Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1188189191193194581

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Arutha Díkes.
    @M1on A sme zase pri tých peniazoch :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Gorgloj No jo, jsem moc zvědavý jak to tam bude vypadat. Počkej, kde máš ten příspěvek o visual studiu, musím si znovu přečíst co jsem tam vlastně psal, ani nevím kde je hozený.
  • @Everett_Young Vycházím z
    "Já se taky učím programovat sám podle nějaké učebnice co jsem našel online a s prostředím které je volně ke stažení (microsoft ať jde se svými studii do pr...) "

(Ať to nemusíš hledat) :D
    @Gorgloj Věc se má tak. Chtěl jsem začít s BASICem (říkal jsem si - je to BASIC to bude něco pro začátečníky) no a našel jsem nějakou učebnici na pravěkou verzi. Tak jsem stáhnul pravěkou verzi a začal se učit. Stáhnul jsem si basic studio a ono se mi přes noc samo aktualizovalo na nějakou šílenou verzi která po mě chtěla online registraci a k tomu ještě povolit skenování počítače kvůli ilegálnímu softwaru. Jak rychle BASIC přišel, tak rychle zase odešel.

Tak abych začal s něčím jednoduchým, tak jsem rozjel PYTHON. Je celkem snadný na pochopení, struktura se nezdá být nijak obtížná, a přijde mi že je velice efektivní co se týká programování (fujky fujky, hnusnej assembler). Takže asi tolik k mému programování. Vybíral jsem mezi PYTHONem a C a PYTHON mi přišel pro začátek jednoduší.
  • @Everett_Young Aha, jasně no, BASIC byl při jeho vymýšlení zamýšlený pro začátečníky. Já osobně jsem v něm psal jen jednou před pár lety, když jsem přidával do excelu funkce, které neobsahoval. U online registrace se není čeho bát. Vytvoříš účet, který nemusí ani obsahovat reálné údaje... Sken to po mně ale nikdy nechtělo.

Popravdě v pythonu jsem nikdy nepsal. Tak jsem na něj teď trochu hodil okem. :D
    Chybí mi tam "znaky", které podle mě dávají kódu lepší přehlednost. Co se týče základních věcí to bude jednodušší než C (Přeci jenom C už je taky trochu muzeum a základy jak vznikl se moc neupravují). Možná bys ale mohl mít problém přejít na jiné jazyky, kvůli těm ovládacím prvkům, které v Pythonu nejsou. Je to o zvyku samozřejmě.

(Assembler je velmi nízkoúrovňový jazyk, s vysokoúrovňovými se to srovnávat nedá)

• @Everett_Young Ja vo Visual Basicu v práci robím 80% času a je to užívateľsky veľmi príjemný jazyk, spolu s Pascalom sú to asi jediné širšie používané jazyky, ktoré si môže prečítať aj laik a zhruba pozná, čo ten program chce robiť, narozdiel napríklad od Pythonu alebo od C. Navyše oproti Pascalu má všetky výhody jazykov .NETu, takže je omnoho širšie použiteľný.
  • @Arutha Já považuji C# za dobře čitelný jazyk, i pro laika. Nevím basic mě za těch pár let neoslovil :D
    @Arutha PYTHON mi přijde jednodušší než JAVA.
  • @Gorgloj @Everett_Young Nehovorím o zložitosti programovania alebo nečiteľnosti kódu, hovorím skôr o tom, že Basic má kľúčové slová z bežnej angličtiny, a minimum špeciálnych symbolov.
  • @Arutha no hej Však C# má názvy objektů v angličtině. a jednoduší to být nemůže :D
  • @Gorgloj Ako ide určite o zvyk, ale trúfam si povedať, že keby si niekomu dal prečítať program vo VB a v C# (a vzhľadom k tomu, že oba sú .NETové jazyky tak sú funkčne plne ekvivalentné), tak by sa skôr vysomáril z toho VB-čkového než zo C#. :)
  • @Arutha S VB mám jediné zkušenosti, jak jsem říkal, když jsem dělal projekt v excelu. (První ročník SŠ) V té době jsem byl velmi začínající programátor a byl jsem z toho dost zoufalý :D
  • @Gorgloj Podobnú skúsenosť mám s Javou, robil som v nej jeden projekt do školy a zaprisahal som sa, že ten jazyk už v živote nechcem vidieť. :D Každopádne s VB som sa prvýkrát stretol, keď som nastúpil do práce a celkom som si ten jazyk obľúbil.
  • upraveno 28. dubna 2014
    @Arutha Java už tak na lidi působí, ale rád bych se ji naučil, o naučení VB jsem nikdy neuvažoval :D

