Přijdou dva žáci základkou povinní: "My bysme potřebovali toho... Kefnera, Josefa Kefnera, do školy..." Kolegyně se zarazí, o takovém autorovi ve školní četbě ještě neslyšela, a zahájí výslech: "A ten Kefner, píše se s dvojitým ef? Nebo je tam C na začátku?" Kluci znervózní, ale po konzultaci s poznámkama je jasno: "Né, ty vole, je to Kainar!"
@flanker.27 Já se jim ani nedivím - právě jsem místo "speditér" četla "striptér" a říkala si, jak je super, že už jsou nabídky práce otevřené a tolerantní :D
Přijde paní, že by ráda Jeden den Ivana Denisoviče. Paní nasměruju na regál s S a Solženicynem, s tím, že pokud nenajde, podíváme se spolu. Za chvíli "že nemůže najít" (stojí u Sa). Najdu a podám ji dvě vydání, že si může vybrat. "Díky, tak to ja si vezmu obě." "Promiňte, ale je to stejná kniha, jen jiné vydání." Se slovy: "Aha, tak to jo, to si vezmu tuto", prozkoumá/prolistuje obě knihy. Na odchodu se ještě otočí a tak spiklenecky, "Víte, to já jsem jí posledně půjčovala ten Pygmalion, a (zhrozeným hlasem) vona to byla nejaka divadelni hra."
Dostavil se mladík, který potřeboval povinnou četbu, ale tenhle bohužel neměl ani ten "přesný" seznam. A tak jsem dlouho přemýšlela jakážeto kniha by odpovídala jeho popisu "Nooo, to jak tam ty zombie chodí po Sibiři...., no, jak se tam plouží, a tak...", po vyhledání seznamu školní četby na internetu se nám podařilo odhalit, že jde o "Mrtvé duše".
Komentáře
,,Používateľom produktov konkurenčných spolčoností želá firma Durex šťastný Deň otvcov." :)
Že je to Jim Carrey?
Přijdou dva žáci základkou povinní: "My bysme potřebovali toho... Kefnera, Josefa Kefnera, do školy..." Kolegyně se zarazí, o takovém autorovi ve školní četbě ještě neslyšela, a zahájí výslech: "A ten Kefner, píše se s dvojitým ef? Nebo je tam C na začátku?" Kluci znervózní, ale po konzultaci s poznámkama je jasno: "Né, ty vole, je to Kainar!"
Paní vrací knihy a názvy jednotlivých titulů prozrazují očividnou zálibu v "hudební beletrii": Učitelka klavíru, Tóny, Vysněný valčík a Smrt v opeře.
"Myslíte Strakonického dudáka?"
"Promiňte, ale je to stejná kniha, jen jiné vydání."
Se slovy: "Aha, tak to jo, to si vezmu tuto", prozkoumá/prolistuje obě knihy. Na odchodu se ještě otočí a tak spiklenecky, "Víte, to já jsem jí posledně půjčovala ten Pygmalion, a (zhrozeným hlasem) vona to byla nejaka divadelni hra."