Odkazy , obrázky...

upraveno 14. dubna 2019 v Rozličný pokec
1267268270272273368

Komentáře

• @MissUtahraptor a jejé, girl-girl ! :-P :dance:... it´s not just televižn, it´s Ejč.Bí.Ou ! :twisted: 8-)
    p.s. ..by mohli by spraviť pokračovanie Pasce(Bound 1999) :idea: :-$
  • Ten na pravo je Viserys alebo Rhaegar?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Skôr Viserys
  • @JoeGyry @Tom Když najedete na obrázek, vyskočí Vám název- ASOIAF Villain Team up!- takže Viserys, samozřejmě. ;)
  • @MissUtahraptor mladé dievčiny unášajúceho Rhaegara som bral za záporáka tiež :/
  • @JoeGyry To sice chápu, ale oficiálně jím není. :-/
  • @JoeGyry No, pokud to chceš brát takhle, mohli bychom dojít třeba i k závěru, že kvůli Lyanně umřelo víc lidí než kvůli Arye. =D
  • @MissUtahraptor Myslím že Rhaegar osobně zabil více lidí než nějaký moula Viserys :-D
  • @Everett_Young Myslím že Vyseris narozdíl od Rhaegara měl korunu :D
  • @Tom nebola mu trošku tesna , potom čo vychladla.. (kov pri chladnutí predsa len kontrahuje)
  • @Depresor To už je nebezpečí dědičnosti, že máš větší hlavu než předchůdce :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Myslím, že najviac ľudí zomrelo kvôli Martinovi...
  • Buď je Martin v dobrý kondici nebo následoval střih a vydýchání :-)
    http://winteriscoming.net/2013/12/grrm-on-littlefinger/
  • @M1on že to řekl doslova na jeden nádech? :D
  • @Tom netrolluj :twisted:
  • upraveno 4. prosince 2013
    Takže si dovolím malou lekci z politologie... Martin pochopil Machiavelliho hodně vágně. Machiavelli sice tvrdil, že existuje politická a občanská morálka a politik, co se řídí občanskou morálkou, je špatný politik (zdravíme Neda Starka), ale tvrdil zároveň, že obecné morální zásady má porušovat v zájmu státu a musí si zachovat dobrou image u veřejnosti. Ideálem panovníka by podle něj vždycky měla být shovívavost a lidskost. Ne vždy je to ale možné a prospěšné. Nehlásal cynický pragmatismus, jak ho demonstruje Malíček. Pokud bych měla jmenovat Martinovu "nejmachivallističtější" postavu, tak by to nejspíš byl Aegon Dobyvatel.
  • @M1on já jen nepochopil z čeho se měl vydýchávat
  • upraveno 4. prosince 2013
  • @svoa00: Já myslím, že Martin Machiavelliho chápe poměrně dobře... nejsem si úplně jist citací, ale myslím, že mj. z Machiavelliho výroků je:
    Kdokoli dobude (silou) svobodné město, říká si o pořádný problém. (Zdravím Daenerys)
    S muži jednejte s úctou, či je zničte, neb za ústrky a lehká zranění se mstí - za těžká nemůžou.
    ... na druhou stranu, jeho postavy jej nutně chápat nemusejí. :o)
  • @Jay To rozhodně souhlasím. Nesouhlasila jsem jenom s Martinem v tom, že Malíček je machivallistická postava. Malíček všechno dělá jenom pro sebe všemi dostupnými prostředky, na tom nic machiavellistického není.

@Depresor Varys tomu ale právě moc neodpovídá tím svým obrazem u veřejnosti, není respektovaný. Aegon dokázal svoji sílu, ale ušetřil ty, kteří se mu vzdali, a měl s nimi dobré vztahy - to je hodně podle Machiavelliho.
  • @svoa00: Tak Malíček má ten zásadní problém, že není vladař, takže "blaho jeho země" mu v první řadě těžko může ležet na srdci (pokud nebereme rodový majetek a ten určitě leží). K většímu panství se snaží dostat a to zatím úspěšně. Ostatně Vladař "...vychází z myšlenky, že by člověk měl spoléhat pouze na své síly". "Úspěšný vladař musí mít nejen spolehlivou armádu..." (Zlaté pláště byly v klíčové době JEHO).
    Zatím prokazuje nebývalé schopnosti intrik a manipulace, ale zjevně je i schopný "ekonom"... kdo ví, věřím, že jako vladař by si vedl dobře (a že machiavellistické schopnosti k tomu má jako nikdo jiný v sáze), ale zárověň jsem přesvědčen, že k tomu nedostane příležitost (Good job Sansa :o))...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tím schopný ekonom myslíš schopný zloděj, který výsledek svého "hospodaření" zakrývá dalšími a dalšími půjčkami?
  • @Jay Já jsem zase přesvědčená, že by dobrý vládce nebyl. Dokáže odhadnout myšlenkové pochody ostatních, ale zároveň mu chybí schopnost empatie. Je zakomplexovaný, sebestředný a mstivý a jak říká Nevada, ani dobrý ekonom není. Vyžívá se v hraní hry o trůny a nejspíš by se díky tomu z něj i mohl stát vládce (nebo spíš lord protektor, jak jsem kdysi tady na fóru i zmínila), ale to neznamená, že by to znamenalo něco dobrého pro kohokoliv, kdo se nejmenuje Baeliš.
  • upraveno 6. prosince 2013
    c
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.