Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

18384868889144

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    všichni říkají, jak je Martin nepředvídatelný a zabijí svoje postavy
    Tu na fóru se to moc neříká.
  • Taky sem nepsal na fóru ne? :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    johnytopinka napsal(a):

Zkuste si přečíst Malazskou knihu padlých, tam se autor nebojí likvidovat postavy.

Nojo, jenže postavy z Malazu ti asi nepřirostou tolik k srdci.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 19. července 2013
    johnytopinka napsal(a):

... Kam se hrabe Martin a to myslím vážně. Martin zabijí akorát postavy, které jsou v knize nové + nějaké výjimky.
    Tohle už mě štve delší dobu, všichni říkají, jak je Martin nepředvídatelný a zabijí svoje postavy a přitom v pětce se nestane skoro nic nečekaného a

Jon to beztak přežije.
    Zkuste si přečíst Malazskou knihu padlých, tam se autor nebojí likvidovat postavy.
    To o Martinově nepředvídatelnosti platilo víceméně první tři knihy. A to už jsou doby dávno minulé. Jak moc bych si přála, aby strejda George začal zase poctivě zabíjet své postavy. Kdysi mu to šlo tak dobře.

ad MKP
    Jenže ty postavy
    likviduje jen proto, aby je vzápětí poslal v nějaké formě zpátky. Když je přímo neoživí, tak jim aspoň přesune duši.

Teda čtu teprve třetí díl, a tak se to možná změní, ale zatím je to v tomhle směru jak kolovrátek. A po hříchu je to z těch knih první, kde nemusím těžce překonávat první pětinu až čtvrtinu textu, který plný nezáživného povídání a spletitých linek, které by šlo vyprávět mnohem jednodušeji.
    Montezuma3 napsal(a):

Nojo, jenže postavy z Malazu ti asi nepřirostou tolik k srdci.

To opravdu ne. Až v závěru druhé knihy jsem poktala situaci, která vyvolala emoce.

Čím MKP neodsuzuju. Není to špatné čtení a baví mě to. Ale to nadšení a zaujetí, jako když jsem dostala do ruky Píseň, chybí.
    johnytopinka napsal(a):

Taky sem nepsal na fóru ne? :D

Psal jsi všichni tak všichni :D

• Nevíte jestli vyšla kniha Tigers in the Mud: The Combat Career of German Panzer Commander Otto Carius v češtině? A když tak pod jakým názvem. Dík :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Milujem, keď si autori kníh musia dokazovať, kto ho má dlhší.... Myslím názov knihy...
  • Tak ono se to jmenuje jen Tigers in Mud, to druhý je podtitul. Napsal to co vím Otto Carius, jedno z tankových es německa.
    Nemčina :D Tým sa mnohé vysvetľuje... Tí tiež dajú dohromady niekoľko slov, zapíšu si ho do ginesovky ako najdlhšie na svete a potom ho beztak vylúčia so slovnej zásoby, pretože je to v podstate viac slov v jednom riadku... Akoby som povedal Komorapresprávuhospodárstvaaživotnéhoprostredoia a tváril sa, že som vytvoril najdlhšie slovo....
    Němcům na to stačej číslovky, všechny je píšou dohromady, takže kdyby měli přepsat slovy
    922151151856115151212133621505484651548979947548548454945696464
    udělají z toho jedno slovo.
    Keby bol niekto krutý, vypísal by šek na túto sumu a požadoval by od nemca vypísať kolónku "Slovom" =D
  • teď v létě jsem dorazil tanec a začal jsem číst mkp,ale zatím to kousám obtížně, moc mě to nebaví (po cca 30% první knihy), předtím jsem si dal ještě životopis St. Jobse a i když nemám jabka rád, tak knížka byla hodně zajímavá
  • Poselství
    Poručíku, krátkými a dlouhými dávkami z těžkého kulometu odvysílejte morseovkou: NEBRANTE SE! NESEM VAM SVOBODU!
    Druhý krok nikam Mikroprocesory (Jiří Walker Procházka)

=D
    =D
  • Ja teď čtu Návrat krále. Ale taky Střet králů po druhé, ale ten mám teďka u ledu.
    Což mi připomnělo...

• dočítal som Cuckoo´s calling a teraz sa neviem rozhodnúť či dám Priechod alebo V mene vetra? čo odporúčate?
  • @flanker.27 u tohole filmu jsem se bál jako malej :evil: :evil:
  • @FireAndBlood a co hovoris na Rowling?
  • Taky by mě to zajímalo, jaký to je. Prázdné místo se mi (nakonec) líbilo :)
  • no tak detektívka to bola dobrá ale celá kniha sa niesla v tom, že na začiatku sa stala vražda (ktorú každý považoval za samovraždu) a detektív celú knihu chodil za rôznymi svedkami a príslušníkmi obete a pýtal sa ich na príbehy... a čakal som aj nejakú akciu alebo niečo aj mimo riešenia toho prípadu ale nedočkal som sa... myslím, že odhalenie vraha bolo prekvapujúce pretože rowlingová navádzala čitatela aby si myslel že niekto iný je vrah... čakal som od nej kvalitnú knihu ako bola napríklad Lasenovka - Muži ktorí nenávida ženy... ale bola to podla mna len obyčajná detektívka...
  • Tak jsem si konečně našel čas a dočetl jsem Tanec s draky. Teda musím říct, že to byl vážně tanec. Škoda jen, že se v knížce neobjevila aspoň jedna kapitolka od každý postavy. Snad čekání na pokračování nebude moc dlouhý.
    Každopádně si ho momentálně krátím knížkou Níček a Mřenka od Waltera Moerse. Taková pohádková oddychovka. Pak se konečně vrhnu na Hrdinové od Abercrombieho
  • práve som dočítal 4 knihu z malazu 4 kniha sa mi zdala oproti 2 a 3 slabšia , čítal to tu niekto
    vie mi tu niekto povedat prečo zaútočili tiste edur na ostrov drift avali a vie mi tu niekto vysvetlit putovanie trull sengara. som zvedavy na 5 knihu.
  • @zaklinac osobne tie knihy nečítam ale info zo 4 knihy by som dal do spoilerov aby si niekoho nepripravil o prekvapenie.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    zaklinac Ak sa dobre pametam:
    Ich cisar ich poslal do sveta aby nasli sampionov s ktorymi sa moze cisar TE stretnut a bojovat s nimi alebo preto lebo na tom ostrove je ukryty tron tienov popripadne iny tron.
  • @zaklinac: Jestli si dobře vzpomínám, tak na ostrově je trůn stínu. Jinak já čtu celou ságu po druhý a teprve teď dokážu ocenit eriksonovy kvality.
  • @Chmur Mne vo 4 knihe chybala postava typu itkovian alebo coltain, zdalo sa mi že tam je dost nudných miest nebola tam ani jedna velka bitka putovanie trulla a onraka ma vobec nebavilo dufam že 5 bude lepšia
  • prečítal som Prvý zákon aj Hry o život a teraz idem na...neviem čo :/ poradíte niečo ako ASoIaF?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.