Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1190191193195196581

Komentáře

• Parodie na maturitu pokračuje :roll: :wall:
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 5. května 2014
    @M1on Nech mě hádat. Že Emilia neumí hrát a že to zase celé posrali.
  • Everettova progresivní PR strategie, kterou odvádí pro Emilii, mě nutí se smát pokaždé když jí vidim na monitoru.. Navíc se soustředím na její artikulaci :) což situaci zhoršuje.
    Víc mi ale stejně vadí Daenerys než výkon Emilky (tím myslím i knižní Dany)
  • upraveno 5. května 2014
    @pavel
    což situaci zhoršuje.
    já myslím, že to pro smích spíš zlepšuje.
    Parodie na maturitu pokračuje
    Tím chceš říct co:)
  • M1on napsal(a):

@pavel

což situaci zhoršuje.
    já myslím, že to pro smích spíš zlepšuje.
    Trpím enurézou, takže to zhoršení je na místě...

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. května 2014
    @M1on tady je naše dnešní zadání (didaktický test) schválně si to stáhni a podívej se na to. Pokud chceš můžu ti poslat i kompletní výsledky. Tohle je učivo pro základní školu, ne materiál k maturitě :-(
  • @Everett_Young Koukla jsem na tu jč: Baví mě úloha 18 - to je tam jako proč? :D Češtinu ale budete mít ještě ve školní verzi, ne? Takové, kde se od vás bude očekávat z literatury víc, než najít oxymoron, který je pro jistotu definovaný přímo v zadání :-|
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Hildegarda Nie sú nekonzistentné, preto hovorím, že demokraciu nepovažujem za najlepšiu voľbu. To znamená, že by ani vláda nezostala, takže to naozaj nie je štát, ktorému by som dal tie podiely...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. května 2014
    @CervenKa Ano, máme přečíst dvacet knih ze seznamu (ten seznam povoluje asi 200 knih) a o těch (a o jejich autorech) 15 minut hovořit. Samozřejmě jsou tam nějaké minimální počty kolik jakého druhu musí být, ale všichni češtináři na škole držkují že je toho celkově tak 1/10 toho co se k maturitě museli naučit oni.

EDIT: Úloha 18 už se pravděpodobně nevešla do zadání pro matematiku ;-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Hildegarda napsal(a):

Mozne je vsetko, preto ma skoro vyhodili zo skusky, ked som oznamila, ze udalost s pravdepodobnost 0 sa nemoze stat :).
    A kto by mal akoze za takou megacenzurou stat? Na cenzuru verim, napr ked pan B ovlada nejake noviny, tak s nejakou pravdepodobnostou mozeme povedat, ak nemame dokazy, ze informacie ociernujuce pana B sa tam nebudu objavovat.
    )

Tam stačilo odcitovať ,,Istí si môžeme byť len tým, že sme si ničím nie je istí.", hoci mojej učiteľke zo základky nestačilo ani to.
    To si neodpustím vo vzťahu s tými pracími práškami...
    ,,Babiš... Slobody tlače sa zbavíš."
  • @Everett_Young Takže nemáte žádné otázky typu př. romantismus a našrotit se charakteristiku období a autory - díla - některé obsahy? Jen tu četbu? To se nedivím, že češtináři držkujou :)
  • @CervenKa 18. Je dobrá :D . Asi kvůli matikářum. Oxymoron je taky dobrej. Příště bude rovnou v rámečku zaškrtněte možnost A)
  • @CervenKa Proto jsem to nazval parodií na maturitu :-) Máme znát literární kontext. To znamená, vědět kdo další v tom období zhruba psal. U knihy se provede určení (žánr, epika/lyrika atd.) a něco se poví o obsahu. Tím znalosti končí. Já chápu že na odborných školách se asi moc literaturou nezabývají, ale proč sakra někdo tedy chce, aby byla pro všechny školy stejná maturita. Vždyť to je naprostý nesmysl, po nás na gymnáziu také nikdo nevyžaduje abychom se učili jejich obory a pak z nich dělali testy.
    @CervenKa To by som asi držkoval aj ja, keď si spomeniem na tie doslova stovky strán, čo nám náš maďarský slovenčinár naordinoval. :D

EDIT: Nič to samozrejme nemení na tom, že celá maturita je rozsahovo jedno ľahšie skúškové na výške. :)
  • @Arutha maďarský slovenčinář :-)
  • @M1on Veď toto, na pána Beköho mám rozporuplné spomienky. :D
  • JayJay
    upraveno 5. května 2014
    Arutha napsal(a):

EDIT: Nič to samozrejme nemení na tom, že celá maturita je rozsahovo jedno ľahšie skúškové na výške. :)

Zkouškové? Jako zkouškové období? ... to prrr, jedna lehčí zkouška, to možná.
    EDIT: nebo už i ty zkoušky šly až tak brutálně dolů? :o(
  • Jay napsal(a):

Zkouškové? Jako zkouškové období? ... to prrr, jedna lehčí zkouška, to možná.
    EDIT: nebo už i ty zkoušky šly až tak brutálně dolů? :o(

