!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
16768707273243

Komentáře

• Je fakt, že tahat s sebou Talisu/Jeyne na svatbu by byla hodně velká provokace, to už by si Robb o tu kudlu do zad přímo koledoval...takže...ehm nerada to říkám, ale co když to Talisa přežije :-# a těhotná Jeyne se mi ani trochu nezamlouvá. Jinak jestli budou s naznačováním knižních spoilerů v seriálu i nadále pokračovat, tak to se závěrem třetí série balím.
  • Právě jsem si vzpomněla na tuhle fotku z traileru a trochu jsem se uklidnila... :D
    image
  • @sveva Pořád ještě se z toho může dostat, neboj. A co máš proti těhotné Jayne? Další Starkové v sáze by se podle mě hodili :)
  • @Askia Pokud Martin neposkočí ca. 20 let v ději, tak je to jen další prostředek k manipulaci a získávaní moci, ne Stark. :)
  • no, mě ještě napadlo, že tam dojedou, začne marast a Černá ryba zvládne ukrást Talisu a zachránit se, když Robb se z obětuje - namísto svého útěku...
    ;-)
  • @Stark z hor Proboha, jenom to ne :spike:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Blackfish napsal(a):

A to Stannisovo že Robb must die?

O tom Robb predsa nevedel... I keď možno má v šuplíku knihu a vidí do hlavy Davosovi
    Askia napsal(a):

@Branislav_Gepeto Stannis by se s ním nikdy nespojil, pokud by neohnul koleno.

Tvrdím snáď opak? Hovorím o niečom absolútne inom.
    JoeGyry napsal(a):

@Branislav_Gepeto neplánoval sa spojiť s Renlym?

Pred Renlyho smrťou...

Ja zase netvrdím, že to tak bolo, len som v to naivne dúfal :)
    upraveno 13. května 2013
    Askia napsal(a):

Jak kdybyste neznali Stannise, ten se je schopný s někým spojit, jenom pokud se mu daný člověk podřídí a přísahá věrnost. Z toho důvodu se nespojil s nikým a nadějně to nevidím ani do budoucna.

To tu predsa nikto nevyvracia... Hovoríme o niečom troška odlišnom... O záveti, nie o jej prijatí z druhej strany. Okrem toho záveť platí väčšinou keď je človek mŕtvy, aspoň pokiaľ sú moje elementárne právnické schopnosti dostatočné. Ešte som nevidel nikoho odoprieť spojenectvo s mŕtvolou - nemŕtvych neberieme v úvahu.
  • @Stark z hor napadají mě čím dál tím horší varianty, ale tahle je všechny předčí :wall:
  • Nene, Talisa čapne Robba, zařve: "Držím ho!" a dál už to známe. Potom obejme Boltona a řekne mu: "Vidíš, lásko. Já věděla, že toho zmetka Starka dostaneme. Teď pojď, musím ti oznámit radostnou novinu, která vzešla z naší lásky..." :D
  • @Kolikokoli No to teda žádný takový!!! Co Walda?!!! Tu nesmí vynechat!!! 8-O
  • @sveva ano, to máš pravdu. A navíc ve špatných rukou, chápu. Celý příběh by byl zajímavý až po těch dvaceti letech, kdy by se vzbouřil po letech zneužívání a to už v knihách asi nebude. Kdoví, jestli ve Westerosu bude za dvacet let ještě vůbec kámen na kameni. Mimochodem, nezdá se Ti taky, že to Jiným trvá dost dlouho, než se vyhrabou ze severu?
  • Askia napsal(a):

@sveva Mimochodem, nezdá se Ti taky, že to Jiným trvá dost dlouho, než se vyhrabou ze severu?

Mně? Jo... ale to se zdá asi všem, ne? :D
    Doufám, že ve Vichrech se konečně vyhrabou za Zeď... Zatím to těch pět knih bylo takové ticho před bouří.

• Ano, zvlášť poslední dva díly byly místy velmi nudné. Doufejme, že už konečně přichází zima.
    sveva napsal(a):

Askia napsal(a):

@sveva Mimochodem, nezdá se Ti taky, že to Jiným trvá dost dlouho, než se vyhrabou ze severu?

Mně? Jo... ale to se zdá asi všem, ne? :D
    Doufám, že ve Vichrech se konečně vyhrabou za Zeď... Zatím to těch pět knih bylo takové ticho před bouří.

Ja by som povedal, že oni vycítili zimu a vtedy začali pochodovať, na konci leta. A zrejme vyčkávajú na zimu. To je predsa doba, kedy majú lordi nahnané a oni majú výhodu.
  • Spíš bych řekl že GRRM ve vichrech vyřeší politiku a Jiné si nechá na díl sedmý.
  • @Branislav_Gepeto To je možné. Ale zima už nějakou dobu je (od poslední Jaimeho kapitoly v Hostině), vždyť celou druhou půlku Tance sněžilo. :) Taky je možné, že zima přichází s Jinými a ne naopak... GRRM myslím slíbil, že tohle vysvětlí.
  • @sveva Mě by hlavně zajímalo kde se flákali posledních 8k let a proč se jen tak najednou rozhodli zase zaskočit na návštěvu
  • @Everett_Young určitě to souvisí s drakama, musí mít na ně spešl moc s ohněm a tím vším.. proč asi GRRM začal vyprávět příběh od momentu, kdy dostala Dany dračí vejce jako svatební dar? :) si jiní řekli, že už spali dlouho a draci jsou kaput, tak zas vylezou a udělaj nějakou kulišárnu a přijede dany, bang bang, bílím chodcům zmrzne úsměv na tváři, pa da dam :D
    smeagollk napsal(a):

