Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

17980828485144

Komentáře

• ..len tie 2 mapky mohli nakreslit a spravit poriadne (mohla by byt aj v deluxe verzii/edícii, formou jako nejaká kvalitná ilustracia,/poriadna cgi graf.obrazek al.grafický list, ne jen hentaký náčrt, aj tak sa mi zdá, že tam dosť miest geografne chýba :/(
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell @Nevada
    To sa bavíte o niečom inom alebo má Meno vetra aj seriálové spracovanie? Na nete som nič nenašiel a ani tu po boku nič nevidím, takže teraz neviem či hovoríte o niečom inom alebo je to k tomu Menu?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Branislav_Gepeto O Hře o trůny.
  • upraveno 19. května 2013
    Askia napsal(a):

@Hildegarda Házet perly sviním je velmi staré moudro, pocházející z čech proto, že máme sviní hodně.

To prislovie urcite nepochadza z Ciech, lebo svin je vsade dost ;). Je to z Biblie.
    Ja som sa skor pozastavovala nad tou perletou. Lebo u nas su to perly.
  • @Hildegarda: U nás se taky hází perly. Házet perleť by bylo značně náročné:-)
    @Nevada Ach ták, vďaka :)
  • Včera jsem vzadu za knihovničkou našla staré Pohádky bratří Grimmů s obrázky Heleny Zmatlíkové, a tak jsem si hned musela přečíst aspoň jednu pohádku. A pak druhou. A pak rovnou všechny. A musím říct, že takhle mě poslední dobou žádná knížka nebavila (myšleno v dobrém) :-)
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

Tí, čo ste čítali Meno vetra - aké je to? Nie je to až moc hrdinské - rozumej, hlavný hrdina sa zhodou okolností dostáva do deja, kde je zhodou okolností dôležitý a zhodou okolností musí spraviť toľko dôležitých vecí, ktoré zhodou okolností napĺňajú dej bez toho, aby to bolo menej okaté? U mňa to prešlo len Tolkienovi a Rowlingovej.

Je to docela dobré, akorát jakmile člověk načte určité množství, zjistí, že se tam donekonečna v podstatě opakuje jedna linka stran hrdiny a jeho existenčních problémů. Teda, ne že by se tam nedělo nic jiného, ale tohle pak začíná trošku nudit (nebo aspoň mně to pak už vadilo). A taky jsem měla místy dojem, že trochu trpěl "tvajlajtovským" syndromem - aneb s žádnou ženskou nic pořádného nikdy nemá. :twisted: Na můj vkus celkově trochu moc krotké, spíš až pro mladší věkovou kategorii bych řekla. Ale hodnotím to teda kladněji než třeba HP.
  • Ich forma je dobrá na humornější ladění knížky, když se třeba hrdina potřebuje shodit.

