Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

18081838586144

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Hildegarda Třicet a něco je nejlepší věk :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @flanker.27: To říkáš jen proto, že už ti není dvacet a něco. Přiznej se. :D
  • @flanker.27 Jó,jó nejlepší věk je po dvaceti! ;)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Montezuma3 Dnů jména mám @Hildegarda+3 :)

@Askia To se průběžně posouvá :)
  • upraveno 26. května 2013
    @Nevada @Askia @flanker.27 Diky a za to vam uprimne prajem podobnych svokrovcov :)
    No este cakam nieco od polovicky, tak dufam, ze to nedopadne ako s vyrocim, ked sme obaja zabudli :)
  • Neviem či su tu fanúšikovia komixov. Ja som včera dočítal prvých 25 čísel Astonishing X-Men a musím povedať že aj keď som väčší DC fanúšik a nemám rád X-menov toto sa mi veľmi páčili. Príbeh je typicky Marvelovsky zamotaný (nový team, liek proti mutácií, mimozemšťan ktorý chce zničiť X-menov, do toho Robot ktorý sa rozhodne zničiť x-menov, návrat mŕtveho člena, presun na inú planétu, Hellfire Club... atď.).
    Veľmi sa mi páčilo finále, smutné konce mam veľmi rád. Nemám rád Wolverina a konečne sa niekto odvážil napísať príbeh kde Logan sám neporazí 100 opoentov alebo neporazí značne silnejšieho oponenta. Pekne tam dostal na zadok od každého počínajúc Scottom a končiac Beastom. Zato sa mi páčila nová členka týmu Armor, aj jej vzťah práve s Loganom. Mám rád konbináciu mladé dievča a jej patrón starší chlap (Arya x Sandor, Zaklinač x Ciri, Leon x Mathilda). Cyclops/Scott bol asi najlepšia postava z celého komixu, strašne veľa ľudí ho nenávidí ale tu bol fakt perfektný, rovnako aj Emma Frost s jej falošou a zlými úmyslami.
    Možno sa pustím aj do 26 časti a dočítam to celé, uvidím ako ma zaujme nový príbeh.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. května 2013
    @JoeGyry Jaké finále? Jo, takhle další alternativní vesmír :wall:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    flanker.27 napsal(a):

@Montezuma3 Dnů jména mám @Hildegarda+3 :)

Hildegarda sa pomaly mení na premennú :)
  • @Everett_Young takto netuším Marvel ma milión vesmírov, kto vie ktorý je vlastne ten pravý. Ale mam namysli Astonishing Xmenov od Whedona z 2004, nie tých pôvodných kde je Xavier mŕtvy a vedúci je Magneto. Toto je tiež jeden z dôvodov prečo nemám rád Marvel :D
  • @JoeGyry
    Myslíš to kde na konci dílu 25 odplouvá Kitty Pryde kamsi do vesmíru a nejde jí pomoct? To má další díly a je to jeden z alternativních vesmírů
  • @Everett_Young
    jj presne to, no ale akurát som čítal že pravé Astonishing sú na Earth-616 čiže v "canon vesmíre" v tom v ktorom Scarlet Witch preplo a zničila Avengerov a Genoshu od čoho sa vyvíja aj tento príbeh tak trocha, tak teraz fakt neviem.
  • @Everett_Young @JoeGyry A tuto je ve které versi Marveláckého vesmíru? =D
  • @Hildegarda Tak já taky všechno nejlepší!

A nejlepší věk je 10+něco! :dance: :-)
  • @Suva Kerney a jeho Monarchies of God jsou takové oddechové čtení,které mělo potenciál(ultra-military fantasy kombinovaná s námořním románem),ale ten zůstal z větší části nevyužit.Dost mělo lezlo na nervy Kearnyho pojetí "realistického" renesančního světa a těžce nezvládnutý rozsah série,kdy do posledního dílu narval při obdobném počtu stran více událostí než do předchozích čtyř.
    Pojmout jinak svět a třeba to roztáhnout do tří trilogií,tak by to bylo skvělé.Takhle je to lepší průměr.

