Hodnocení povídek 5. kola - Ice & Fire

upraveno 11. srpna 2013 v Povídky
imageHodnocení povídek 5. kola - Ice & Fire

Můžete rozdělit maximálně 20 bodů. Odevzdané dotazníky, které překročí tuto hodnotu budou vyřazeny z hodnocení.
U každé hodnocené povídky uveďte komentář – bude cenný pro autory a zároveň prokáže, že jste povídku skutečně četli. Dále si vyhrazuji právo vyřadit z hlasování podezřelé účty na základě nicku na http://www.icefire.cz a e-mailu.

Read the full story here

1567911

Komentáře

• @alek I kdybych najednou zčistajasna chtěla, tak by to nemělo překážet, ne? Nikomu nic nevyzradím, povídky sesbírám a zveřejním. Ani hodnocení to přece nepřekáží, ne? Hlasy může přepočítávat paul - v jeho objektivitu plně věřím.
  • Opravdu si snad někdo myslí, že bych některou povídku úmyslně nezveřejnila nebo do ní nasekala chyby? Co jiného bych s nima ještě tak mohla provést? :-))
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Černá_Alison :twisted: No vyzeráš v tomto ohľade až podozivo akčne...
  • A @paulcz by to chtěl dělat?

Jo a a když už jsme u toho, prosím, podobné šílenosti jako s tím Drabblem, o tom mi dejte vědět (stačí dát mention @alek nebo soukromá zpráva, jsem na příjmu stále, i když nediskutuju). Už u povídek je to na hraně zaspamování fóra (když jsem to v týdnu viděl, tak jsem vám to málem promazal), ale tohle to ještě násobí. Takže na podobné věci je prostě třeba najít jiné technické řešení - ideálně když by mohlo fungovat i pro povídky.
  • A proč to vlastně nemůže rovnou celé převzít paul? Už se hlásil, že mu to nevadí... A povídky nepíše, takže by byl zcela neutrální :-)
  • @Branislav_Gepeto Psaní fancikce zde byl můj nápad, protože mi tu scházela. Myslím, že spousta lidí zde má talent i dost elánu napsat pěkné povídky na čtení i zamyšlení. Ovšem chybí tomu řád a fazóna. V místnosti "fanouškovská fikce" jsme původně zveřejňovala témata a výherce, aby to bylo pohromadě a síň slávy hezky na očích. A taky bych navrhovala stanovit rozumné termíny - nejvhodněji 4x za rok kolo povídek. Myslím, že toto je pro všechny přijatelné. Termíny budou dopředu známy a dodrženy. Připadá ti to podezřelé?
  • @alek Pokud samosebou jakékoliv povídky vadí a jsou na obtíž, tak se logicky smířím s jejich zrušením - není nejmenší problém :-) stačí říct.
  • Černá_Alison napsal(a):

@alek Pokud samosebou jakékoliv povídky vadí a jsou na obtíž, tak se logicky smířím s jejich zrušením - není nejmenší problém :-) stačí říct.

Vadí mi ta forma - je tu spousta lidí, které povídky či Drabble vůbec nezajímají - není vůči nim fér je tímto zaplavovat a normální diskuze tím přehlušovat.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    To jako že jsou diskuse k drabble "nenormální?"

Proč by měly bejt o cokoli níž, než co já vím diskuse k seriálu, kterej třeba už vůbec nezajímá mě. Ale chápu, že spoustu lidí jo. Někdo vdolky, jiný holky. Když někdo vymyslí něco, co se stane populární, není to proti obsahu fóra jako takovýmu a získá si to NEVYNUCENĚ slušnou popularitu, tak tomu aleku při vší povinné úctě neříkám KURVA spamování.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 11. srpna 2013
    alek napsal(a):

A @paulcz by to chtěl dělat?

Klidně mi to předej.

Ad Drabble - a jak bys řešil podobnou "spamoidní" činnost na fóru? Každá povídka/drabble si podle mého názoru zaslouží vlastní téma pro diskuzi. Pokud někomu vadí drabble a povídky na hlavní straně fóra, může celou kategorii přestat sledovat a má pokoj. Pokud vadí tobě to, že jakýkoliv návštěvník narazí při návštěvě fóra na kopu povídek/drablí, myslím, že bych byl schopen nastavit defaultně všem návštěvníkům i členům fóra, aby nesledovali povídkovou kategorii (pokud je to žádoucí, stačí mi napsat a já se pokusím něco vymyslet). Povídky by se musely přenést z kategorie "Ostatní" do kategorie "Povídky", ale to není problém.