@Everett_Young určitě to souvisí s drakama, musí mít na ně spešl moc s ohněm a tím vším.. proč asi GRRM začal vyprávět příběh od momentu, kdy dostala Dany dračí vejce jako svatební dar? :) si jiní řekli, že už spali dlouho a draci jsou kaput, tak zas vylezou a udělaj nějakou kulišárnu a přijede dany, bang bang, bílím chodcům zmrzne úsměv na tváři, pa da dam :D

Začal to rozprávať od momentu, ako bol popravený Will - Branova prvá kapitola bola prvá napísaná. Prológ až neskôr.
    Everett_Young napsal(a):

@sveva Mě by hlavně zajímalo kde se flákali posledních 8k let a proč se jen tak najednou rozhodli zase zaskočit na návštěvu

Ja som mal teóriu, že Bieli chdci sú splodina Detí lesa, ktorí ich chceli použiť. Spolužiak to rozšíril na to, že sa im to možno vymklo spod kontroly. Možno sa im tá pomsta vymkla prve na začiatku ságy a preto zčali volať Brana - náhradný plán - menič, čo bude vedieť ovládať myseľ masách WW.
  • @Branislav_Gepeto Hele, to je dost podobné tomu, co jsem kdysi říkala kámošce jako svou "super" teorii :D. Taky že čarostromy jsou ve skutečnosti zakletí Jiní, a jak ubývá čarostromů, tak přibývá Jiných :D.
  • Já to beru, tak, že se celou tu dobu šikují dohromady a chystají se na velký útok :other: přeci jenom mají před sebou nepřekonatelnou překážku v podobě Zdi a zatím nám nebylo řečeno, jak by ji mohli překonat?
    Kolikokoli napsal(a):

@Branislav_Gepeto Hele, to je dost podobné tomu, co jsem kdysi říkala kámošce jako svou "super" teorii :D. Taky že čarostromy jsou ve skutečnosti zakletí Jiní, a jak ubývá čarostromů, tak přibývá Jiných :D.

To znie zaujímavo. Čarostromy s tým určite budú mať spojenie. Hlavne Varamyr k jednému šiel keď umieral.

@Dreamer Jiní sa šikujú do Jiných armád, aby podnikli Jiný útok na Jinou stranu Zdi, kde spravia Jiné veci :other:
  • upraveno 14. května 2013
    Kolikokoli napsal(a):

Nene, Talisa čapne Robba, zařve: "Držím ho!" a dál už to známe. Potom obejme Boltona a řekne mu: "Vidíš, lásko. Já věděla, že toho zmetka Starka dostaneme. Teď pojď, musím ti oznámit radostnou novinu, která vzešla z naší lásky..." :D

To je dobré, toto :D Pak by ji moh strčit Ramsaymu místo Jeyne Poole. Theon by byl zase vytrolovaný. Fuj, dneska jsem se rozjela.
  • upraveno 16. května 2013
    A čo ak boli veľmi oslabení a teraz sa spojili s Deťmi lesa? A čo ak v tom má prsty Brynden?
    Skúske porozmýšľať...8000 rokov nič...ale Bloodraven tam prišiel len nejakých maximálne 100 rokov dozadu(myslím teraz k Deťom). K tomu rátajme čas, kým sa naučil ovládať svoje schopnosti...a mohol sa spojiť s Inými a nejaké tie roky plánovať útok a teraz to všetko začalo? Lebo Melisandra videla Brana a vyzeralo to tak, že je s Inými.
    Ale mňa by teraz trápilo skôr dačo iné: Myslíte si, že draky prežijú Meereen? Ja mám taký divný pocit, že minimálne jeden umrie...a je dosť možné, že zažijeme medzi nimi bitku, a to Drogon vs Rhaegal/Viserion, podľa toho, ktorý z nich bude ovládaný Victarionom.
    A tiež mi celkom pripadá do úvahy možnosť, že pošas posledných dvoch kníh niektorý z drakov nakladie vajíčka(dakde sa písalo, že draky sa dokážu spáriť samy so sebou, že stačí len jeden na splodenie mláďat) a z nich sa vyliahnu nové draky...to by možno nikto nečakal...dosť by sa tým zmenilo, keby sa situácia s drakmi zmenila z jednorázovky s tromi drakmi na znovuvytvorenie druhu.
    Draky tam najskôr údajne ani nemali byť takže si nemyslím, že ktorýkoľvek z nich prežije. Skôr by som povedal, že sa naozaj pobjú ako píšeš, najlepšie tiež tak, že jedného bude mať Victarion, druhého Jorah alebo Ben Plumm alebo ktokoľvek iný. A Drogona napokon zabije sama Dany vo Valýrii. Síce teraz to tak nevyzerá, ale Drogon by mohol byť príčina Daariovej smrti a po tom všetkom si Dany uvedomí, že draky sú nebezpečné a už by to ani neboli jej deti.
  • No, ja mám skôr pocit, že sa ich nevzdá.
    Aj keď, bol by to zaujímavý koniec...porazila by Yunkai, ovládla Záliv otrokárov, nemala by draky...a rozhodla by sa, že zostane tam a bude vládnuť, lebo by si uvedomila, že Meereen je teraz jej domov, nie Westeros, ktorý nikdy nevidela.
    A tým by sa vlastne skončila táto linka, a to ešte pred koncom celej série. Príde mi to také Martinovské...síce by vládla, ale draky by nemala a nakoniec by ani nebola tam, kde sa od začiatku očakáva, že bude.
  • @Anglachel Neviem či by jej Vicatirion dovolil ostať v Meerene, Dany nema žiadnu námornu silu stačilo by mu urobiť vodnú blokádu a vyhladoval by ju k smrti a ešte by mu za to otrokári aj zaplatili.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.