Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@M1on A sme zase pri tých peniazoch :D
"Já se taky učím programovat sám podle nějaké učebnice co jsem našel online a s prostředím které je volně ke stažení (microsoft ať jde se svými studii do pr...) "
(Ať to nemusíš hledat) :D
Tak abych začal s něčím jednoduchým, tak jsem rozjel PYTHON. Je celkem snadný na pochopení, struktura se nezdá být nijak obtížná, a přijde mi že je velice efektivní co se týká programování (fujky fujky, hnusnej assembler). Takže asi tolik k mému programování. Vybíral jsem mezi PYTHONem a C a PYTHON mi přišel pro začátek jednoduší.
Popravdě v pythonu jsem nikdy nepsal. Tak jsem na něj teď trochu hodil okem. :D
Chybí mi tam "znaky", které podle mě dávají kódu lepší přehlednost. Co se týče základních věcí to bude jednodušší než C (Přeci jenom C už je taky trochu muzeum a základy jak vznikl se moc neupravují). Možná bys ale mohl mít problém přejít na jiné jazyky, kvůli těm ovládacím prvkům, které v Pythonu nejsou. Je to o zvyku samozřejmě.
(Assembler je velmi nízkoúrovňový jazyk, s vysokoúrovňovými se to srovnávat nedá)
Ta druhá verze mi prostě přijde lepší :D
Sub Main()
MsgBox("Hello, World!")
End Sub
public static void Main()
{
MessageBox.Show("Hello, World!");
}
Ale tu sa odvážim oponovať. Skúšal som hľadieť na kód Eclipse 2D MMORPG frameworku v VB a bol som z toho paf. Python má IMHO celkom dobrú štruktúru, hlavne Python je taký textový, tam sa to skoro dá čítať ako vety.
S C# porovnávať nemôžem... Z céčok som videl akurát tak C++ :P
Píšu ponejvíce v C++, párkrát jsem dělal ve Fortranu a Pythonu, a dneska jsem se zas vrtal v jednom asymptoťáckém skriptu, co jsem zbastlil už někdy v prosinci 2012 a nedávno mi přišel opět vhod. Mimochodem zrovna v tomto případě jsem po Asymptote sáhl ze dvou důvodů, přičemž u jednoho z nich jsem možnosti jazyka značně přecenil. Jinak na škole jsme programovali v Turbopascalu a sám jsem v něm několik let programování cvičil.
V každém z jazyce mi něco vyhovuje více a něco méně a stejně jako u běžných "lidských" jazyků bych se některé rád naučil lépe, ale pochybuji, že si na to najdu čas.
S Javou se nekamarádím ve filozofické rovině - přístup "nechat po sobě bordel s tím, že ho někdo (možná) uklidí" se mi příčí. Mě učili uklízet po sobě hračky do skříňky ;-)
@Gorgloj: Ono je to především věcí zvyku, ale jak známo "zvyk je železná košile". Takže ten pragmatický pohled Javy, Pythonu a dalších jazyků chápu, jen jsem v tomto ohledu zvyklý na dogmatismus C++. Navíc v numerice nemůžu "čekat", až mi někdo vrátí paměť, když ji potřebuji obratem použít na něco jiného - tam to mnohdy lítá po GB ;-)
Samozřejmě, pokud chci implementovat rychlý parser XML nebo něco podobného, nevyberu si jako jazyk Python. Můžu to však implementovat v C jako knihovnu pro Python.
Z mé vlastní zkušenosti problémem většinou není pomalý jazyk, ale špatný návrh programu. Pokud budu vytahovat data z databáze po jednom záznamu, nepomůže mi ani C ani Python.
Nebaví mně si po sobě uklízet. Pokud to musím dělat, udělám to, v ideálním případě to však udělá někdo za mě :-). Navíc v jazycích vyšší úrovně jsou často vymoženosti typu funkce vyššího řádu, generátory seznamů apod. Syntaxí a sémantikou daleko více připomínají matematiku (například Haskell).
Jinak samozřejmě souhlasím, že jazyk je pouze nástroj.
http://www.expats.cz/prague/article/czech-culture/10-reasons-to-give-czech-men-a-chance/
A není to tak kritické, jak jsem čekala :D Komentáře taky stojí za to. Zajímavé je, že v nich cizinky dost často vyčítají notorické nevěry, ale v jiném článku to samé cizinci tvrdí i o Češkách. Předpokládám, že to jsou lidi, kteří jsou pořád naštvaní na českého/českou ex, ale zapadá to do toho hezkého kontextu generalizování.
A můj nejoblíbenější komentář od jedné Britky: We may break up soon though due to 'too many differences in how our brains work'!! I will miss him forever and, I am sure, never experience a better lover....sob, sob, sob
Takže ten můj sen o Britovi s božanským přízvukem, co se umí chovat k ženám slušně, má dobrou práci, umí mě rozesmát a je skvělý milenec je jenom sen... sob, sob, sob
Pripomina mi to spoluziacku, ktora robila aupairku v GB. Stale sa stazovala, ze chlapi su tam nemozni, pozeraju na nu zvrchu, nevedia sa vobec bavit, su agresivny a bla a bla a bla a teraz nosi ine priezvisko a veru ani ceske ani slovenske :)
A tohle vypadá jako příprava na hromadné znásilnění :twisted:
Dřív než se Slováci začnou klepat po rameni a Češi fňukat, jaký jsme národ neschopných zlodějů... na Novinkách jsou koukám samí ekonomičtí experti. Statistika je hezká věc, ale zase jednou zapomněli, že pokud se slovenská ekonomika přibližovala k průměru HDP EU rychleji, tak už deset let roste z nižšího základu. Je to důkaz slovenských schopností, ne české neschopnosti. A pokud máte ekonomiku založenou celkem silně na zemědělství a domácí spotřebě jako Polsko, pak vás ekonomická krize moc nezasáhla (Polsko bylo asi jediná země EU, které HDP v době krize rostlo). Čímž se nechci zastávat neschopných zkorumpovaných a přeplacených úředníčků na ministerstvech. Doufám, že ti ubožáci aspoň stihnou dočerpat dotace z EU za rok 2012 :roll:
Nikdy nevěřím žádné statistice, kterou si sám nezfalšuji (Churchill)
A víte, jak se stupňuje lež?
...
Lež, Sprostá lež, Statistika. (Matfyz, přednáška statistiky)