Veď hovorím ľahšie. :) Zase povedzme si pravdu, skúškové má mesiac, maturita je väčšinou vopchaná do 1-2 dní.
  • U té takzvané maturity mi přijde nejhorší fakt že s každým novým blbcem co přijde na ministerstvo se mění podmínky. Oni udělají státní maturitu, aby měli všichni porovnatelné výsledky, ale pak to pro jistotu každý rok mění, a nic se porovnat nedokáže. Hlavně že teď začali vymýšlet povinnou maturitu z matematiky, což je možná hezký (i když jsem vždycky matiku nenáviděl) a možná bych s tím i souhlasil, ale nevím k čemu bude zjištěný výsledek že na gymplech jim jde matematika víc (to jim povím i já bez toho aby to museli zavádět), navíc když je to učitel od učitele - třeba ten náš na střední využil 45 minut výuky k tomu že 15 minut učil a pak 30 minut urážel (dost nevybíravě) nás chudáky žáky. Nehledě na to že když já dostanu z matiky čtyřku a šprt z gymplu jedničku, tak to pro budoucnost nic nemění - oba máme maturitu z matiky a jsme evidentně stejně chytrý, když se budeme hlásit na vš, tak záleží na jakou, ale je pravděpodobný že nás vezmou oba, protože dětí je málo a školám jde o prachy, které dostávají na hlavu každýho žáka.

Chyba rozhodně nebyla v té starý maturitě ale v celém systému a na to se blbě hledá řešení. Hlavní problém jsou prachy a to financování. Já měl vždycky úctu k řemeslníkům (že umí něco vytvořit rukama ať je to kterýkoliv obor, něco co já nikdy umět nebudu, protože bych si uřezal/upálil/.. ruce apod), ale kdyby jste viděli co chodí v dnešní době na učňáky, jaký jsou to diletanti, ale ze školy je prostě nevyhodí, i když mají 200 neomluvených hodin, protože i za toho krypla dostanou prachy .. Tohle je špatně, ne na jakým papíru a jak zapečetěný jsou podklady k maturitě.. pardon.. to mě vždycky rozhodí žlučník, když někdo nadnese školství.
    To je mazec. Už je to dlouho, co jsem věci okolo st. maturity řešila, takže jsem žila v domnění, že státní část je pro srandu králíkům a v té školní si to každá škola udělá jak potřebuje, třeba gymply si udělají normální plnohodnotnou literaturu. :-?
    Předpokládám, že s matikou to je podobně.
    Jo, jsem zaujatá (bohemistka), ale stejně - některé znalosti by gymplák měl mít. Mám radost, že mě tohle ještě minulo.
  • @CervenKa Mě taky a těsně . 8-)
  • Já jsem taky rád že jsem se tomu vyhnul, spíš než vyhnul tak mě to obešlo o několik let :)
    Navíc u nás to bylo takový, že my jsme to možná měli psát nebo ne. Nikdo nevěděl, jak to bude probíhat. Nakonec po půlroce z toho sešlo.
  • @Everett_Young práve prezerám tie matiky, light aj m+ level, niektoré sú velice lahké, niektoré by som musel poriadne premysliet :-k (napr. ten obsah kruhu + štvorca daný z obsahu ich vzájomného prieniku a ich pomerov kruhu aj štvorca k sebe, a niektoré dalšie také príklady..

ked už, tak lahšie a efektívnejšie sa počítajú podobné veci z analytickej geometrie cez určité integrály, / príp. aj dvojné, trojné integrály v R^3 ,
    aj tento by sa tak dal podla krivkovích integrálov (súčet obsahov 2 pliôch v R*2)

btw.nemáš kopiu tích scio testov, co si raz spomínal, nech mám už aj ja "papír (na hlavu)" :twisted: oficialne potvrdený, jako "ouředný blb" =D

p.s. a máš pm správu
    Arutha napsal(a):

@CervenKa To by som asi držkoval aj ja, keď si spomeniem na tie doslova stovky strán, čo nám náš maďarský slovenčinár naordinoval. :D

presne, navyše trvá ešte menej jako skuškové na vš., v bežnom súčasnom ( = lahkom) gympli sa dá na ňu nachystať v podstate za ten +- 1 týžden "svaták :D

madarónsky slovenčinár - trnavské gymnázium ? (alebo galanta ?, alebo ešte viac smer juh)
  • @M1on Jo, ty čachry byly parádní. Nám naštěstí řekli už ve druháku, že nee, ale ten ročník po nás se to dozvěděl někdy na začátku čtvrťáku - což bylo fajn hlavně pro ty, co neměli hlavu na jazyky, celé studium se těšili, že si místo toho dají matiku, a najednou museli ten cizí jazyk (poněvadž na našem gymplu to bylo tak dáno).
  • @CervenKa U maturity je jeden cizí jazyk v současnosti povinností. Není však určeno který, pokud ovládáš Španělštinu, klidně si můžeš vyžádat státní maturitu ze španělštiny, u nás z ní někdo myslím i maturuje.
    @Everett_Young ..skor ruštinu, by som zvolil..
    a ani to netrvalo moc dlho, a ich "comeback" je tu zas :o
    (alebo čínštinu, v "konečnom dosledku".. :twisted:
  • @Everett_Young Aha, v té době, o které jsem psala (cca 2010), se mluvilo o tom, že se bude maturovat povinně z jč + dle volby z cizího jazyka nebo matematiky. Říkám, že mám staré informace :D
  • @CervenKa To pořád platí. Můžeš klidně maturovat státně z matematiky...ale pak si musíš cizí jazyk vybrat ke školní maturitě. A pokud k té statní chceš maturovat třeba z kombinace fyzika+chemie, tak si musíš napsat ne 4 ale 5 předmětů :wall:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.