Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
18081838586144

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Hildegarda Třicet a něco je nejlepší věk :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @flanker.27: To říkáš jen proto, že už ti není dvacet a něco. Přiznej se. :D
  • @flanker.27 Jó,jó nejlepší věk je po dvaceti! ;)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Montezuma3 Dnů jména mám @Hildegarda+3 :)

@Askia To se průběžně posouvá :)
  • upraveno 26. května 2013
    @Nevada @Askia @flanker.27 Diky a za to vam uprimne prajem podobnych svokrovcov :)
    No este cakam nieco od polovicky, tak dufam, ze to nedopadne ako s vyrocim, ked sme obaja zabudli :)
  • Neviem či su tu fanúšikovia komixov. Ja som včera dočítal prvých 25 čísel Astonishing X-Men a musím povedať že aj keď som väčší DC fanúšik a nemám rád X-menov toto sa mi veľmi páčili. Príbeh je typicky Marvelovsky zamotaný (nový team, liek proti mutácií, mimozemšťan ktorý chce zničiť X-menov, do toho Robot ktorý sa rozhodne zničiť x-menov, návrat mŕtveho člena, presun na inú planétu, Hellfire Club... atď.).
    Veľmi sa mi páčilo finále, smutné konce mam veľmi rád. Nemám rád Wolverina a konečne sa niekto odvážil napísať príbeh kde Logan sám neporazí 100 opoentov alebo neporazí značne silnejšieho oponenta. Pekne tam dostal na zadok od každého počínajúc Scottom a končiac Beastom. Zato sa mi páčila nová členka týmu Armor, aj jej vzťah práve s Loganom. Mám rád konbináciu mladé dievča a jej patrón starší chlap (Arya x Sandor, Zaklinač x Ciri, Leon x Mathilda). Cyclops/Scott bol asi najlepšia postava z celého komixu, strašne veľa ľudí ho nenávidí ale tu bol fakt perfektný, rovnako aj Emma Frost s jej falošou a zlými úmyslami.
    Možno sa pustím aj do 26 časti a dočítam to celé, uvidím ako ma zaujme nový príbeh.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. května 2013
    @JoeGyry Jaké finále? Jo, takhle další alternativní vesmír :wall:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Everett_Young takto netuším Marvel ma milión vesmírov, kto vie ktorý je vlastne ten pravý. Ale mam namysli Astonishing Xmenov od Whedona z 2004, nie tých pôvodných kde je Xavier mŕtvy a vedúci je Magneto. Toto je tiež jeden z dôvodov prečo nemám rád Marvel :D
  • @Everett_Young @JoeGyry A tuto je ve které versi Marveláckého vesmíru? =D
  • @Hildegarda Tak já taky všechno nejlepší!

A nejlepší věk je 10+něco! :dance: :-)
  • @Suva Kerney a jeho Monarchies of God jsou takové oddechové čtení,které mělo potenciál(ultra-military fantasy kombinovaná s námořním románem),ale ten zůstal z větší části nevyužit.Dost mělo lezlo na nervy Kearnyho pojetí "realistického" renesančního světa a těžce nezvládnutý rozsah série,kdy do posledního dílu narval při obdobném počtu stran více událostí než do předchozích čtyř.
    Pojmout jinak svět a třeba to roztáhnout do tří trilogií,tak by to bylo skvělé.Takhle je to lepší průměr.

Já teď čtu Starbuck Chronicles Bernarda Cornwella a jsem dost nadšený.Po artušovské sérii jeho zřejmě nejlepší práce.
  • @Hildegarda Já jsem myslela, že slogan tohoto časopisu je Život začíná ve čtyřiceti :-) No nic, tak já budu ještě 10 let na houbách :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Dočetla jsem Měsíční zahrady (MKP1). Závěr byl skvělý, všechna čest. Kéž by si z takového propojení dějových linek vzal příklad Martin v Tanci...
    Jsem zvědavá na druhý díl.
  • @Nevada :-D Takže už opadá tvá averze vůči chaotičnosti?
    @Askia
    Chaotičnost bych tomu nevyčítala/neříkala, určitě ne jako celku. Snad jen v tom, že bohy (a taky démony) tam tahá jak špatný kouzelník králíky z klobouku. Spíš vyčítám zbytečnou roztříštěnost a hlavně prázdné odbočky (např. tyran). Mohl radši víc propracovat některé postavy a líp představit svět.
  • @Nevada Oni ty odbočky nejsou prázdné a na tyrany se ještě můžeš těšit. A i svět bude vysvětlován postupně, v tom je to pěkné, že je něco jako "velké dílo" nebo jak bych to řekl.
  • @Nevada :D nech se překvapit, jestli povstane on, někdo jiný nebo to jenom bude vysvětlené.
  • Tak jsem se říkala, že když se blíží Ender's Game, že si to hezky přečtu, od neděle jsem se dostala do půlky, s tím, že trávím 13 hodin v práci, a musím říct, je to mnohem lepší než jsem čekala. Nebo lepší...spíš mnohem víc znepokojující. Tahle kniha mi zůstane v hlavě ještě hodně dlouho. A doporučuji číst rozhodně anglicky, slang kluků je perfektní
  • @esed Jop, jenom další díly už stojí za prd, ale o tom už jsme tu debatu vedli někdy před x stránkami :)
  • @Askia Ano, některé knihy by nikdy neměly mít pokračování. Bohužel většina autorů dojí a dojí
  • @Askia
    První díly stínové série ale špatné nebyly.
  • @Vlcacka Ty jsem už nečetl :( Na to už jsem po zklamání s jinými než prvním dílem Endera neměl.
  • práve mam rozčítanú 3 knihu z malazu celkom dobre sa to rozbehlo podla mna je to lepšie než piesen ledu a ohne aj ked v malaze je konkretnejšie dané kto je dobrý a kto zlý moje oblubene postavy : coltain , kalam , icarium , whiskejack , chromy buh
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ktosi sa tu sťažoval na tie mená v Malaze - ako tak kukám, tak on tie mená skladá. Možno keby prekladateľ prekladal aj mená - aj keď by mohlo dôjsť ku sťažnostiam alá Hostina pre vrany -, tak by taký Chladihora či Dvihochlast znel domáckejšie. Možno...
  • Dnes jsem dočetl 1Q84 od Murakamiho a myslím, že se jedná o docela zajímavé a čtivé dílo. Je prostoupené jemnou melancholií, což mám v knihách moc rád. V románu se objevují fantastické prvky - trochu jsem měl pocit, jakoby se jednalo o magický realismus. Není to určitě jedna z nejlepších knih co jsem kdy četl, ale určitě ji mohu doporučit.

Chystám se na poslední díl Malazu. Tak uvidíme jak Erikson zakončí celou sérii. Určitě se jedná o zajímavý cyklus plný originálních postav. Svět Malazu je fascinující, ale zároveň jsem se u některých dílů nudil nebo mi to neustále filozofování přišlo otravné až trapné.

Nejlepší postavy - Caladan Chmur:-), Anomander Dlouhý vlas, Onos T'oolan, Icarium, Kotilion, Kvítko

Nesnáším - Karsa Oblong, většinu Paličů mostů, Mrzenu
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.