Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire
Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire
Robb se představuje Walderu Freyovi, zatímco Edmure poznává svou nastávající. Jon čelí nejdrsnější zkoušce. Bran objevuje svůj dar. Daario a Jorah plánují dobytí Yunkai. Rod Freyů se spojuje s rodem Tullyů.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale ono je to asi dáno oblíbeností těch, či oněch postav, přičemž pro mě tam byla de facto jen Arya.
Stran provedení v seriálu - stejně jako v knize to byly jatka. Jen v seriálu mi to přišlo "uvěřitelnější" stran provedení ze strany Freyů = maximilizace zisku s minimem vlastních ztrát.
Cat byla zahrána skvěle, to její postupné uvědomování si nebezpečí zvládli scénáristé dobře.
A Daario je zkrátka slizák a doufám, že brzo zemře i v seriálu :-D
@MissUtahraptor Jo, to beru, když máš oblíbené postavy, které ti zařvou.
http://www.theonion.com/articles/oh-shit-i-totally-forgot-that-happens,32673/?ref=auto
ale dost věcí by to asi vysvětlovalo
P.S. týká se to samozřejmě Robba, který byl podle něj nejméně zajímavou postavou, která jen seděla na zadku u mapy a posouvala figurky.
K poslednimu dilu mam několik věcnych připominek.
Ten tlustej "čaroděj" je alespoň podle serialu největši blbec ze všech postav. Jak tam mohl tu černou kudlu nechat, po té co s ní zabil walkera???
(což neznamená, že tvá metoda by nebyla účinější)
Ty si nečitateľ? Prečítaj si knihy a skoro celý tvoj text sa dá preškrtnúť.
Nedobyl hrad? Nu, dobyl práve minimálne ono Sklalisko, ktoré bolo súčasť jeho skazy.
Nezabíjal nepriateľov? Tak lannisterskí vojaci asi kládli troška odporu.
Sral svojich spojencov? Walder je vypočítavý magor, beztak by ho nejako zradil. Ostatní spojenci sú Riečníci a Severania a tých nijako nesral.
Manželku na svatbe si vymisleli B+W - ale budiž, seriálový provokoval
Neposlali žiadneho vraha? Asi nevedia o Mužoch bez tváre - tí sú jediní, čo by to zvládli dosť dobre, inak by trebalo obkľúčky. Ale tak asi si vyrastal na akčňákoch typu Bond, Bourne a pod., kde môže jeden muž učiniť genocídu nejakého mesta cez jednu noc.
Som rád, že s tebou nie som príbuzný. Poslal by si Jaimeho gule. Jasné. To sa tak ľahko hovorí. A Joffrey pošle niečo Sansino - gule zrovna nie... Pri tvojom postupe by Starkovia dlho nežili. Podaktorí by radi zachránili svoj rod. Ale budiž, asi máš proste pragamticko-chladné myslenie - ešte pragmatickejšie než Tywin.
Asi toľko k tomu. A ten tučný sa volá Samwell a zachoval sa najlepšie ako mohol v takej situácií. Ale viem, ty by si naňho vybehol so samopalom a roztrielal ho aj s Fialkou a malým.
Plusové body dávám za to, že celá scéná je překvapivě zručně natočená a v rámci toho, jak tuhle dějovou linku pohnojili a postavám v ní ve třetí sérii věnovali před tímhle dílem šest nebo sedm scén, i emotivní. Stejně tak představení Roslin. Ještě předtím, než Edmure změní výraz podle hudby poznáte, že tak zlé to nebude. A Catelyn... pominu to, že na rozdíl od knihy postrkuje Robba do boje a ta její prosba o života syna v kontextu seriálu vyzněla trochu hluše (pokud si nepamatujete konec první série), ale dovedu si představit, že diváci do poslední chvíle čekali, že nějakým způsobem přežije. A to ticho při titulcích - palec nahoru.
P.S. Co se stalo s Bryndenem? Jestli jsem v tom masakru jeho smrt přehlídla, tak jeho obsazení bylo slušné trolování.
Jo a ubodání Talisy mě vyloženě potěšilo, protože právě kvůli ní Robb projel válku, a když už vlezla k Freyům do hradu, tak ani nic jinýho čekat nemohla.
Scéna byla silná a nejpůsobivější právě ubodání Talisy. Bylo mi ji líto. Rozhodně víc než Robba.
Nejsilnějšími scénami v seriálu jsou pro mě poprava Neda, vylíhnutí draků a získání Neposkvrněných.