Babinec aneb hnízdo zmijí

upraveno 1. února 2014 v Rozličný pokec
1959698100101106

Komentáře

• @Černá_Alison To asi nepůjde.
    Zaprvé je ta kráska oproti skeneru dvojnásobná a docela těžká a za druhé mám takové neblahé tušení, že by mi maminka urazila ručičky (Zrovna mi docela rázně oznámila, že poklad zatím zůstává v místě nálezu. :().
  • upraveno 3. srpna 2013
    @MissUtahraptor a to kde si nasla ? :o o.O
    tak aspon odfotit keby sa dalo :anxious:
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell Dědeček zasnul a podědil nám dluhy, špinavou zabordelenou ruinu a v ní krom hord kdejakého svinstva a zbytečností i slušnou knihovnu. Zatím to vypadá tak na 40 % dobrých až skvělých knih (klasika, "poklad" apod.) a 60 % hovadin (tuny dnes už neaktuálních knih o sportu, zákoníky, státy, numismatika, ročenky...). :roll:
    Chi, jediný funkční foťák doma je klasika na film s rozbitým bleskem. =D My nejsme zrovna fotící rodina. :D
  • upraveno 3. srpna 2013
    @MissUtahraptor "..*slušnou knihovnu" :o :P :p hm...stare, vyzácne výtisky, prvotlače, elzevierky, atd.. ano, ano, trochu mi to pripomenulo tú knihu/film *Devátá Brána ;)
    tak možno tam nájdete aj doslovný, ozajstný poklad, trebars neco jako Hexadelamenicon, vydané prvotlačou v roku páne 1666 :twisted: :onfire: =D
    ..kt. vám to, za celé dedictví, celé vynahradí, aj x krát ;D)
  • @MissUtahraptor Raptorko, aby ses nemýlila - numismatika a ročenky patří k nejzajímavějšímu antikvariátnímu zboží. Mají větší hodnotu než Vrchlický (pokud se nejedná o jeho podepsané dílo a nebo o konkrétní vzácný tick). Nejcennější jsou prvorepublikové kovbojky a krváky (všichni je totiž vyhazují), pak pohlednice a regionální literatura, brožurky, ročenky, reklamy,...
    Co nemá prakticky žádnou hodnotu je klasika.
    Cenu mají knihy, které již nelze sehnat, které již nebudou tištěny. Taky avantgarda a sprosťárny té doby. A samosebou všechny odborné záležitosti jako numismatika, filatelie, paličkování, řezbářství, železnice, militaristika, okultismus a esoterika všeho druhu a podobně.
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell Zas až tak slušnou ne. Bylo to myšleno jako slušnou= 500+ kusů. ;)

@Černá_Alison A my už to máme tak pěkně svázané... :D
    Dobře, numismatiku (Sešitky- knížky si zatím stejně necháváme kvůli zbytkům dědovy sbírky.) dáváme stranou a nabídnu u nás antikvariátu. :)
    Jak jsou na tom deset let staré výtisky právních poradců? :D
  • @MissUtahraptor Těžko říct, ale jako člověk z oboru ti mohu říct, že nám lidi zásadně nosí tu druhou polovinu pozůstalosti :-) Jiráska nebrat! Ten vyšel nesčetněkrát.
    Knihy ilustrované Burianem nebo Verneovky, starší cestopisy,...
    Nejlépe se podívat do knihy na počet výtisků. Vyber z hromady to, co bys označila za brak a zkus si vygůglit ceny antikvariátů. Je to snadné - název, autor, rok vydání a třeba vydavatelství.
    Někdy jde o konkrétní vydání. Například první kniha KOD - Příběh opravdového člověka od Polevoje má cenu 700-900 kaček. V ostatních vydáních je bezcenná.
    Také některé starší časopisy. Například Čtyřlístky, některá čísla ABCček s kompletními vystřihovánkami, módní střihy předminulého století i první republika.
    Zkrátka nejsnazší je si vygůglit ceny, abys byla v obraze.
  • Ty staré kovbojky a krváky mají i mnohatisícové ceny! Románky, které se rozdávaly ke koupi kávy podomními obchodníky, ojedinělá stará vydání,....
  • @MissUtahraptor mno, to, co som myslel, nezávisí ani tak od poctu, to práveže vobec ne, ale skor od - vzácnosti, jedinečnosti, starobilosti, roku vydania, zachovalosti, kvality, prvotlač, dotlač, chyby tlače, atd..
    @Černá_Alison jj, presne tak, aj to tiež.. ;p)
  • ..takže aj 1 kniha, titul može vydať za celú kniznicu "obyčajních".. ;) :d
  • @Černá_Alison "..Co nemá prakticky žádnou hodnotu je klasika..." -to som sa troche podivil, myslel bych, že aj klasiky sú docela dobre cenené..
    a co napr. straré ucebnice, pre všetky školy - zš, Sš, aj vš,univerzity ?
  • Učebnice jsou specifická záležitost - všeobecně odborné mají cenu stále (obrábění kovů, anatomie, elektrotechnika, sklářství,....). U ostatních je to zase dost specifické. Matematika se prakticky nemění, jenom rozvíjí. Čeština má zase svou hodnotu pro lidi studující jazyk. Učebnice jsou zkrátka zvláštní sorta.
    A ještě - i když má kniha potrhanou obálku, tak má větší hodnotu než žádná. A hlavně nelepit izolepou - tím ji definitovně zničíte!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • To samosebou, ale pro srovnávací studie práva, vývoj práva a jiné náměty na bakalářky či magisterky, velmi dobrý zdroj.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 4. srpna 2013
  • @Krisa já mám ještě jedny bílé, na kterých jsou kytičky i puntíky :D a mám v plánu sbírku puntíků rozšiřovat.
    @Dreamer Kytičky i puntíky? To musí vypadat zajímavě :)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Hmm, inspirace na nové boxerky. Puntíky teď frčej.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Thorar Černé s bílými puntíky nebo bílé s černými puntíky?
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Everett_Young Bílé s červenými, trošku se odvážu.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 4. srpna 2013
    @Thorar Jen do toho tygře =D
  • @Thorar jů, ty budou ladit s bílým hrníčkem s puntíky :D
  • Chech mi se líbí v psolední době boxerky s šoršími proužky - chlapi v nich vypadají jako čmeláci :-) je to krásně srandovní :-D
    @Černá_Alison =D Od kdy se vytahuje z klobouku ježek?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 7. srpna 2013
    Tohle je specialita, ten ježek se vytahuje sám. Vejtaha jeden pichlavej.
  • A vítě, že to je kominická představa - eskamotár tahá z klobouku ježka! :-D kolikrát jste tu pichlavou potforu drželi :-)) a nebo z rukávu proti srsti (tedy bodlinám:-D)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.