Hra o trůny 4x01 - Dva meče - Ice & Fire

upraveno 6. dubna 2014 v 4. řada
imageHra o trůny 4x01 - Dva meče - Ice & Fire

Tyrion vítá hosty v Králově přístavišti. Jon Sníh je chladně přijat v Černém hradě. Dany míří do Meereenu, matky všech otrokářských měst. Arya potkává staré známé.

Read the full story here

123457»

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 11. dubna 2014
    @Hildegarda Už nám chybí jenom kuchař, debil a věštec =D (Z Pár Pařmenů)
    Tak už jen věštec...
  • @Everett_Young: Díky náčelníku, že ses mě zastal... (Dobytí severního pólu čechem Karlem Němcem)
  • @Everett_Young Já umím tak trochu věštit... =D
    @Jay Pobyt v ústavu bude ti prodloužen o deset let =D

@MissUtahraptor všem veverkám v okolí pukly hlavy :-)
  • upraveno 11. dubna 2014
    Everett_Young napsal(a):

Tak už jen věštec...

lolomfg
    :applause: :twisted: =D
  • Ještě k Thennům: možná že už tu jen objevuji Ameriku, ale scéna kde se jejich příchod odehrává se určitě natáčela na Islandu na planině Thingvellir nebo někde v jejím okolí - tam to vypadá zrovna takhle. Ale co hlavně - jeden z těch fešáků mi náramně připomíná jednoho pána z jiného seriálu: http://banshee.wikia.com/wiki/Albino
  • @Crocuta je to (rebel ne) albín!! :twisted:
    upraveno 11. dubna 2014
    @Alef_peAlef Už jen čekám komu to dojde jako prvnímu :twisted: :maniakální ďábelský smích:
  • Tak se jdu konečně také podívat na ten novej díl :) :dance:
  • Nevada napsal(a):

Jay napsal(a):

Elvis!!! It is known...:o)

Četla jsem Evil, a nijak mě to nezarazilo.

=D
  • brbr napsal(a):

@Hildegarda Co ty víš, kdo se skrývá za přezdívkou @heavy head :twisted:

To keby som vedela :twisted:
  • Ech, ty zvědavé ženské. :twisted:
    Že bych zase tradičně dal prvnímu dílu série šanci, abych to potom mohl strhat v nějakém článku? :-)
  • heavy_head napsal(a):

Ech, ty zvědavé ženské. :twisted:
    Že bych zase tradičně dal prvnímu dílu série šanci, abych to potom mohl strhat v nějakém článku? :-)

jen to ne :-) první díly řady jsou moc snadné sousto, a tenhle taky, sic je to ten lepší z prvních dílů. Ostatně i to je důvod, proč říkám, že po jednom dílu nemá smysl psát recenze. V zahraničí viděj aspoň tři, čtyři najednou, než je píšou.
  • Přessně ták. Navíc první díl je takový připomínací, aby ses vrátil do starých kolejí.
  • upraveno 13. dubna 2014
    První díl mi nepřišel špatný, Oberyn mi nepřišel špatný, Ellaria mi nepřišla úplně špatná. No a když to nebylo špatné, tak to bylo vlastně docela dobré:-)
    Všichni herečtí představitelé Lannisterů jsou skvělí. Ten kdo dělal, casting musel mít tenhle rod v oblibě:-) Za to Starkové utrpěli ztráty i v tomto ohledu. Ne že by Madden byl nějaký úžasný herec, ale byl uvěřitelnější než Harington a Fairley byla nesympatická, ale hrála dobře. Jejich největší eso v rukávu Maisie zestárla a ztratila dětskost a už to není ono. Turner je pořád otřesná a její hlas mi rve uši. Hádám, že ta ukníkanost není herecký projev (pokud ano, tak klobouk dolů), ale genetický předpoklad:-) Škoda, že tahle postava má tak dlouhou životnost.
    @Chmur řekl si to moc hezky. Ale Ellaria mi přišla nesympatická - i když je třeba uznat že i ve svých více-než-28-letech je pořád krásná.
  • Mi připadá Ellaria trošku jako vyzobaná slunečnice (nebo Sisa Sklovská :twisted: ).
  • James napsal(a):