Ta druhá verze mi prostě přijde lepší :D

Sub Main()
    MsgBox("Hello, World!")
    End Sub

public static void Main()
    {
    MessageBox.Show("Hello, World!");
    }
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Java je taký divný jazyk, že to človek musí naprogramovať zaraz dobre, pretože hrabať sa v tom reverzne môže byť v prípade zložitých kódov samovražda (keď som videl ešte do toho využité jQuery, jasne som si povedal nope, veď tam je to samá zátvorka a nikto sa z toho nevysomári), ale inak je dobrý. Príde mi ako jednoduchý. Vlastne kombinácia HTML CSS a JavaScript mi prídu ako veľmi jednoduché veci.

Ale tu sa odvážim oponovať. Skúšal som hľadieť na kód Eclipse 2D MMORPG frameworku v VB a bol som z toho paf. Python má IMHO celkom dobrú štruktúru, hlavne Python je taký textový, tam sa to skoro dá čítať ako vety.

S C# porovnávať nemôžem... Z céčok som videl akurát tak C++ :P
  • upraveno 28. dubna 2014
    Souhlasím s názorem, že programovací jazyk je - stejně jako kterýkoliv jiný jazyk - nástroj sloužící k vyjádření našich myšlenek. Je na nás, do jaké míry dokážeme využít předností (a překonat úskalí) toho či onoho jazyka, abychom se vyjádřili co nejvýstižněji.

Píšu ponejvíce v C++, párkrát jsem dělal ve Fortranu a Pythonu, a dneska jsem se zas vrtal v jednom asymptoťáckém skriptu, co jsem zbastlil už někdy v prosinci 2012 a nedávno mi přišel opět vhod. Mimochodem zrovna v tomto případě jsem po Asymptote sáhl ze dvou důvodů, přičemž u jednoho z nich jsem možnosti jazyka značně přecenil. Jinak na škole jsme programovali v Turbopascalu a sám jsem v něm několik let programování cvičil.

V každém z jazyce mi něco vyhovuje více a něco méně a stejně jako u běžných "lidských" jazyků bych se některé rád naučil lépe, ale pochybuji, že si na to najdu čas.
    S Javou se nekamarádím ve filozofické rovině - přístup "nechat po sobě bordel s tím, že ho někdo (možná) uklidí" se mi příčí. Mě učili uklízet po sobě hračky do skříňky ;-)
    S Javou se nekamarádím ve filozofické rovině - přístup "nechat po sobě bordel s tím, že ho někdo (možná) uklidí" se mi příčí.
    @Ugla A s PYTHONEM problém nemáš? =D
  • @Ugla Od C++ programátora bych jinou filozofickou rovinu nečekal :D
  • @Everett_Young: V Pythonu jsem dělal jenom nějaké jednoduché konverzní skripty, takže na detaily jsem se musel podívat sem.

@Gorgloj: Ono je to především věcí zvyku, ale jak známo "zvyk je železná košile". Takže ten pragmatický pohled Javy, Pythonu a dalších jazyků chápu, jen jsem v tomto ohledu zvyklý na dogmatismus C++. Navíc v numerice nemůžu "čekat", až mi někdo vrátí paměť, když ji potřebuji obratem použít na něco jiného - tam to mnohdy lítá po GB ;-)
  • @Ugla No jasně, ale podle mě hodně záleží na tom jak moc velká data program zpracovává. Pokud dělám nějakou jednoduchou síťovou hru tak asi nemusím úplně řešit kolik paměti to žere, teda pokud to nebude nějaký extrém jako paměťová náročnost n!.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    My v práci máme komponentu, kde potřebujeme zpracovat více než 5 GB dat (asi 1,5 miliónu záznamů z databáze) v nějakém rozumném čase (ideálně do hodiny) pro každý eshop. Tyto data potom používáme pro regresní analýzu. A celé je to napsané v Pythonu :-). Knihovny, které pro takové výpočty využíváme jsou napsané ve Fortranu, C a C++, takže jsou opravdu rychlé. Viz SciPy.