BTW až teď se dozvídám, že tento přístup je považován za "spam".
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Přestat sledovat celou kategorii je dost extrémní řešení.
    Osobně jsem byl, a jsem stále, přesvědčen, že smyslem fóra je, aby žilo, aby jeho návštěva byla radost, aby si každý našel svoje téma, aby podněcovalo tvořivost, aby na něm byl přítomen humor.

A hlavně aby neožilo jednou za rok, když je zrovna nová série v televizi a mezi tím bylo prázdné jak masna za protektorátu.
    Tak třeba zasvinit pravidelně diskuze stovkou příspěvků na téma MLP nebo "to máme dnes horko - mě to vyhovuje - já to nesnáším" rozhodně smyslem diskuzního fóra k Písni ledu a ohně není. Naopak to zase některé lidi odrazuje od aktivní účasti.
    upraveno 11. srpna 2013
    Dnes byl vydán zákaz hovoru o kamnech, teplých krajích, peřinách, spále a podobně. Náčelník správně usoudil, že nás takovéto představy oslabují, a pro následující dny vydal seznam témat povolených k rozhovorům:
    Téma na pondělí: Význam mrazu v boji proti infekčním chorobám.
    Úterý: Zimní krása okenních skel.
    Středa: Zážitky z bruslení.
    Čtvrtek: Medvědi - vyzvedněte přednosti ledního.
    Pátek: Holomrazy
    Sobota: Mráz - nejlepší děda.
    Jak vidno bylo skutečně o čem hovořit. Zajímavé je, že v našem kolektivu, jindy tak hovorném, od vydání témat vládne většinou ticho. Jen onehdy, když náčelník usnul, slezli jsme se s Fryštenským a Šofrem pod jednu deku a vyprávěli si o požáru Národního divadla.
    Zapomněl jsi přidat citát z Červeného trpaslíka...
  • Pondělí: přínos seriálu
    Úterý: chvíle zamyšlení nad tím, co asi GRRM dělá - diskuse nepovolena
    Středa: teorie - podle náznaků v seriálu a rozhovoru s GRRM na autogramiádě v Fanville by Cersei mohla být tajným špionem Velké Gish a zároveň potomkem mistra Aemona - co vy na to
    Čtvrtek: šetříme místem na webu - diskuse nepovolena
    Pátek: někteří členové fóra ještě nemají dočteny příspěvky z předešlého tisíciletí - diskuse nepovolena
    upraveno 11. srpna 2013
    Ten cimrmanovský mi připadá vhodnější (tady máš parafrázi na Červeného trpaslíka).

Já prostě nedokážu pochopit, že někomu vadí, že lidi něco TVOŘÍ, že si najdou čas a sílu na to, aby něco vytvořili ke svojí potěše a k potěše ostatních.

Jak už jsem řekl, je tu spousta témat, která absolutně nezajímají mě, přesto mě nikdy nenapadlo je někomu začít vymlouvat nebo dokonce zakazovat. Prostě to ignoruju a nečtu. Nemám problém se se stejným člověkem, kterého tohle nebaví, bavit o úplně něčem jiném. Nevada, hilda, chmur, sarven, alison, a všichni jsou to uživatelé, se kterými jsem schopnen se do krve o něčem pohádat a jinde si přátelsky pokecat a mnohdy je zase hájit, je-li jim dle mýho nespravedlivě ublíženo. Nechci tak moc, když chci to samý i od ostatních.