PS:

Nevíte něco o Victarionovi a spol.? Začínám se o něj docela bát.
    Co jsem nedávno zkoumal díly na IMDB, tak jsem se u dvou postav z posledního dílu série zarazil. První byl Braavoský kapitán, takže Aryina linka bude končit plavbou...asi :D Jako druhý mě zarazil Grahame Fox jako Ralf Kenning neboli kapitán Victariona, kterému svěřil Kailinskou držbu. Tak alespoň nějaký železný :D. Je dost možný, že to bude souviset s "Theonovým" dobytím Držby a setkáním Boltnových armád, i když to je až z Tance :D. Vůbec netušim jak ty události chtěj setřídit.

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Thennové mi připomněli Haradské:
    image

A v poslední scéně to vypadalo, jak kdyby Ohař s Aryou mířili k Hoře osudu.
  • Krisa napsal(a):

A v poslední scéně to vypadalo, jak kdyby Ohař s Aryou mířili k Hoře osudu.

A přitom Ohař se snaží směřovat k Horovi... Jak osudové.

• Jay napsal(a):

@alek: Když to byla tak efektní scéna, že z ní jeden je dva dny paf a až pak mu dojde, že to úplně nesedí...
    @Hildegarda: Hmm... tak myslím, že se ti podařilo tím citátem potvrdit jednu a vyvrátit druhou část každé varianty... :o) 1) Evidentně jde o jiný kov (což jsem netušil), takže o teplotě tavení raději nemluvme. 2) evidentně je klíčový způsob kování (s tím překládáním to určitě má mnoho společného se samurajskými meči)... a to by roztavením zničili. Takže dle knih opravdu spíše překovali... ale tohle rád přehlédnu, protože by to nebylo tak epické a... koukat na svalnatý zpocený borce, jak tepou do kovadliny, to úplně není to co bych musel na HBO vidět :o).

a ešte by som len doplnila 1 nápad, ktorý som tu ešte nevidela, a pritom je tak klasický, v žánri fantasy sa priam sám ponúka - bola by to velká heréza proti sedmi a Rožkovy (rožkatému), keby ten valyrijský kov pomáhali svojím prúdom živého ohňa natavovať a skujňovať draci (najma v minulosti, ale aj ted by to mohli použit v scéne s Khalisinými drakmi, ale to asi až v niektorej z posledních sérií, /dielov, kedy sa už dostanú (ak!) draky aj Dany do Západozemí, a do 7Kingdoms
  • nooo to by asi mohli, ale vzhledem k obecnym vlastnostem oceli by to bylo asi spíše ke škodě ... samozřejmě by draci mohli mít nejakej spešl ohen nebo nejakym kouzlem propujčit oceli lepší vlastnosti, ale pokud by se do debaty zahrnuly tyhle fantasy voloviny, celá ta vědecká (a dle meho zbytečná) debata o kterou se tu někteří pokouší, by ztratila smysl :-)
  • A hlavne draci by poslusne cakali pri nakove :)
  • upraveno 5. května 2014
    @Marek to záleží, či je to fantasy, nebo ne,.. chceme aby bola Píseň Ohna a Ledu fantasy ? ak hej, do akej miery.. (a najma - chce to aj sám autor ? :twisted:

ovšem dá sa písať aj fikcia,-čiste historická, ale to je už potom len zdramatizovaný románový príbeh, historická beletria na pozadí dejinních udalostí (či už reálnich, alebo opať len fiktívnich, "what-if" scenario..)

@Hildegarda tak dobre vycvičení a vychovaní (inteligentné) draki by mali, (jako Zafira a spol. :d :-P
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.