Samozřejmě, pokud chci implementovat rychlý parser XML nebo něco podobného, nevyberu si jako jazyk Python. Můžu to však implementovat v C jako knihovnu pro Python.

Z mé vlastní zkušenosti problémem většinou není pomalý jazyk, ale špatný návrh programu. Pokud budu vytahovat data z databáze po jednom záznamu, nepomůže mi ani C ani Python.

Nebaví mně si po sobě uklízet. Pokud to musím dělat, udělám to, v ideálním případě to však udělá někdo za mě :-). Navíc v jazycích vyšší úrovně jsou často vymoženosti typu funkce vyššího řádu, generátory seznamů apod. Syntaxí a sémantikou daleko více připomínají matematiku (například Haskell).

Jinak samozřejmě souhlasím, že jazyk je pouze nástroj.
    Z mé vlastní zkušenosti problémem většinou není pomalý jazyk, ale špatný návrh programu. Pokud budu vytahovat data z databáze po jednom záznamu, nepomůže mi ani C ani Python.
    @paulcz Proto nás už na gymnáziu učili, že pokud problém který má velice jednoduché řešení, vyřeším tou pokud možno nejsložitější a nejdebilnější cestou, budu za největšího borce =D
  • @Everett_Young Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě že?
  • Uh... tak tady je něco pro pány. Jak české muže vidí cizinky.

http://www.expats.cz/prague/article/czech-culture/10-reasons-to-give-czech-men-a-chance/

A není to tak kritické, jak jsem čekala :D Komentáře taky stojí za to. Zajímavé je, že v nich cizinky dost často vyčítají notorické nevěry, ale v jiném článku to samé cizinci tvrdí i o Češkách. Předpokládám, že to jsou lidi, kteří jsou pořád naštvaní na českého/českou ex, ale zapadá to do toho hezkého kontextu generalizování.

A můj nejoblíbenější komentář od jedné Britky: We may break up soon though due to 'too many differences in how our brains work'!! I will miss him forever and, I am sure, never experience a better lover....sob, sob, sob

Takže ten můj sen o Britovi s božanským přízvukem, co se umí chovat k ženám slušně, má dobrou práci, umí mě rozesmát a je skvělý milenec je jenom sen... sob, sob, sob

image
  • @svoa00 Nezufaj, aj diamant v hrude zeme existuje :-D

Pripomina mi to spoluziacku, ktora robila aupairku v GB. Stale sa stazovala, ze chlapi su tam nemozni, pozeraju na nu zvrchu, nevedia sa vobec bavit, su agresivny a bla a bla a bla a teraz nosi ine priezvisko a veru ani ceske ani slovenske :)
  • @svoa00: a to poetické vylíčení Velikonoc..
    in order to "keep women fresh," they get drunk and whip women the day after easter, in exchange for booze. need i say more?
  • @Ugla image

A tohle vypadá jako příprava na hromadné znásilnění :twisted:
  • http://www.novinky.cz/ekonomika/334942-deset-let-v-unii-cesi-to-moc-nezvladli-slovaci-patri-k-sampionum.html

Dřív než se Slováci začnou klepat po rameni a Češi fňukat, jaký jsme národ neschopných zlodějů... na Novinkách jsou koukám samí ekonomičtí experti. Statistika je hezká věc, ale zase jednou zapomněli, že pokud se slovenská ekonomika přibližovala k průměru HDP EU rychleji, tak už deset let roste z nižšího základu. Je to důkaz slovenských schopností, ne české neschopnosti. A pokud máte ekonomiku založenou celkem silně na zemědělství a domácí spotřebě jako Polsko, pak vás ekonomická krize moc nezasáhla (Polsko bylo asi jediná země EU, které HDP v době krize rostlo). Čímž se nechci zastávat neschopných zkorumpovaných a přeplacených úředníčků na ministerstvech. Doufám, že ti ubožáci aspoň stihnou dočerpat dotace z EU za rok 2012 :roll:
  • @svoa00: Statistiku mám vystudovanou, proto si k ní dovolím dva kosavé komenty:
    Nikdy nevěřím žádné statistice, kterou si sám nezfalšuji (Churchill)

A víte, jak se stupňuje lež?
    ...
    Lež, Sprostá lež, Statistika. (Matfyz, přednáška statistiky)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.