jestli je řešením sporů o obsah, že si každej bude volit diskuse, který bude sledovat a který ne, tak sem s tím, je-li to tu technicky řešitelný a všichni budou spokojení (na csfd to funguje dle mého ke spokojenosti zcela všestranné).
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada Pak samozřejmě záleží také na tom co od fóra očekáváš. Pokud chceš čistě věcnou diskuzi k ASOIAF tak se ti jistě spousta příspěvků bude jevit jako spam. Pokud ti ale jde (jako například mě)hlavně o lidi zde, o jejich názory (všeobecně, nejen IF) tak se dozvíš spoustu zajímavých, vtipných (někdy smutných) atd. věcí, víc se tu s lidmi sžiješ (určitě tu máš někoho s kým si ráda povídáš, třeba se mnou ;-) ) a nemusí se snad všechno řešit přes PM. Tím se fórum akorát uzavře ještě více než teď. A když si je tu oblíbíš, tak tě pak o nich třeba začnou zajímat i takové "blbosti" jako jak se jim líbil nový díl Justfield, nebo jak se jim líbila nová knížka kterou přečetli. JInými slovy, zkus si ochočit lišku, Malý Princi.
  • @flanker.27 Vtipné. Jen se zkus zamyslet, nad tím co jsem napsal. Nejde o obsah, ale formu. Ale je to zřejmě už jedno :'-(
    @alek Formu? Jediná nevhodná forma mi zatím přišla ta, že značná část členů fóra byla nařčena ze spamování. Nikdo z dotyčných neřekl o nikom jiném nic nevhodného a na tom si teda zatraceně trvám.
    @Everett_Young
    Samozřejmě. Rozhodně neočekávám, že třeba v tématu Hodnocení povídek 5. kola najdu příspěvky (jako hromadu příspěvků) s MLP. Naopak očekávám, že Justified se bude řešit v topicu o seriálech (na to tady jaksi je).
    Všiml sis, že řada uživatelů a mezi nimi dost veteránů už tady moc nedebatuje a objeví se jednou za čas, případně vůbec? Napadlo Tě někdy proč?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada Jistě že všiml. 1) je to způsobeno prostě tím že GRRM nepíše a tématika IF se tak zákonitě prostě a jednoduše vyčerpává a není možné jí bez použití fanfiction jakkoli dále rozvíjet. 2) Pokud myslíš Léta a jemu podobné kteří tu naposledy byli někdy když já přišel, a neobjevili se ani po vydání tance, tak skutečně nevím, neznal jsem je. 3) Doufám že neočekáváš odpověď ve stylu "protože jsou znechucení místní komunitou a/nebo fungováním fóra". Pokud ano, tak se nemáme dál o čem bavit, protože abych opouštěl fórum kvůli tomu že si tu s někým nerozumím/nemám ho rád, mi osobně přijde dost dětinské. Pokud existuje jiný a lepší důvod, buď prosím té dobroty a pověz mi ho. Osobně žádný moc nevidím.
  • flanker.27 napsal(a):

@alek Formu? Jediná nevhodná forma mi zatím přišla ta, že značná část členů fóra byla nařčena ze spamování. Nikdo z dotyčných neřekl o nikom jiném nic nevhodného a na tom si teda zatraceně trvám.

Forma zpracování té akce Drabble - to je forma, které se nezdráhám říkat spamování...

Ale je to jedno, už to neřešme... to je drobnost v tom celém problému.
  • @alek Neřešme, prohlašme za spam, dejme tomu punc "non grata" a opovažte se komunikovat?
    Když jsme se obrátili na spoluudržovatele fóra, považovali jsme to za zcela dostatečné. A sátle na tomto mínění nehodlám cokoli měnit.

Krom toho nerozumím tomu, že vadou má být forma vzniku jednoho tématu a zároveň je to drobnost v tom celém problému. Zcela upřímně jsem z této věty jelen. Tak buď je to drobnost a nestojí to za řeč, anebo velkej problém a bavme se jak to vyřešit ke spokojenosti všech, protože nemyslím, že někdo chce, aby to dospělo do bodu nezvratné separace a bylo blízka politováníhodné definitivní terminaci.
  • Super, já myslela, že už jsou výsledky, když tu přibylo takových názorů a vy se tu zatím hádáte o hovně. Super. :-(
    Když nějakej topic nestíhám, tak prostě nasednu do rozjetýho vlaku. Moje mínus, svět se kolem mne netočí.
    @Vlcacka :applause:
    (Ale ony už jsou výsledky...)
  • Trochu tu to hodnocení zapadlo :-) Veliká gratulace vítězi :applause: Musím se přiznat, že ta přezdívka mi nic neříká, tak snad se nám představí :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.