Hmmm... je niečo spomínané na akom princípe by to malo "fungovať" ? Čarostromy = zima = ľad? Keď na Jiných zaberá obsidián, prečo by na drakov nemohlo zaberať drevo z čarostromu? :D
@Montezuma3 ale to nie je hocaké drevo. Autor tej teórie ju obhajoval hlavne tým že v tom slede Branových vidín bola predposledná a jeho vidiny šli od najmladšej po najstaršiu, čiže sa to muselo stať veľmi dávno + vyrábal 3 šípy aj draci boli traja. Ale kto vie či by to vôbec fungovalo a prečo si ten chlapík myslel žeby to fungovalo.
Děkuji za článek :) zajímavé informace, kéž by vyšel celý Word of Ice and Fire česky, i když pravděpodobně nabourá moji vysněnou alternativní realitu, kterou ostatně silně otřásl už tenhle příběh. Jsem zvědavá jestli se ještě dozvíme víc o Valyrii, konkrétně třeba o válce s Rhoynary? Nebo tuhle záležitost nechá GRRM otevřenou a bude se spíše věnovat historii Západozemí :-k
Cha, rok dozadu som písal poviedku, kde bolo, že Vhagar a Meraxes sa vyliahli až po skaze :D Mal som pravdu! :D Výborné čítanie, konečne vieme, ako to bolo :)
Az by dokoncili v serialu Vichry zimy, mohli by udelat dve rady na tohle tema a na Robertovu rebelii. Jsou to uzasne materialy na zfilmovani, alespon by Martinovi dali dalsi dva roky. Na tohle bych se fakt tesil, jak maly dite. Jinak super clanek :)
No, já upřímně doufám se HBO zrovna těchto dvou událostí neujme. Bitvám a davovým scénám se vyhýbají jako čert kříži a tady by se v podstatě o nic jiného nejednalo (když pomineme to, co zaujalo Gepeta :) ).
A ještě jedna chybka... podle článku měly obě sestry (na severu proti loďstvu Arrynů i na jihu proti Bouřnému konci) draka Meraxa. Někde se vloudila chybka...
Komentáře
Ináč, veľmi zaujímavý článok!
Čarostromy = zima = ľad?
Keď na Jiných zaberá obsidián, prečo by na drakov nemohlo zaberať drevo z čarostromu? :D
Vůbec jsem nevěděla, že už toho Martin stihl na různých akcích přečíst tolik. Já už se tak nehorázně těším na to kompendium!
Jinak díky Nevadě, zajímavé čtení.
Jen bych podotkl, že podobnou iniciativu velmi vítám, takže staňte se i vy autory! Materiálu je (třeba na westeros.org) nepřeberně.
Výborné čítanie, konečne vieme, ako to bolo :)
Hmm a Lorren Lanister má jen jedno "R"... tím mi trochu kazí minulý postřeh... :o)
Opraveno. Díky za upozornění.