Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire

upraveno 9. června 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire

Robb se představuje Walderu Freyovi, zatímco Edmure poznává svou nastávající. Jon čelí nejdrsnější zkoušce. Bran objevuje svůj dar. Daario a Jorah plánují dobytí Yunkai. Rod Freyů se spojuje s rodem Tullyů.

Read the full story here

11314161819

Komentáře

• upraveno 6. června 2013
    @Kolikokoli napsal(a):

... Ne nějaká obyč svatba, kde zařvalo pár otravných (Rob) nebo nedůležitých postav, jejichž jméno jsem zapomněla v okamžiku, kdy jsem si ho přečetla. ...

Mě osobně nejvíc vzala smrt Dacey a pak zásah a smrt Smalljona. Seveřanské lordy jsem si od začátku všeobecně pamatovala a většinu měla (docela) ráda.
  • Přidám se Kolikokoli, když jsem si přečetl RW, tak jsem si říkal "dobrý záhul", ale jinak to se mnou nijak zvlášť nehlo. Jediné co mě v podstatě zajímalo bylo, jestli se z toho dostane Arya.
    Ale ono je to asi dáno oblíbeností těch, či oněch postav, přičemž pro mě tam byla de facto jen Arya.
    Stran provedení v seriálu - stejně jako v knize to byly jatka. Jen v seriálu mi to přišlo "uvěřitelnější" stran provedení ze strany Freyů = maximilizace zisku s minimem vlastních ztrát.
    Cat byla zahrána skvěle, to její postupné uvědomování si nebezpečí zvládli scénáristé dobře.
    A Daario je zkrátka slizák a doufám, že brzo zemře i v seriálu :-D
  • Thorar napsal(a):

@Kolikokoli vrcholem ságy to tu snad nikdo nenazval, možná jako nejemotivnější moment, zlomový, důležitý, atd., ale ne vrchol ságy.

Jo, takhle jsem to myslela. Jako, že to všichni tak prožívají (když to řeknu takto).
    @MissUtahraptor Jo, to beru, když máš oblíbené postavy, které ti zařvou.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. června 2013
    Mě osobně nejvíc vzala smrt Dacey
    @MissUtahraptor :'-( :'-( :evil: Tohle Martinovi nikdy neodpustím.
  • Na celé diskuzi bylo nejlepší rétorické cvičení nicpickera a flankera...škoda, že už to skončilo:-)
    preco musela Dany vypalit Yunkai a ako potom tvorcovia vysvetlia ze proti nim povstali a zaplatili si spojencov
    Ona vypálila a vyvraždila Yunkai? To mi asi nějak uniklo...Musím se ještě jednou podívat...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Chmur Provokatére :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Everett_Young napsal(a):

Mě osobně nejvíc vzala smrt Dacey
    @MissUtahraptor :'-( :'-( :evil: Tohle Martinovi nikdy neodpustím.
    Toto sa nepáčilo ani mne. :/ Páčilo sa mi, keď hovorila o tej soche, čo ju majú na Medvedích ostrovoch a potom ju tak odkrágľoval...
  • Hm..prave som cital v jednej diskusii,ze by serial mohol predbehnut knizny dej.Vie o tom niekto nieco? Teda dufam,ze to nieje pravda a tiez ze sa Martin nenecha serialom ovplyvnit.(zjednodusenie deja,minimalizacia nakladnych scen-napr bitky)
  • taky jsem to slyšel, ale myslim že krom samotneho Martina v tom nikdo jasno nemá, je to ještě pomerně daleko tak snad se tak nestane @Deso
    docela pobavilo :)
    http://www.theonion.com/articles/oh-shit-i-totally-forgot-that-happens,32673/?ref=auto
    ale dost věcí by to asi vysvětlovalo
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 6. června 2013
    To je ale vtipálek...konec srandy a zpět k psaní vichrů, Georgei. A rychle si vzpomeň...Nevymejšlej další zbytečný postavy jen proto, že jsi zapomněl(nebo zabil) ty staré.
  • Hodil George do placu nějaký předběžný info kdy by se dali Vichry čekat?
  • Včera byl u Conana O'Briena a říkal "I'm writing very fast" :D
  • @sveva ten zlomyslný smích mě bude pronásledovat ve snech ještě hodně dlouho :anxious: a když budu jednou ve vzdálené budoucnosti číst Vichry a doufat, že moje oblíbené postavy přežijí, vrátí zase =D
  • Tak jsem na ten díl koukla. Já jsem tak hystericky brečela...
  • po shlednuti vsech tech skrytych kamer sledujici reakce lidi na RW mi konecne zacina davat smysl obsazeni talisy... ta brutalnost s jakou ji zabili vygradovala nemilosrdnost a prekvapivost te sceny, ktera by jinak(tou spoustou chybejicich postav a trochu odlisnym dejem oproti knize) byla urcite o dost mensi
  • Inak neviem či ste toto videli, ale len tak pre zaujímavosť a preto, lebo ja som to len teraz nasiel:
    Reakce bratra (zásadový nečtenář) na RW: konečně je po něm :D

