Hra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire

upraveno 9. června 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×09 – Deště Kastameru - Ice & Fire

Robb se představuje Walderu Freyovi, zatímco Edmure poznává svou nastávající. Jon čelí nejdrsnější zkoušce. Bran objevuje svůj dar. Daario a Jorah plánují dobytí Yunkai. Rod Freyů se spojuje s rodem Tullyů.

Read the full story here

11314151618

Komentáře

• upraveno 7. června 2013
    Gepeto : jak by měla zraněná ženská, ve věku 40-50, přeskakovat masivní dubový stůl a vrhat se na Waldera? To by byla tuhá dřív jak by se k němu dostala.. tak čapla první jemu blízkou osobu, která byla po ruce. Akorát si vybrala špatně..
  • K tolik kritizovaným šipkám v Robbovi:
    šipky v Robbovi mají průrazný hrot, tedy jako takový netrhá maso, ale prochází jím, a to se kolem nich stahuje. Tělo nadopované adrenalinem a alkoholem tedy může po nějakou dobu fungovat "normálně", než skolabuje. Kdyby použily jiný hrot (např. tento, tak by šipka při vstupu do těla maso trhala a tělo by prožívalo mnohem větší trauma. Celému toto se říká zastavovací efekt.
    Převedeno do současnosti - náboj 7,62x39 z AK-47 proletí lidským tělem jako po másle a má malý zastavovací efekt, zatímco náboj 5,56NATO při nárazu do těla začne rotovat a dělá v těle pěkný brajgl.
  • upraveno 8. června 2013
    skelet napsal(a):

Gepeto : ... tak čapla první jemu blízkou osobu, která byla po ruce. Akorát si vybrala špatně..

No, vybrala... Čapla první jemu blízkou osobu. Na výběr moc neměla. O co lepší by bylo, kdyby se jí doruky dostala nevěsta! Ale k té by se přes Waldera nedostala...

(Ať vám sem tak nevpadám jako "cizák": nečtenář, fanda seriálu, doteď pouze hltač tohoto webu.)
  • Akorát se spletla. Jediná blízka osoba Waldera Freye je Walder Frey :)
  • @halbarad ALe který? Má jich v rodině tolik že se v tom není možné vyznat :D
  • Jinak nevim jestli už se to tu zmínilo, ale napadlo někoho že Jon Umber chybí v této řadě záměrně právě proto, že si D+D vymysleli, že Rickon pujde právě k Umberům? To by možná dávalo největší smysl jeho absenci a z Umbera by to udělalo knižního Manderlyho ... ale zase nevim jestli melo nejaký učel dávat na svatbu jeho syna (byl to ten roztomilý pán s jehlicí v podobě Mořského muže Manderlyů ne? :-) ) kterého jako jediného ze seveřanské šlechty na svatbě ukazali přestože se ho nikdo neobtěžoval ani představit. Samozřejme je mi jasné že by to zase vic zprznilo puvodní děj ale ten už je ztejně przněnej dost
  • upraveno 8. června 2013
    @Marek Znovu mi bylo dokázáno, že jsem nepozorná divačka, Manderlyho jsem si na svatbě nevšimla (na svojí obranu říkám, že jsem díl viděla jenom jednou). Umber... spíš se na něj vykašlou, ale bylo by to milé a roli lorda Manderlyho v seriálu vlastně zastat může.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 8. června 2013
    Manderlyho by nemuseli vyhadzovať. Je to zaujímavá postava.

Mohli by to spraviť tak, že aby ukázali ako Jaime vyjednáva, namiesto do Havranostromu pôjde do Bieleho prístavu a tam vybaví Manderlymu, že mu dajú pokoj len ak si jeho najstaršia dcéra a dedička - aby tým Freyovia niečo získali - vezme Čierneho Waldera - toho, čo tam vyjednával, keď prišli k Robbovi, myslím, že to bol on - a preto sa bude konať tá svatba a chvíľu po Jaimeho odchode a teda počas svadby príde Davos.
  • @Marek On hlavne chýba kvôli tomu, že herec Clive Mantle, ktorý hral tú postavu, tak nemohol kvôli iným povinnostiam hrať v druhej a ani v tretej sérii.. síce ho asi mohli nahradiť iným hercom, ale sa rozhodli, že nie.. takže tak, no
  • skelet napsal(a):

Gepeto : jak by měla zraněná ženská, ve věku 40-50, přeskakovat masivní dubový stůl a vrhat se na Waldera? To by byla tuhá dřív jak by se k němu dostala.. tak čapla první jemu blízkou osobu, která byla po ruce. Akorát si vybrala špatně..

