Nejlidnatější království
Otázka, které království je nejlidnatější mě pálí už roky a nemůžu si pomoci, ale zdá se mi, že GRRM kapitolu od kapitoly jen navyšuje počty.
Začínáme s tvrzením že Lannisteři dobyli královo přístaviště během Robertovi rebelie s armádou o něco větší než 10 000 mužů pak to postupně stoupá a vrcholí to tím, kdy Doran říká, že bohužel zdělil nejmíň lidnaté království, ale naopak Quentyn tvrdí, že Dorne má armádu "50 000 kopí" což by byla společně s Tyrellama největší armáda na jedno ze sedmi království.
Podělte se o svoje názory sem zvědav
Já osobně se kloním k teorii, že nejlidnatější je Sever ... je holt velkej :-)
Začínáme s tvrzením že Lannisteři dobyli královo přístaviště během Robertovi rebelie s armádou o něco větší než 10 000 mužů pak to postupně stoupá a vrcholí to tím, kdy Doran říká, že bohužel zdělil nejmíň lidnaté království, ale naopak Quentyn tvrdí, že Dorne má armádu "50 000 kopí" což by byla společně s Tyrellama největší armáda na jedno ze sedmi království.
Podělte se o svoje názory sem zvědav
Já osobně se kloním k teorii, že nejlidnatější je Sever ... je holt velkej :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.

Komentáře
Ja by som povedal Rovina... Temer nič ich tam nemôže sklátiť...
Sever - zima; Dorne - teplo; Riečne krajiny - záplavy; Údolie - kmene.
Akmáš úrodu zamrznutú, nepodarenú kvôli suchu alebo skyslenú záplavami, či ťa obliehajú horské kmene, ťažko uživíš veľa ľudí. Západ, Kráľokraje a Rovina majú potenciál. Rovina je ale väšľia a všeobecne je označovaná za bohatú a úrodnú, zatiaľčo Západ si predstavujem skôr hornatý.
A v Železných ostrovoch sa o "prirodzený" úbytok starajú sami.
Sú malé a neúrodné preto musia rabovať na pobreží a prepadávať lode.
Predpokladám, že majú obrovskú flotilu cca 200+ lodí.
Na druhej strane mužov podľa mňa dajú dokopy max 10 000-12 000.