Dobytí Západozemí - úplný příběh - Ice & Fire

upraveno 22. srpna 2013 v Historie
«1

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • Mňa by viac zaujímalo, akým trikom chcel Brandon Snow znničiť drakov.
    Ináč, veľmi zaujímavý článok!
  • @Mrcel17 šípy z dreva čarostromov.
  • Super článok/preklad/čokoľvek :-) :applause:
  • Hmmm... je niečo spomínané na akom princípe by to malo "fungovať" ?
    Čarostromy = zima = ľad?
    Keď na Jiných zaberá obsidián, prečo by na drakov nemohlo zaberať drevo z čarostromu? :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Na draka se dřevem? Copak jste si právě nepřečetli, jak to dopadlo s flotilou Arrynů u Města racků?
  • Super.
    Vůbec jsem nevěděla, že už toho Martin stihl na různých akcích přečíst tolik. Já už se tak nehorázně těším na to kompendium!
  • @Montezuma3 ale to nie je hocaké drevo. Autor tej teórie ju obhajoval hlavne tým že v tom slede Branových vidín bola predposledná a jeho vidiny šli od najmladšej po najstaršiu, čiže sa to muselo stať veľmi dávno + vyrábal 3 šípy aj draci boli traja. Ale kto vie či by to vôbec fungovalo a prečo si ten chlapík myslel žeby to fungovalo.
  • @Montezuma3 Martin nám dokázal, že bohové severu nejsou zas tak výmysl. Takže jestli by to fungovalo nebo ne je těžká otázka :)
  • @Gorgloj Eh, k zabití draka rozhodně není třeba božská síla, třeba i jed by stačil.

Jinak díky Nevadě, zajímavé čtení.
  • @svoa00 Není , ale to těžko budeš vysvětlovat lidem po absolutním rozdrcení zbytku Západozemí, že?
  • Souhlas, skvělý článek a překlad. Velký dík Nevadě.

Jen bych podotkl, že podobnou iniciativu velmi vítám, takže staňte se i vy autory! Materiálu je (třeba na westeros.org) nepřeberně.
  • Dakujem za clanok. Konecne nieco nove, co som netusila.
  • upraveno 22. srpna 2013
    Děkuji za článek :) zajímavé informace, kéž by vyšel celý Word of Ice and Fire česky, i když pravděpodobně nabourá moji vysněnou alternativní realitu, kterou ostatně silně otřásl už tenhle příběh. Jsem zvědavá jestli se ještě dozvíme víc o Valyrii, konkrétně třeba o válce s Rhoynary? Nebo tuhle záležitost nechá GRRM otevřenou a bude se spíše věnovat historii Západozemí :-k
  • Cha, rok dozadu som písal poviedku, kde bolo, že Vhagar a Meraxes sa vyliahli až po skaze :D Mal som pravdu! :D
    Výborné čítanie, konečne vieme, ako to bolo :)
  • Takovýchto článků může být klidně mnohem víc :-) Super počtení! :-)
  • Článků z historie bude určitě víc, to můžu slíbit.
  • Az by dokoncili v serialu Vichry zimy, mohli by udelat dve rady na tohle tema a na Robertovu rebelii. Jsou to uzasne materialy na zfilmovani, alespon by Martinovi dali dalsi dva roky. Na tohle bych se fakt tesil, jak maly dite. Jinak super clanek :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Súhlasím, incestný vzťah brata rovno k dvom sestrám naraz, to si proste nemôžu nechať ujsť.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    No, já upřímně doufám se HBO zrovna těchto dvou událostí neujme. Bitvám a davovým scénám se vyhýbají jako čert kříži a tady by se v podstatě o nic jiného nejednalo (když pomineme to, co zaujalo Gepeta :) ).
  • A ještě jedna chybka... podle článku měly obě sestry (na severu proti loďstvu Arrynů i na jihu proti Bouřnému konci) draka Meraxa. Někde se vloudila chybka...
  • JayJay
    upraveno 26. srpna 2013
    Tak jsem našel - Visenya na severu by měla dle awoiaf wiki mít Vhagara

Hmm a Lorren Lanister má jen jedno "R"... tím mi trochu kazí minulý postřeh... :o)

@Jay
    Opraveno. Díky za upozornění.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.