Její těsně po třicítce - to jen v seriálu vypadají všichni trochu seschle .)
  • upraveno 9. června 2013
    Já se BAVÍM O SERIÁLU
    upraveno 9. června 2013
    skelet napsal(a):

Já se BAVÍM O SERIÁLU

Aj v seriáli je postave tesne po triadsiatke. To je ten prípad, že seriálovému Robbovi je osemnásť - alebo neviem koľko, Nevada to tu niekde spomínala presnejšie -, ale Maddenovi dvadsaťpäť ;)
  • @misho8723 jj o tom sem tež slyšel, neviš jestli tedy bude v 4. řadě?
  • mimochodem všimli jste si že při Edmurově svatební hostině (když Cat rozmlouvá s bratrem) hrála stejná písen jako na Sansině? ( když Olena vysvětluje budoucí rodinné vazby)
  • asi oblíbená slkladba :)
  • Jestli má Cat v seriálu těsně po třicítce, tak to vybrali herečku hodně blbě :-D
  • skelet napsal(a):

Jestli má Cat v seriálu těsně po třicítce, tak to vybrali herečku hodně blbě :-D

Nene vybrali dobře. Tam tenkrát na severu se rychlejc stárlo :P

• upraveno 10. června 2013
    @Kalam Mekhar ..a co potom ješte *"tenkrát na Západe , tam sa ani nestihlo zostarnúť, častokrát :twisted: :spike:
    skelet napsal(a):

Jestli má Cat v seriálu těsně po třicítce, tak to vybrali herečku hodně blbě :-D

Lebo Maddena na osemnásťorčného áno :D

Ale Madden aj Mišel (neviem presne ako sa to píše :anxious: ) sú obaja skvelí a hrajú to dobre.
  • @Branislav_Gepeto Hmm, to už je minulý čas, sere.
    svoa00 napsal(a):

@Branislav_Gepeto Hmm, to už je minulý čas, sere.

Čo sa týka Mišel možno ani nie :twisted: Možno pretože... No... Chcelo by to trocha viac efektov a make-upu a to si HBO niekedy dovoliť nemôže, pretože by náhodou viac minuli než získali... Chudáčikovia
  • upraveno 10. června 2013
    Tak je pravděpodobnější, že muž okolo 26-27 zahraje muže okolo dvaceti, než 45letá žena zahraje čerstvou třicítku :-D
    A proti herectví "Cat" nemám nic ;-)
  • Takhle, oni jsou všichni postaršení, Sean Bean tam taky nevypadá na 30, nedejbože Robert. A mohl bych pokračovat dál Sansa určitě nevypadá na 14... Tohle bych neřešil.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak když je Robbovi v seriálu 18, tak Catelyn bude těžko čerstvá třicátnice...
  • Ad. věk: Jedna z mála věcí ve kterých je seriál lepší než kniha. Myslím si, že toto GRRM v předloze těžce neodhadl a hlavně u Jona a Robba to strašně bilo do očí. 15-letí, uhrovatí kluci jsou vážně neskutečná ucha a kdo by se na to chtěl dívat? Jakákoli věrohodnost by šla těžce do kelu. Z toho samozřejmě hned vyplývají takové věci, že knižní Catelyn je sexy třicítka, což mi prostě nesedí. Bije se to s její hlavní rolí v příběhu. Mnohem víc se mi líbí seriálová Catelyn, která vypadá jako ta správná vlčí máma. Ve svém věku pohledná, za mlada samozřejmě hezčí, ale od toho aby tam někdo oslňoval tam přece je Cersei ne? No a navíc čístě z praktického hlediska natáčet sedm sezón s puberťáky a chtít po nich aby téměř nestárli je nemožné (viz. Sansa a pomalu, ale jistě i Arya). Zato s trochou make-upu a holící pěny lze z třicetiletého chlapa udělat dvacetiletého kluka.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Nitpicker Tak ono se na ten věk asi nedá dívat z dnešního pohledu (hodne dřív taky lidi umírali ve 30, ve 25 byli kmeti a v 15 měli(y) 3. dítě...). Navíc nikdo neví, jestli jejich 15 = našich 15 (čti jestli je jejich rok stejně dlouhý, ani ne tak počtem dní, ale časově).
    Za seriálové postaršení jsem ráda - nechtěla bych se dívat na 13-15 leté děti, které vdávají/v podstatě znásilňují či dobrovolně smilní. Navíc je samozřejmě jednodušší pracovat se "staršími" dětmi.
  • Nevada: já jen reagoval na Gepeta ;-)
    Nitpicker: věk musíš brát z pohledu středověku. Takový Jan Lucemburský obléhal Prahu ve třinácti letech.. Karel IV v 15letech potlačoval povstání v Itálii atd.
  • @Krisa: Nemyslím si, že by se náš rok lišil od toho Westeroského. Zbytečně by to mátlo. Časové údaje nemají větší hodnotu než čistě popisnou, příliš moc fantazie v některých ohledech už vážně moc (a zbytečně) škodí... Ale jinak ok, chápu, je to středověk. Byť se mi teď nechce hrabat se v středověkých demografických statistikách, nemyslím si, že by 15letí kluci nebyli i tenkrát ucha a 25-letí považováni za kmety. Samozřejmě kojenecká úmrtnost, nemoci, války apod. tlačí průměrný věk dožití dolů, ale rozhodující je kdo přežil a oklepal se z neduhů šíleného středověkého dětství. Šance dosáhnutí takové padesátky i víc se pak už výrazně zvyšuje a mezi nimi bych pak hledal ty kmety a přirozené leadery, kteří si z těch 15-letých cucáků dělali srandu úplně stejně jako dnes.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Nitpicker Když může mít zima 8 let, proč by nemohl být rok jinak dlouhý.
    A tím "hodně dříve" jsem myslela o strašněstrašněstrašněstrašněstrašněstrašněstrašně moc dříve (ne ve středověku) ;)
  • @skelet: No dokud ten klučina neobléhá v první linii, tak to pro mě není žádný velitel...
    Sedět ve svém stanu a kývat na návrhy svých generálů z člověka ještě nedělá badass Lord Commandera.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.