[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1353638404172

Komentáře

• upraveno 28. dubna 2013
    Ani jeden s nich nie je pre Dany dosť chlpatý a svalnatý. taký Veľký Jon Umber je pre Dany ako muž snov ;)
  • @Tenebris napsal(a):

Ani jeden s nich nie je pre Dany dosť chlpatý a svalnatý. taký Veľký Jon Umber je pre Dany ako muž snov ;)

Blbost, Medvědaormonta taky nechtěla!
  • @Stark z hor Ty umíš vyprávět krááásné pohádky! Řekni ještě nějakou! Sím, sím.... :D
  • Ježek, naposledy se objevil v zaklínačovi, ale Sapkovský vytuneloval artučovské legendy a GRRM teď vytuneluje Sapka říkáš? :D A co věštba, bude taky?
  • @Anvil Vratim se pro to co neČekaš že maš nebo nějak tak to bylo s bělovlasou kočkou?
  • MissUtahraptor napsal(a):

@Gardien Jop, to bude o voze a o koze...
    Mě jen tak napadlo, že v případě že by si z nich Daenerys ten harém udělala, vypadal by její milostný život následovně:
    Drogo- viz. zombiestav
    Dááário- jediný komplet živý (Možná... :twisted:)
    Jon- vzkříšená mrtvola
    Aegon- považován většinu života za mrtvého
    Ehm... :anxious:

Vieš tie drobné rozdiely robia práve ľudí príťažlivými :D
  • MissUtahraptor napsal(a):

Dááário- jediný komplet živý (Možná... :twisted:)

Ak budeme mať šťastie, tak už je rozplácnutý na múroch Meereenu. :D

• @MissUtahraptor Ale Mormont nemá veľkú bradu alebo cop :) A Bradu veľký Jon Umber snáď mať bude.
  • @Tenebris Leč typově Greatjon odpovídá spíš Jorahovi, než Drogovi/Dáááááriovi. ;)
  • teď si nevzpomínám jestli v knize taky přišel o prst jako v serialu, ale jestli jo, ma u Dany určitě velké + :-D
  • @Marek Přišel. V jedné Branově kapitole.
  • Není nějaká nová prognéza, kdy by mohli Vichry vyjít?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Pri vysokej dávke optimizmu 2014. Stále tá istá "prognóza".
  • GRRM říkal, že díky seriálu je nyní koncetrovaný a rychlý jako nikdy v životě. Myslím si, že by teď mohl mít takových 400-500 stránek když počítam i to, co vynechal v tanci. Doufejme v anglické vydáni v 2014 :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    400 stran vč. 200 z toho, co nedal do Tance, oznamoval už někdy před rokem. Mám takové tušení, že mnoho nepostoupil.
  • hlavně aby se mu nezačla kniha motat se serialem, už je to přecejen starý pán =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Toho se obávám, že začne děj přizpůsobovat seriálu. Třeba Jeyne Westerling...
  • Pokaždé když se někdo takhle zeptá, on zabije Starka! Pozor! (Já vím je to ohraný ale furt dobrý :D )
  • Tak to jsem zvědavý - narozdíl od většiny ostatních jsem se k sáze dostal až nedávno, takže jsem prvních pět dílů shltnul najednou. A v trpělivosti jsem se tedy nevycvičil :-)
  • 2014? To nie je optimizmus, to chce liecenie. :)
    Ak to bude skor ako v 2016, tak budem stastna, ale nepredpokladam to.
    Hildegarda napsal(a):

2014? To nie je optimizmus, to chce liecenie. :)
    Ak to bude skor ako v 2016, tak budem stastna, ale nepredpokladam to.

To je GRRMov odhad :) Presne tak, ako odhadol, že Tanec môže byť tak rok po Hostine (ak si to správne pamätám z kapitoly Mezitím na Zdi...)
  • @Branislav_Gepeto Jeho odhad je asi tak na urovni odhadu mojho muza, ked sa snazi osolit gulas :)
  • zajímalo by mě, jestli si myslíte, že se bude v dalším ději nějak vyvíjet fakt, že Rob zvolil jako svého nástupce Jona.. Bylo to ve 3. díle, nějak před krvavou svatbou. Pak to v ději už zmíněné vůbec nebylo.. Myslíte, že se k tomu Martin nějak vrátí??
    Nie je isté, či to bol Jon.
  • Schválně jsem si tu kapitolu teď přečetl a Robb Cat postavil víceméně před hotovou věc
  • Robbov dedič je podľa mňa už nepodstatný. Robbovo kráľovstvo je zničené, jeho vazali pokľakli pred železným trónom a Boltonom a Stannis tiež považoval Robba za uchvatiteľa. Aj ak by Jon bol jeho dedičom, tak je kráľom ničoho, len prázdnej frázy.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Tenebris A nešlo tam spíš o Zimohrad než o království Severu?
  • @Krisa +1 práve som o tomto začal premýšľať
  • @Krisa No, musím povedať že momentálne Zimohrad nie je nič moc :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 11. července 2013
    @Tenebris Stačí menší rekonstrukce a bude zase obyvatelný :). Spíš než o barák ale jse o to, co se k němu váže (Strážce Severu, titul, postavení, vazalové, území...)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.