P.S. týká se to samozřejmě Robba, který byl podle něj nejméně zajímavou postavou, která jen seděla na zadku u mapy a posouvala figurky.
    Ak to zaňho zrovna nerobila Cat alebo Talisa
  • Tak jak byla poprava Eddarda skvělá a nákup Neposkvrněnejch taky silně emocionální scénka, tak RW mě nějak nechala chladným. Přitom v knize to byla asi skoro největší darda..
  • Konečně diskuze ktere se da učastnit.
    K poslednimu dilu mam několik věcnych připominek.
    Rob si smrt zasloužil. A) byl mrtvy už před svadbou. b) dělal kraviny. Nedobyl jediny hrad, sral sve spojence, nezabijel své nepřatelé, se svou manželkou doslova provokoval neutrala, Starkovic neposlali jedineho vraha na Lanistery. Já byt na jeho mistě tak třetinu hotovosti vypišu za odměnu tomu kdo sejme džofryho a jeho dědu Tyvina hned jak bych se dozvěděl o smrti fotra. Prvni věc co bych udělal s Jajmim, by bylo poslani jeho koule džofrymu a jeho matince s tím, že pokud mi nepošlou segry zpatky zdravé a v celku, pošlu jim Jajmiho. Po kouskach. S tím, že posla bych obětoval, za cenu, že na plnou hubu (před dvorem i poddanými) řekně že šukal s královnou a Džofry je jeho syn.

Před dílem jsem věděl, že někdo umře a celou dobu jsem tipoval kdo, strašně jsem se bál o Aryu,Ygrite a Tyriona. Naopak jsem doufal, že zařve John Snow. Napočital jsem 4 chyby co udělal v zavěrečnem fightu. Nezabil dědka,bodyček do manželky, nedorazil toho s ptakem ASAP, odjel bez baby. Bohužel je na moc duležitem mistě aby umřel.

Ten tlustej "čaroděj" je alespoň podle serialu největši blbec ze všech postav. Jak tam mohl tu černou kudlu nechat, po té co s ní zabil walkera???
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @staman Přiznám se, že jsem ráda, že nejsi Robb
    (což neznamená, že tvá metoda by nebyla účinější)
    @staman
    Ty si nečitateľ? Prečítaj si knihy a skoro celý tvoj text sa dá preškrtnúť.
    Nedobyl hrad? Nu, dobyl práve minimálne ono Sklalisko, ktoré bolo súčasť jeho skazy.
    Nezabíjal nepriateľov? Tak lannisterskí vojaci asi kládli troška odporu.
    Sral svojich spojencov? Walder je vypočítavý magor, beztak by ho nejako zradil. Ostatní spojenci sú Riečníci a Severania a tých nijako nesral.
    Manželku na svatbe si vymisleli B+W - ale budiž, seriálový provokoval
    Neposlali žiadneho vraha? Asi nevedia o Mužoch bez tváre - tí sú jediní, čo by to zvládli dosť dobre, inak by trebalo obkľúčky. Ale tak asi si vyrastal na akčňákoch typu Bond, Bourne a pod., kde môže jeden muž učiniť genocídu nejakého mesta cez jednu noc.
    Som rád, že s tebou nie som príbuzný. Poslal by si Jaimeho gule. Jasné. To sa tak ľahko hovorí. A Joffrey pošle niečo Sansino - gule zrovna nie... Pri tvojom postupe by Starkovia dlho nežili. Podaktorí by radi zachránili svoj rod. Ale budiž, asi máš proste pragamticko-chladné myslenie - ešte pragmatickejšie než Tywin.
    Asi toľko k tomu. A ten tučný sa volá Samwell a zachoval sa najlepšie ako mohol v takej situácií. Ale viem, ty by si naňho vybehol so samopalom a roztrielal ho aj s Fialkou a malým.
  • Starman, ak si všimneš, v seriáli zničil dve lannisterské armády. V knihe je toho ešte viac, vytrieskal polovicu hradov v Západných krajinách(zemi Lannisterov) a aj keď to v seriáli bolo inak, Bolton pre neho ten Harrenhal dobyl. Severania tam neprišli opustení(ale to je už rozdiel od prvej série, lebo v knihe jeho armáda šla inak). A aj keď sa to ukázalo ako takticky zlá vec, Edmure Tully ubránil sevrnú časť Riečnych krajín pred Tywinom Lannisterom, čo bol podľa mňa veľký úspech(hlavne keď mal oveľa menej vojakov ako on).
  • Takže pozdě, ale přece... Dobrý díl, ale zdaleka ne tak dobrý, jak mohl být. Tvůrci zase udělali několik pitomých chyb. Na Dany se kompletně mohli vykašlat a věnovat jí příští díl. Chyběla mi krátká scénka s nervózním Šedým větrem (nebo ji v konečném sestřihu nepoužili?). Diváci měli právo vědět, co znamená nabídnout hostům občerstvení. Robb a Talisa - opět - nefungovali. Jejich muchlování sice bylo milé, ale kazilo dojem z toho, jak se o několik scén dřív kajícně omlouval. Víc než smrt těhle dvou mě dostala smrt Šedého větra.