Čtu teď podruhé Hlídky, tam se střídají styly (hlavně v Denní hlídce), jak autory napadlo.
    Líbí se mi, že i nadpřirozené bytosti, které se distancují od lidí (stejně jako v HP, kde jsou lidi mudlové), dodržují pečlivě lidskou, ba přímo komunistickou byrokracii. Samá kontrola dokladů, registrace přechodného bydliště apod. :-)
  • V kinech teď běží film, tak jsem si Velkého Gatsbyho přesunula z "prvního" seznamu ke čtení ("Jakmile na knihu narazím a budu mít trochu času") do "nultého" ("Otoč se a utíkej pro to do knihovny!").
    Už teď se královsky bavím. Zaprvé je mi Fitzgeraldův čtivý styl sympatický a za druhé jsem si vyhledala fotky postav právě z toho nového zfilmování. Přijde mi ohromně legrační, jak všichni "odpovídají". "Vlasy jako sláma" jsou tmavě hnědé, "obtloustlá ženská" je úplně normálně štíhlá/hubená, další "blond" je taky tmavovlasý... Není nad věrohodnost! =D
  • Dneska jsem dostala The Twelve- Justin Cronin (pokračování Passage), tak se těším, až se do toho pustím, ačkoliv bych to neměla číst teď, protože mi začalo zkouškový, ale asi neodolám :D
  • nepoznáte nejaké dobré fórum kde sa kecá o knihách Stephena Kinga?
  • Konečně jsem se pustila do čtení Jurského parku a musím říct, že je to příběh od prvních stránek zlověstný :-? Dělalo mi docela problém usnout, protože jsem se bála, že mě v noci přijdou ohlodávat ty malé masožravé potvory.
  • upraveno 24. května 2013
    @Dreamer V noci přijde @MissUtahraptor ! :D
  • @Askia mám mít strach nebo si oddechnout :D
  • @Dreamer No mě se neptej... :D
  • upraveno 24. května 2013
    @Dreamer Klidně si oddechni, jsem taková normální masožravá, absolutně neškodná, opeřená ještěrka. ;)
  • To je dobře, protože tohle nezní moc neškodně :anxious:
  • @MissUtahraptor A proč ten na Tvém avataru nemá peří? o.O
  • @Dreamer Pomluvy! :hand:
    Utahraptoři jsou, stejně jako jejich menší příbuzní, milí, neškodní a hraví. :twisted:

@Askia Protože tohle je ta verse (Putování s dinosaury), do které jsem se před lety zamilovala. Na starém fóru jsem měla "posunovací" avatar, kde se střídala s opeřeným- tady to nejde, tak je občas prostě prohodím. ;)
  • O tomto sa vie? Mohlo by to byť zaujímavé.
    The latest anthology from George R.R. Martin and Gardner Dozois, Dangerous Women, can now be pre-ordered in the US (Amazon: Hardcover, Kindle). Among noteworthy contributors are Sharon Kay Penman, Brandon Sanderson, Lev Grossman, Diana Gabaldon… and GRRM himself, with a novella set in the Seven Kingdoms titled “The Princess and the Queen”. It will recount events leading up to and including the civil war called the Dance of the Dragons, when Rhaenyra Targaryen fought her brother Aegon over the Iron Throne.
    upraveno 25. května 2013
    Jop, už jsme to tady v některém vláknu řešili. Na to se hodně těším a doufám, že se pak najde někdo ochotný k překladu (Martinovy povídky pochopitelně, ne celé knížky) ;)
    upraveno 25. května 2013
    Ja som bol v tom, že to má byť o Vojne ruží ... Neviem prečo...

Ale toto bude zaujímavejšie. Ešte by ma zaujímalo, či je to proste len zaujímavá poviedka z reálií Piesne, alebo je to účelové ten námet a to obdobie, pretože chce GRRM niečo odhaliť? (Najlepšie nie Rhaenyru, ale nejaké tajomstvo)
  • Tak som prave dostala na narodky od svokrov Americkych bohov od Gaimana. Jupiiii :)
  • Pár stránek zpět - díky za znovusdílené názory na Malaz. Zkoušela jsem to, vážně, ale nejde to. Důvody jsou stejné - není se s kým ztotožnit, prostředí chladné, sterilní, jména iritující.
    Uvítám vaše názory na Kearneyho. Zkoušela jsem Hawkwoodovu cestu, ale nezaujala mě příliš. Asi tu už to tu proběhlo, ale nedohledala jsem - četl někdo, líbilo se?
    Teď čtu Jméno větru, vypadá slibně.
    Jinak jsem nedávno přečetla Manželku22 - první dojem - moc americké, druhý dojem - dobré, k přemýšlení, až melancholické, třetí dojem - konec to zabil. Nečíst pokud vám není aspoň 30 a nejste v dlouhodobém vztahu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Hildegarda Všechno nejlepší k tvému Xtému dni jména. :-)
    @Hildegarda: všechno nej
    vybrali Ti dobrý dárek :)
  • @Hildegarda Všechno nejlepší!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.