, mé dívčí srdce zaplesalo.
    Rozhovor Sansy a Lorase - to jsem si vzpoměla na svou pubertu, jak jsem nevěděla co mám říct klukovi svého srdce a tak jsem se jen culila :D
    A proslov Malíčka o chaosu a řebříku, k tomu scéna s Ros a Sansou, to mě mrazilo.

Ano ano ano, můžete se vztekat, můžete nesouhlasit, ale já jsem nadšená =D
  • Musíte vzít v úvahu, že seriál sleduje víc lidí, kteří knihy nečetli - což je oproti skupině diskutujících na tomto fóru podstatný rozdíl. A film prostě nepojme tolik postav ani hloubku charakteru jako kniha. Na to není čas. Jakákoliv adaptace knihy je zjednodušená. Stejně tak popis situace - to co kniha může vylíčit jako beznaděj (Robb, Jon), se může ve zkratce jevit jako hloupost.
    A film prostě nepojme tolik postav ani hloubku charakteru jako kniha. Na to není čas.
    Protože se ho musí hodně prošoustat a promučit. Na to si čas najdou vždycky :)
  • upraveno 7. května 2013
    Někdy mám pocit, že jsem četla jinou verzi Písně ledu a ohně, protože v tý mojí se prošoustalo a promučilo poměrně dost času a zdá se mi, že 3. řada ve srovnání s knížkama vychází ještě dost umírněně (je mi jasný, že tímto to zakřiknu a od 7. dílu se bude souložit o 106 :D).

Ještě k výstupu na Zeď... sice bylo až úsměvné, jak se Ygritte s Jonem dramaticky zachránili, ale ten sentimentální konec se mi docela líbil. Byla to příjemná změna po všech těch useknutých hlavách, rukou, roztavených obličejích atd. na konci dílů...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.