[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1373840424372

Komentáře

• nearly ready je pre muža jeho veku aj pár rokov :D
  • To je taky pravda. :-D S přibývajícím věkem čas utíká tak nějak rychleji (potvrzeno na vlastní kůži).
  • "Nearly" sa mi akosi spodobuje na "nikdy"
  • @Hildegarda obě slova začínaji taky na N
  • @M1on a končia na y
  • @brbr Sorry, to len tie moje emo vykyvy ;)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Hildegarda napsal(a):

"Nearly" sa mi akosi spodobuje na "nikdy"

George RR Martin sa mi spodobuje s "nikdy" =D
  • To je sice hezké, ale dokud neuvidím knihu v knihkupectví, tak si vyhrazuji právo být skeptický. Podobných zpráv příští rok UŽ bylo víc. :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    No, ani ne. Spoustu těch "příští rok" si fanoušci prostě vycucali z prstu.
    upraveno 27. ledna 2014
    Tak ja som bol asi naivný optimista keď som veril, že ten 2014 by ušiel. Viem, že do toho nemôžem GRRM kecať a že napísať takú knihu je ťažké, ale... Fakt... Nejaké kapitoly vraj boli presunuté z Tanca do Vichrov, nejaké už mal vraj predpripravené a už je to rok písania a niekoľko mesiacov, tak nejako som očakával že tá polovica by to aj bola...

Najblbšie bude, ak človek zistí, že štyri roky čakal na obsiahly epos o jedle :-|
  • No nic, tak budou alespoň Vánoce s WoIaF. Doufám!!
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 27. ledna 2014
    @Branislav_Gepeto To byla ještě ozvěna Hostiny. Martin nám chtěl ukázat, jak si všude všichni žerou a cpou se a na severu už si dávají do držky aby měli co hodit do polévky. A to ta zima sotva začala. Ve Vichrech to teprve bude mazec. Začne se vařit ze zimních zásob. Zavařovačky, konzervy. Sušený tohle a mražený tamto. Špetka kanibalismu. Teď teprve začne ta správná gastronomie. :twisted:
  • Abych nakonec pod stromečkem nenašel Západozemskou kuchařku místo regulerního pokračování =D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak kvůli tomu není třeba čekat na Vichry zimy ;)
  • No potěš koště, to fakt něco takového existuje :-D.
  • S těma zmínkama o jídle jste už trošku trapní. Ale to asi víte:)
    @Amberjack :) Bohužiaľ, je to oprávnená obava. Ja sa naozaj bojím, že budeme čakať na to tak dlho a nakoniec to nebude tak epické, ako by si to po tých rokoch zaslúžilo. Na Tanec sa čakalo 6 rokov a hoci to bolo zaujímavé, tie najlepšie pokroky v príbehu (Bran vo výuke Detí lesa, Arya v Braavose, Dany v strete s Yunkaicami, Viki na ceste za Dany, Davos na Skagose), boli len načrtnuté a nechané pre ďalšiu knihu. Naozaj je oprávnené báť sa, že v ďalšej knihe bude mať Bran a Arya také dve kapitoly, s Yunkaicami sa to zase bude ťahať a skončí to už skutočným povstaním do boja pre poslednú knihu.

Neviem či som jediný, ale ja od dejových liniek takého Brana či Sama čakám veľa nových informácií. No ak to bude dlhosiahly opis nielen jedál, ale rozličných názvov lodí a každodenných zvykov pospolitosti okolo, bude to až nežiadaný záujem o reálie nahrádzajúci riadny dej.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Amberjack Jdu brečet do polštáře 8-)
  • upraveno 28. ledna 2014
    Chci se zeptat vláda nad Skagosem je pouze formální že? Jinak si tam vládnou sami , vždyť snad žádný vazal ze Skagosu nebyl povolán Robbem Starkem do války , snad tam našeho cibulového Lorda Davose nesnědí :-)
  • @Nurbis aby ho nezjedol Rickon :)
    @Nurbis Ja to chápem tak ako píšeš. Nejaký ten riadny preplesk, podpora hospodárstva, viac diplomatických vzťahov, zoficiálnenie nejakého vládnuceho rodu a armáda, ktorá by tam vytvorila systém, by to mohla učiniť plnohodnotným lordstvom. Lenže ich brehy sú tuším len skalnaté a žijú tam Divokí (zdalo sa mi, že Skagos je predsa trochu na juh od Zdi, ale Oša stadiaľ možno je a cíti sa ako tá spoza Zdi), ktorí nemajú kľakačov radi. Tak asi žiaden lord Zimohradu nemal záujem to tam poupratovať. Asi zrovna ako pri Troch sestrách.
  • Brandon 'Gepeto' ßřâňîšľâŵ

To si myslel i Davose že tři sestry jsou věrné jen sami sobě :D :-)
    @Nurbis No a sú. ten lord mal nedove nsroadenia tak trocha u riti. Ale zase je pravda, že ako inak sa udržať.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Mno nějaká hierarchie tam asi je. Jsou tam uvedeny tři rody. Nejspíš jen v pozici jako horské klany co sebral Stannis. Mají svoje znaky, ale nemají žádné tituly nebo vazalství. Jeden z těch rodů dokonce žije v jeskyni.
  • Tak v březnu vyjde další ukázková kapitola, tentokrát Tyrionova. Podle uveřejněného kousku to asi nebude ta, kterou GRRM někde četl a ze které už máme shrnutí...
  • Takže hlavní zápletky budeme znát z ukázkových kapitol, zbytek jsou detaily?
  • @svoa00 Ne, postupným uvolňováním bude GRRM tvořit celou knihu další dva roky a prachy bude brát za pořádání předčítacích akcí :twisted:
  • @Nevada: Tak zase je dobré, že to píše Cassel. Pak se mi líbí, že tam je recept na svařené víno (no co, od Pohlreicha mám v jedné kuchařce recept na maliny se šlehačkou, vážně)... a hlavně ústřední motiv: Zima se blíží, tak se nebojte přibrat nějaké to kilo...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.