Je fakt, že tahat s sebou Talisu/Jeyne na svatbu by byla hodně velká provokace, to už by si Robb o tu kudlu do zad přímo koledoval...takže...ehm nerada to říkám, ale co když to Talisa přežije :-# a těhotná Jeyne se mi ani trochu nezamlouvá. Jinak jestli budou s naznačováním knižních spoilerů v seriálu i nadále pokračovat, tak to se závěrem třetí série balím.
no, mě ještě napadlo, že tam dojedou, začne marast a Černá ryba zvládne ukrást Talisu a zachránit se, když Robb se z obětuje - namísto svého útěku... ;-)
Nene, Talisa čapne Robba, zařve: "Držím ho!" a dál už to známe. Potom obejme Boltona a řekne mu: "Vidíš, lásko. Já věděla, že toho zmetka Starka dostaneme. Teď pojď, musím ti oznámit radostnou novinu, která vzešla z naší lásky..." :D
@sveva ano, to máš pravdu. A navíc ve špatných rukou, chápu. Celý příběh by byl zajímavý až po těch dvaceti letech, kdy by se vzbouřil po letech zneužívání a to už v knihách asi nebude. Kdoví, jestli ve Westerosu bude za dvacet let ještě vůbec kámen na kameni. Mimochodem, nezdá se Ti taky, že to Jiným trvá dost dlouho, než se vyhrabou ze severu?
@Branislav_Gepeto To je možné. Ale zima už nějakou dobu je (od poslední Jaimeho kapitoly v Hostině), vždyť celou druhou půlku Tance sněžilo. :) Taky je možné, že zima přichází s Jinými a ne naopak... GRRM myslím slíbil, že tohle vysvětlí.
@Everett_Young určitě to souvisí s drakama, musí mít na ně spešl moc s ohněm a tím vším.. proč asi GRRM začal vyprávět příběh od momentu, kdy dostala Dany dračí vejce jako svatební dar? :) si jiní řekli, že už spali dlouho a draci jsou kaput, tak zas vylezou a udělaj nějakou kulišárnu a přijede dany, bang bang, bílím chodcům zmrzne úsměv na tváři, pa da dam :D
@Branislav_Gepeto Hele, to je dost podobné tomu, co jsem kdysi říkala kámošce jako svou "super" teorii :D. Taky že čarostromy jsou ve skutečnosti zakletí Jiní, a jak ubývá čarostromů, tak přibývá Jiných :D.
Já to beru, tak, že se celou tu dobu šikují dohromady a chystají se na velký útok :other: přeci jenom mají před sebou nepřekonatelnou překážku v podobě Zdi a zatím nám nebylo řečeno, jak by ji mohli překonat?
A čo ak boli veľmi oslabení a teraz sa spojili s Deťmi lesa? A čo ak v tom má prsty Brynden? Skúske porozmýšľať...8000 rokov nič...ale Bloodraven tam prišiel len nejakých maximálne 100 rokov dozadu(myslím teraz k Deťom). K tomu rátajme čas, kým sa naučil ovládať svoje schopnosti...a mohol sa spojiť s Inými a nejaké tie roky plánovať útok a teraz to všetko začalo? Lebo Melisandra videla Brana a vyzeralo to tak, že je s Inými. Ale mňa by teraz trápilo skôr dačo iné: Myslíte si, že draky prežijú Meereen? Ja mám taký divný pocit, že minimálne jeden umrie...a je dosť možné, že zažijeme medzi nimi bitku, a to Drogon vs Rhaegal/Viserion, podľa toho, ktorý z nich bude ovládaný Victarionom. A tiež mi celkom pripadá do úvahy možnosť, že pošas posledných dvoch kníh niektorý z drakov nakladie vajíčka(dakde sa písalo, že draky sa dokážu spáriť samy so sebou, že stačí len jeden na splodenie mláďat) a z nich sa vyliahnu nové draky...to by možno nikto nečakal...dosť by sa tým zmenilo, keby sa situácia s drakmi zmenila z jednorázovky s tromi drakmi na znovuvytvorenie druhu.
Draky tam najskôr údajne ani nemali byť takže si nemyslím, že ktorýkoľvek z nich prežije. Skôr by som povedal, že sa naozaj pobjú ako píšeš, najlepšie tiež tak, že jedného bude mať Victarion, druhého Jorah alebo Ben Plumm alebo ktokoľvek iný. A Drogona napokon zabije sama Dany vo Valýrii. Síce teraz to tak nevyzerá, ale Drogon by mohol byť príčina Daariovej smrti a po tom všetkom si Dany uvedomí, že draky sú nebezpečné a už by to ani neboli jej deti.
No, ja mám skôr pocit, že sa ich nevzdá. Aj keď, bol by to zaujímavý koniec...porazila by Yunkai, ovládla Záliv otrokárov, nemala by draky...a rozhodla by sa, že zostane tam a bude vládnuť, lebo by si uvedomila, že Meereen je teraz jej domov, nie Westeros, ktorý nikdy nevidela. A tým by sa vlastne skončila táto linka, a to ešte pred koncom celej série. Príde mi to také Martinovské...síce by vládla, ale draky by nemala a nakoniec by ani nebola tam, kde sa od začiatku očakáva, že bude.
@Anglachel Neviem či by jej Vicatirion dovolil ostať v Meerene, Dany nema žiadnu námornu silu stačilo by mu urobiť vodnú blokádu a vyhladoval by ju k smrti a ešte by mu za to otrokári aj zaplatili.
Komentáře
;-)
Skúske porozmýšľať...8000 rokov nič...ale Bloodraven tam prišiel len nejakých maximálne 100 rokov dozadu(myslím teraz k Deťom). K tomu rátajme čas, kým sa naučil ovládať svoje schopnosti...a mohol sa spojiť s Inými a nejaké tie roky plánovať útok a teraz to všetko začalo? Lebo Melisandra videla Brana a vyzeralo to tak, že je s Inými.
Ale mňa by teraz trápilo skôr dačo iné: Myslíte si, že draky prežijú Meereen? Ja mám taký divný pocit, že minimálne jeden umrie...a je dosť možné, že zažijeme medzi nimi bitku, a to Drogon vs Rhaegal/Viserion, podľa toho, ktorý z nich bude ovládaný Victarionom.
A tiež mi celkom pripadá do úvahy možnosť, že pošas posledných dvoch kníh niektorý z drakov nakladie vajíčka(dakde sa písalo, že draky sa dokážu spáriť samy so sebou, že stačí len jeden na splodenie mláďat) a z nich sa vyliahnu nové draky...to by možno nikto nečakal...dosť by sa tým zmenilo, keby sa situácia s drakmi zmenila z jednorázovky s tromi drakmi na znovuvytvorenie druhu.
Aj keď, bol by to zaujímavý koniec...porazila by Yunkai, ovládla Záliv otrokárov, nemala by draky...a rozhodla by sa, že zostane tam a bude vládnuť, lebo by si uvedomila, že Meereen je teraz jej domov, nie Westeros, ktorý nikdy nevidela.
A tým by sa vlastne skončila táto linka, a to ešte pred koncom celej série. Príde mi to také Martinovské...síce by vládla, ale draky by nemala a nakoniec by ani nebola tam, kde sa od začiatku očakáva, že bude.