Zabudnuté časti kníh

upraveno 3. prosince 2013 v Akce a hlasování
Tu môžete pridávať a konverzovať o častiach kníh, ktoré sú vam nejasné alebo ste zabudli čo znamenajú a navzájom si tak pomáhať.
1356

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • :D stále nechápem :D ;) ... ale je možné že Edmurovi nespieval len pieseň .. ale že ho presvedčil, aby s avzdal s tým, že Rekotočie potom obsadia oni .. lebo sa objavil aj potom v Rekotočí už keˇˇd emmon tam .. akože vládol ..
    Edmure se ho nebál. Nesnášel Toma protože o něm složil píseň, která ho zesměšnila.
  • Ahá .. pekne :)
    Quentyn se tam vydával za sluhu kupce s vínem (za kterého se vydával Gerris).
  • jo ták... díky!
  • Mám dotaz: jak to přesně bylo s těmi zlatými mincemi z dob vlády Zahradnických králů?
  • vertasvertas Zima se blíží
    @Sural ty co měli o 50% zlata míň?
  • boli menšie :) ale nevyzeralo to tak ;) alebo nejaký iný pomer zlata a ostantých kovov ;)
  • Ja sa chcem spýtať, V jednej kapitole ktosi hovoril legendu, o tom ako bol postavený Búrlivý koniec ;) môže mi to tu niekto skopírovať alebo mi dať vedieť kde to bolo písané ? :P :D
  • @Peterko A Clash of Kings, Chapter 31, Catelyn. Aspoň podľa wiki.
  • http://www.vanityfair.com/vf-hollywood/george-r-r-martin-interview Mohol by som poprosiť o preklad tohoto článku ? @alek možno by to bolo dobré dať aj ako celý článok na icefire.cz hmm už ako chceš ale kedže anglicky neviem :D tak moc z toho tiež nevime :D .. je to len návrh už ako chcete :)
  • @Peterko Imho v tom rozhovoru není nic nového, ale jen jsem to prolítla. Nejvtipnější ovšem je, že si Martin pořád myslí, že má před seriálem pár let náskok... počítá totiž s tím, že Hostina/Tanec zaberou tak 3 řady. LOL
  • 2 otázky do pléna:
    1.) kto je tansy, ktorú spomínal hoster tully stále keď zomieral??
    2.) prečo nepovedal ramsay roosovi o živých malých starkovcov?? respektíve ak mu to povedal, prečo nič preto roose nespravil, aby ich našiel??
  • vertasvertas Zima se blíží
    1.Rostlina k přípravě měsíčního čaje(wiki)
    2.Čeká, že jsou mrtví když o nich široko daleko nikdo neví
    upraveno 18. března 2014
  • @vertas nie hoster tansy spomínal v súvislosti s tým, že mu má odpustiť, ale čo mu má odpustiť?
  • JayJay
    upraveno 18. března 2014
    AWOIAF:
    Tansy may refer to:
    Tansy (plant) the substance.
    Tansy, the innkeep.
    Tansy (orphan), orphan girl from the Riverlands.

See also
    Moon tea, also known as tansy tea

A pod heslem Hoster Tully.
    He often speaks in his delirium of Lysa and her aborted pregnancy, initially bewildering Catelyn with his references to "Tansy" and "the blood". (PS: Tansy je zde odkazem na onu květinu)
  • @stano Z české verze si to taky pamatuju jako "Silenko", jako oslovení, brala jsem to jako přezdívku pro Lysu, i když podle všeho je silenka (tansy) ta kytka. Odpuštění chtěl každopádně po Lyse.
  • myslim ze mi pomaly cela zalezitost s tansy zacina davat zmysel :D ...ked som to videl v originali, myslel som si ze je to meno (ved to aj cat zvazovala), ale toto ma nenapadlo
  • upraveno 19. března 2014
    Tansy je vratic obycajny, ludovo kralik a pouziva sa vacsinou na vypudenie crevnych parazitov

Silenka je uplne ina rastlina. Prekladatelka asi vyuzila, ze to meno znie lepsie, tak zamenila rastliny.
  • Aha, pardon za dezinformaci. Mě tak překvapilo, že silenka je bylina, a ne jméno, že jsem už neověřovala, jestli ta stejná jako tansy.
  • Chcem sa spýtať .. prečo chcel Otrhaný princ Pentos ??
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Peterko Každý chce Pentos. It is known.
  • upraveno 17. dubna 2014
    @Peterko Lebo je Princ tak potrebuje kráľovstvo.

When the Tattered Prince was 23 the magisters of Pentos chose him to be their new prince almost right after they have beheaded the previous one. Instead of accepting their offer he fled to the Disputed Lands, later forming the Second Sons. Thus far he has never returned to Pentos.

tak je dokonca aj právoplatný vládca, tak prečo by ho nechcel.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.