Plusové body dávám za to, že celá scéná je překvapivě zručně natočená a v rámci toho, jak tuhle dějovou linku pohnojili a postavám v ní ve třetí sérii věnovali před tímhle dílem šest nebo sedm scén, i emotivní. Stejně tak představení Roslin. Ještě předtím, než Edmure změní výraz podle hudby poznáte, že tak zlé to nebude. A Catelyn... pominu to, že na rozdíl od knihy postrkuje Robba do boje a ta její prosba o života syna v kontextu seriálu vyzněla trochu hluše (pokud si nepamatujete konec první série), ale dovedu si představit, že diváci do poslední chvíle čekali, že nějakým způsobem přežije. A to ticho při titulcích - palec nahoru.

P.S. Co se stalo s Bryndenem? Jestli jsem v tom masakru jeho smrt přehlídla, tak jeho obsazení bylo slušné trolování.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    svoa00 napsal(a):

P.S. Co se stalo s Bryndenem? Jestli jsem v tom masakru jeho smrt přehlídla, tak jeho obsazení bylo slušné trolování.

Šel čůrat ;)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 7. června 2013
    (zatracené stránkování)
  • samsam
    upraveno 7. června 2013
    Tak po pročtení diskuze taky přidám pár slov ke svatbě. Podle mě to byla ta nejemotivnější a nejvíc šokující pasáž ze všech knih, a proto z ní taky utkvělo v hlavě nejvíc detailů. No a v seriálu to zvládli dobře, ale tak nějak rozpačitě. Severští lordi tam opravdu chyběli. To jak si šel Brynden ulevit bylo divný, ale asi to vysvětlí v dalším díle, jak to s ním dopadlo. Hlavně mě ale mrzí konec zlovlka, kde jsem si opravdu představoval hrdinskej boj, a místo toho to byla poprava.
  • samsam
    upraveno 7. června 2013
    Kladně naopak hodnotím moment, kdy začala hrát hudba, a jak Cat něco tušila, a pak záběr na vlka, jak je v kleci neklidnej. Změna, kdy Cat podřízla Freyovu ženu místo toho šaška byla taky ok, protože byla logická.
    Jo a ubodání Talisy mě vyloženě potěšilo, protože právě kvůli ní Robb projel válku, a když už vlezla k Freyům do hradu, tak ani nic jinýho čekat nemohla.
  • Jo a ubodání Talisy mě vyloženě potěšilo, protože právě kvůli ní Robb projel válku, a když už vlezla k Freyům do hradu, tak ani nic jinýho čekat nemohla.
    Já myslím, že v knize to projel kvůli mladické hlouposti a v seriálu kvůli pěkným stehnům. Přesně jak to řekl lord Frey. Když pak dal mladému Tullymu svou nejpěknější dceru, která rozhodně nevypadala jako lasička a tak hořce se usmíval, musel jsem si říct, Robb je opravdový hlupák. Vzít si z hlediska získání spojenců naprostou nicku je od krále hloupost. Víc už mě asi vytáčí jen naivní představa Tyriona, že některé děvky či domkařovy dcery ho opravdu upřímně milujou.
    Scéna byla silná a nejpůsobivější právě ubodání Talisy. Bylo mi ji líto. Rozhodně víc než Robba.
    Nejsilnějšími scénami v seriálu jsou pro mě poprava Neda, vylíhnutí draků a získání Neposkvrněných.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.