Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire
Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire
Tywin plánuje strategické spojenectví pro Lannistery. Melisandra navštěvuje Říční krajiny. Robb přistupuje na kompromis ke znovuobnovení spojenectví s rodem Freyů. Roose Bolton se rozhoduje, co učiní s Jaimem Lannisterem. Jon, Ygritte a divocí podnikají náročný výstup.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Neříkám, že některé věci nedělají špatně, ale zase celkově si vedou dobře.
I když jsou docela zábavné :anxious:
Jinak v názorech je vidět subjektivní obliba jednotlivých postav a tím i citlivost na případnou odchylku jejich popisu charakteru. Mě třeba nebaví vlastně vůbec Starkové - Eddardem počínaje na hru o trůny nemají. I když jedno želízko v ohni tam do budoucna mám:
A pak by mě fakt zajímala míra spolupráce tvůrců s GRRM ohledně vynechání/nevynechání postav.
1, Nečtenář co se mu seriál hodně líbí ( možná ho jen štve, že se tam o až na vyjímku o bitvách jen mluví)
2, čtenář co se mu seriál líbí - souhlasí se změnami v ději postavách
3, čtenář co se mu seriál a celkem libí v rámci adaptace a dost v rámci seriálů a konkurence ( která v rámci fantasy seriálů v podstatě neexistuje) - nesouhlasí se všemi změnami, ale v rámci možností je chápe - tam bych se zařadil já
4, čtenář co zná hodně dobře ságu - zásadně nesouhlasí s dějovými a postavovými změnami + je i citlivý/náročný/kritický občas na drobnosti ( např. nevím kdo to psal -Jaime a jeho pády do v okolní krajině vzácného bahna )
Sansa... bylo by dost Martinovské, kdyby přelstila své "učitele" a zbavila se těch, co jí a jejím blízkým ublížili a pořád chtějí ublížit, přičemž by ale obětovala eddardovskou výchovu (nebudu říkat starkovitost, protože ta Nedova posedlost ctí IMO pocházela spíš od Jona Arryna). Nechci ti brát iluze, ale Sansa už spíš skončí s poruchou osobnosti.
Ono hlavne je treba si uvedomiť, že priemerný Američan nie je schopný bez mapy ani povedať, kde je Európa, násobiť trojciferné čísla bez kalkulačky, vymenovať hlavné triedy stavovcov(ak vôbec vie, čo sú to stavovce) a ak aj vie o Česku a Slovensku, myslí si, že sme stále spolu, že Slovensko je Slovinsko a Česko je Čečensko.
Prestavte si, že pre takéhoto človeka musíte spraviť seriál podľa knihy. Knihy, ktorá je o politike, zradách a intrigách a nie je vôbec jednoduchá.
Takýto človek by nebol schopný naraz zniesť 20 Freyov, milión miest, históriu krajiny a podobne.
Tak čo spravia? Hodia tam sex, aby ho to bavilo, zjednodušia, čo sa dá a polovicu postáv vyhodia(čím aj ušetria).
A okrem toho: Prerobiť knihu do filmu/seriálu je vždy extrémne ťažké. Ako spravíte, aby divák videl, čo si taký Tyrion myslí? Potrebujete to zjednodušiť, dať to ako zrejmé(ak ste čítali Zaklínača, tak je dobré poukázať na tomto príklade, o čom hovorím. Ak ste sa dostali až do 7. knihy, tak narazíte na niekoľkostranový opis histórie krajiny Kovir, ktorý objsnil celé pozadie tohto kráľovstva. Lenže vo filme by som chcel vidieť, koho by zaujímalo takéto rozprávanie).
Plus, ešte jedna vec: Ćlovek, čo je ochotný prečítať si 800-stranovú knihu bude asi inteligentnejší a vzdelanejší ako ten, čo si pozrie len seriál. Takže možno to, čo vás tu trápi v reáli nikoho, kto len videl seriál ani nenapadne. Alebo to ešte považuje za niečo múdre(lebo úprimne, aj debil je schopný pozrieť si GoT, ale prečítať aSoIaF, to zvládne len niekto, kto číta celkom dosť a teda toho už má trochu aj za sebou).
A vieš, my ostatní si všímame omrvinky teórií a špekulácií, pozorujeme príbeh, pocity postáv, miesta. Taký ako ty sa zrejme nezaujímajú o umelecký zážitok, ale vidia len tie trtscény a potom nadobúdajú falošný pocit, že tam nič iné nie je.
Jon je pořád hovádko, ale aspoň obratné hovádko (výstup na Zeď)
Olenna a Tywin si pro sebe ukradli nejchemičtější scénu tohoto dílu
Myslela jsem si, že na detailní záběry Theonova mučení nebudou mít chlapci koule - měli
Brienne byla v růžových šatech rozpačitě kouzelná
Ožral se někdo z těch co čekali na konec zrzaté šlapky?
Jinak vaše spory mne hrozně baví, člověk tu pár tejdnů není a hned je co číst. :-D
s pozdravem Kristyna Bijokova
Hezké. A dál?
No buď se jim to líbit nebude nebo se přidají a budou své názory zveřejňovat taky. Debatovat, přít se, hádat se, to bývá kořením všech fór.