Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

18687899192144

Komentáře

• M1on napsal(a):

@Alef_peAlef jak vypadají obrázky z vázaného vydání?

velmi dobre, napr.takto : Zaklínač I alebo galerienemesis.cz/index.php?action=90001&id_produktu=366

a ovela víc je tady :
    sapkowski.cz/galerie.asp
    Jana Komarkova galerie Zaklinac
  • @Alef_peAlef koukam že některé obrázky od autorky se dostaly i do brožovaný verze
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Alef_peAlef napriklad Palm reader, erader, calibre, je jich vic. Pokud myslis cteni na pc.

@M1on nevim, nikdy jsem s tim nemel problem.
  • @Thorar a co máš zkonvertovanýho? :anxious:
    @M1on až budu u svého pc tak ti napíšu jakej soft používám.

Jinak na xtrance jsi nenašel co hledáš? Tam je většinou víc formátů jedné knížky.
  • @Thorar xtrance ti funguje mě teda ne:-| .Já se neptám co používáš za soft, já se tě ptám co máš zkonvertovanýho :-P :twisted:
    @M1on ještě před týdnem jsem tam normálně stahoval a jak ted koukam nic se nezmenilo. Ja si prevadim vse do .txt to mi v kindlu a telefonu vyhovuje nejvic, driv jsem jel ty epuby ale presel jsem na txt.
  • upraveno 27. září 2013
    @Thorar jaký je kontrolní heslo na trance?aha už unic
    @M1on Nevim co je kontrolni heslo, prihlasim se do xtrance, vyberu si ebook a stahnu. Ted jsem jeden cvicne stahnul a v pohode.
  • @Thorar A tobě jde v Kindlu txt? Mně teda ne...ani se mi tam neukáže v seznamu....
    @Melindaaaa Mam Kindle 3 wifi a .txt mi jde naprosto bezproblemove, je to muj nejoblibenejsi format pro svou jednoduchost a je jedno jestli si to do kindlu poslu pres kabel nebo mejl.
  • @Thorar jakej používáš konventor?
  • @Thorar Aha, já mám 4, tak nevím...ale to je jedno. Mně teď celkem vyhovuje mobi, tak to tak moc nepotřebuju. Calibre to schroustá. Jen mě štve, že musím převést z txt do pdf a pak teprve do Calibru, protože ten txt taky neumí...ale co bych si stěžovala, když mě to stojí jen tuhle trošku práce :D
    @Melindaaaa V manualu ke Kindle 4 ctu ze txt zvlada, tak nevim co delas spatne :-)

• @Thorar Tak jo, problém bude mezi klávesnicí a židlí :D :D Neva, někdy na to mrknu :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Melindaaaa
    Mám Kindle 4 a .txt naprosto v pohodě. Stejně jako Thorar, i já mám tento formát nejradši (když pominu kupované knížky v mobi).
  • upraveno 27. září 2013
    Thorar napsal(a):

@Alef_peAlef napriklad Palm reader, erader, calibre, je jich vic. Pokud myslis cteni na pc.

vedia tieto aj .mobi ? (a ano, pre čteni na ntbku/pc
  • @Alef_peAlef Na čítanie mobi na PC máš najlepšie si stiahnuť Amazon Kindle for PC.
  • Právě jsem dočetla Klub rváčů od Palahniuka a jsem nadšená :-) A to ani nemám anarchistické sklony a násilí také zrovna nefandím, ale je to tak čtivé a "hláškovité", že mě kniha nepřestala bavit ani na minutu a líbila se mi víc než film, který je dobrý, ale o některé věci byl ochuzen (třeba o to, jak si doma vyrobit bombu :-D ).
    upraveno 3. října 2013
    Po dost pozitivní recenzi v Pevnosti zvažuju koupi sborníku Legendy - Prokleté knihovny, nečetl náhodou už někdo? Sborník povídek s knihovnami a knížkama v hlavní roli :-) (sakra řekl jsem si slovo sborník v duchu několikrát po sobě...)
  • Thorar napsal(a):

Po dost pozitivní recenzi v Pevnosti zvažuju koupi sborníku Legendy - Prokleté knihovny, nečetl náhodou už někdo? Sborník povídek s knihovnami a knížkama v hlavní roli :-) (sakra řekl jsem si slovo sborník v duchu několikrát po sobě...)

Mám doma, zatím jsem četla asi 5 povídek a byly perfektní. Rozhodně lepší než povídky v Písních temných věků, které jsem četla těsně předtím.
    @esed Tak už to mám objednané :-)
  • Číta niekto od Paula Hoffmana sériu Ľavá ruka boha? Ja som totiž čítal prvé 2 diely a pozerám že vyšiel aj tretí. No vôbec si nepamätám čo sa dialo v druhom diely, a obsah 3 dielu ma uplne zmiatol, nechce sa niekomu zhrnúť čo sa dialo v druhom diely? Bol by som mu veľmi vďačný.
  • @JoeGyry Jednoduchá otázka. Je to už dopsané? :-)
  • @Everett_Young wiki píše že to je trilógia takže by to mala byť posledná časť, ak teda wiki neklame :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @JoeGyry Už to vyšlo? Já jsem taky četla 2 díly a taky si to moc nepamatuu :D. Mám dojem, že
    ho nějak chytili, on jim utekl, pak nějak zahořkl a vrátil se sám - nebo tak něco =D
  • @Krisa Vyjde to 22.10. ja si pamätám že na konci 1. knihy
    poradil taktiku obom vojskám ale tí "dobrí" prehrali lebo cestou do kopca v ťažkých brneniach padali a ušliapali sa navzájom. Potom ta jeho láska ho nejak zradila, alebo ju donútili povedať niečo čo ho urazilo tak sa vrátil do toho kostola/kláštora kde ho trénovali. Tam sa už mal dobre dali mu nejakých vojakov a on šiel niekde bojovať. Ale potom si už veľa nepamätám, viem že ten jeho hl. učiteľ sa stal Pápežom a že bývali pápež bol vlastne žena. A ešte že sa príbeh rozdelil na viac častí (tuším 3? každý chalan mal potom vlastný dej?) Ah, možno si prečítam do toho 22.10. druhú knihu ak si tu nikto nepamätá čo sa tam dialo :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @JoeGyry Já si to dám znova - vždycky, když má vyjít další díl, čtu si knížky znova :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.