Já teď čtu Starbuck Chronicles Bernarda Cornwella a jsem dost nadšený.Po artušovské sérii jeho zřejmě nejlepší práce.
  • @Hildegarda Já jsem myslela, že slogan tohoto časopisu je Život začíná ve čtyřiceti :-) No nic, tak já budu ještě 10 let na houbách :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Dočetla jsem Měsíční zahrady (MKP1). Závěr byl skvělý, všechna čest. Kéž by si z takového propojení dějových linek vzal příklad Martin v Tanci...
    Jsem zvědavá na druhý díl.
  • @Nevada :-D Takže už opadá tvá averze vůči chaotičnosti?
    @Askia
    Chaotičnost bych tomu nevyčítala/neříkala, určitě ne jako celku. Snad jen v tom, že bohy (a taky démony) tam tahá jak špatný kouzelník králíky z klobouku. Spíš vyčítám zbytečnou roztříštěnost a hlavně prázdné odbočky (např. tyran). Mohl radši víc propracovat některé postavy a líp představit svět.
  • @Nevada Oni ty odbočky nejsou prázdné a na tyrany se ještě můžeš těšit. A i svět bude vysvětlován postupně, v tom je to pěkné, že je něco jako "velké dílo" nebo jak bych to řekl.
    Oh, chceš mi říct,
    že jaguhtský tyran ještě povstane??
    :(
  • @Nevada :D nech se překvapit, jestli povstane on, někdo jiný nebo to jenom bude vysvětlené.
  • Tak jsem se říkala, že když se blíží Ender's Game, že si to hezky přečtu, od neděle jsem se dostala do půlky, s tím, že trávím 13 hodin v práci, a musím říct, je to mnohem lepší než jsem čekala. Nebo lepší...spíš mnohem víc znepokojující. Tahle kniha mi zůstane v hlavě ještě hodně dlouho. A doporučuji číst rozhodně anglicky, slang kluků je perfektní
  • @esed Jop, jenom další díly už stojí za prd, ale o tom už jsme tu debatu vedli někdy před x stránkami :)
  • @Askia Ano, některé knihy by nikdy neměly mít pokračování. Bohužel většina autorů dojí a dojí
  • @Askia
    První díly stínové série ale špatné nebyly.
  • @Vlcacka Ty jsem už nečetl :( Na to už jsem po zklamání s jinými než prvním dílem Endera neměl.
  • práve mam rozčítanú 3 knihu z malazu celkom dobre sa to rozbehlo podla mna je to lepšie než piesen ledu a ohne aj ked v malaze je konkretnejšie dané kto je dobrý a kto zlý moje oblubene postavy : coltain , kalam , icarium , whiskejack , chromy buh
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ktosi sa tu sťažoval na tie mená v Malaze - ako tak kukám, tak on tie mená skladá. Možno keby prekladateľ prekladal aj mená - aj keď by mohlo dôjsť ku sťažnostiam alá Hostina pre vrany -, tak by taký Chladihora či Dvihochlast znel domáckejšie. Možno...
  • Dnes jsem dočetl 1Q84 od Murakamiho a myslím, že se jedná o docela zajímavé a čtivé dílo. Je prostoupené jemnou melancholií, což mám v knihách moc rád. V románu se objevují fantastické prvky - trochu jsem měl pocit, jakoby se jednalo o magický realismus. Není to určitě jedna z nejlepších knih co jsem kdy četl, ale určitě ji mohu doporučit.

Chystám se na poslední díl Malazu. Tak uvidíme jak Erikson zakončí celou sérii. Určitě se jedná o zajímavý cyklus plný originálních postav. Svět Malazu je fascinující, ale zároveň jsem se u některých dílů nudil nebo mi to neustále filozofování přišlo otravné až trapné.

Nejlepší postavy - Caladan Chmur:-), Anomander Dlouhý vlas, Onos T'oolan, Icarium, Kotilion, Kvítko

Nesnáším - Karsa Oblong, většinu Paličů mostů, Mrzenu
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.