Sranda topič
Videa, Audia, Obrázky, vtipy atd co vás pobaví...
Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.
A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.
A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Navyše vie tiež vymýšľať spontánne bohov pre argumenty, to sa mi páči :D Ja radšej používam Trojprstého bobra, Kúzelný kvetináč a Jehohrona/Tvojváha/Ichváha. Ale lietajúci čajník a JuJu of the Mountain hocčo netromfne...
A ja za to inak nemôžem, za všetko môže jeden nenávistný démonický spolužiak, čo mi poslal takú FB stránku "Děláme si srandu z cirkví a náboženství" a "Judášova parta", to oni tam sem-tam hodia čosi skvelé, a ja nevinná osvietená duša sa necham zlákať ich lžou temnou :D Naposledy "Vytvorím zlých ľudí, neveriacich a homosexuálov.... Aby som mal koho posielať do pekla"
http://www.databazeknih.cz/knihy/dawkinsov-boh-geny-memy-a-zmysel-zivota-31165
Jaksi se ze strany věřících pořád vrací argument, že "nelze dokázat neexistenci boha" -> ergo kladívko "bůh existuje, cokoli teologického je relevantní a zlá věda ať nám do toho nekecá" :D
Krom toho, že se mi líbí, jak se věřící zoufale snaží držet vědu daleko od boha, mě fascinuje, jak ale úplně stejně přistupují k jiným bohům. Pokud by šlo o Thora, starozákonního strašáka Belfegora, Velkého Žu-Žu z hory, neviditelného růžového jednorožce a tak dále, tak to jo, ti to nejsou. V případě těchto bohů jsou také ateisti. jak říká Dawkins:
“We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further.”
A tvoja "zla veda" je zaujimave zhodnotenie, kedze to napisal vedec.
pripadne zaujímavé video: http://www.videacesky.cz/navody-dokumenty-pokusy/neil-degrasse-tyson-o-vire
netreba byť kritický iba k veriacim ale aj sám ku sebe ako neveriaci...
@Amyi To, čemu říká posibilianismus (hurá, mámje nový termín) je v zásadě to, jak má fungovat vědecká debata. To, jestli víme příliš málo na to, abychom odmítli nadpřirozeného činitele/přijali ateismus, je ale dle mého jen osobní stanovisko, a do určité míry, ano, tu budu arogant :), popření části vědeckého myšlení, které se zove kritické. Ano, jistě je správné přicházet s novými hypotézami. ale přidávat k již známým činitelům nové se má teprve až ty stávající nedostačují. Můj problém s jakokoli vírou je ten, že stanoví konečný cíl bez ohledu na cesty, zatímco věda je o výběru cesty, jejíž cíl ale neznám.
Je pekné, keď je človek veriaci. Pomáha mu to. Ale nezmení to fakt, že je to len nahrádzanie určitých deficitov. Entita, ktorá berie každého individuálne, ktorá každého miluje, chápe, ktorá každému dá, o čo požiada, ak bude dobrý, ktorá trestá tých, čo ukrivdili. To je prostý výmysel ľudí vytvorený presne tak, aby slúžil, čomu slúži. Aby sa ľudia neschopní vyrovnať sa s realitou utápali v sladkej lži. Sladká lož je ale stále lož. Namiesto, aby si človek uvedomil svoju nepodstatnosť v celom Vesmíre a zasvätil svoj život tým učiniť sa podstatným tak, ako chce, verí, že má nejaký údel. Namiesto aby so sebou čosi spravil, verí, že Boh ho spravil pre niečo konkrétne. Namiesto, aby si našiel ľudí, ktorí ho majú plne chápať, radšej si vymyslí postavičku, čo ho berie individuálne, chápe ho najlepšie. Namiesto, aby pochopil krutú realitu, sladko pasívne ignoruje mnohé zlé veci, pretože je to Plán našej Páně. Prosím vysvetli mi pointu plánu, ktorý zahŕňa stovky nevinných mŕtvych v Afrike. Mám sa radovať z toho, že mám to osraté šťastie, že som sa narodil na Slovensku a že ten chudák, ktorý schytal Afriku tak musí žiť, aby som pochopil nejakú desne moralistickú pointu a splnil tak niečí plán? Mám sa tešiť, že môj život je postavený na utrpení iných, lebo je to niečí plán? Na to nie som dostatočne chladný a bezcitný. Je skvelé povedať "Cesty Boha nepochopíme", keď si zariadený slovák, ktorého najhorším snom je akurát tak hypotéka na niečo, čo "nepotrebuje" (v podstate ani taký dom nepotrebujeme, keď môžeme žiť v jaskyniach), ale keď umieraš od hladu v Afrike, nemáš zrovna náladu na takéto keci. Ale prečo sa tým zaujímať, buďme radi, že sme radi. Upokojme sa sladučkým klamstvom, že je to tak, ako to má byť. To je drzosť. Nie som žiadny vedúci charity pre pomoc deťom v Afrike, ale nemienim ich urážať. Keď sa modlí slovák, Boh počúva, ale keď sa modlí dieťa v Afrike, počúva hudbu? Mám to! To dieťa v Afrike sa v skutočnosti modlí za to, aby umrelo od hladu!
Zakaždým, keď sa udeje zázrak (zvláštna a ojedinelá zhoda okolností, ktorá je všeobecne braná ako pozitívny jav), je to zásah Boží. Ale zakaždým, keď vyhrá zlo, nie je vyslyšané želanie, nepomáha sa tým, čo to potrebujú, niekto nevinný trpí, to je zásah Satana, to je chyba ľudí, to je chyba akejkoľvek inej poodniatej veci, len nie Boha. Toto môžem uzavrieť jedine drobným vtipom: Byť doktorom je to najťažšie povolanie. Keď zachránite život, ďakujú Bohu, ale keď ho vezmete, žalujú vás.
Potom katolíci môžu za stagnáciu pokroku, ktorý pomáhal. Kvôli svojim stupídnym predsudkom a legendám. Prebieha to asi takto:
Ateista vyhlási niečo, čo oprie dôkazmi => Katolík sa urazí, ako uráža jeho vieru, vytiahne zopár sofistikovaných kravín a odmietne to => Ateista vyhrá, svet to uzná, samotní katolíci začnú bez štipky charakteru využívať daný vynález => Katolík povie, že sa mýlil ako každý iný. A znova prvý bod. A furt dokola. Katolík nikdy nepovie: Moment! Ak sme sa mýlili v tom, že Zem je guľatá, z čoho sa skladá svet, prečo prichádza búrka a XY Ďalšieho, nemôžeme sa mýliť aj v tomto? Nemali by sme vedcov nechať, keĎže sú kvalifikovaní a majú štatisticky lepšie výsledky, aby objavovali? Nie, oni nikdy nerezignujú. Koľko ľudí bolo upálených za to, že Zem je guľatá a Cirkvi sa tento fakt nepáčil? Poučila sa z toho Cirkev. Ňet. Povedz mi, prečo sa Cirkev mýli v tom, že Zem je guľatá, ale nemýli sa v tom, že existuje peklo? Ako dlho budeme musieť čakať, koľko ľudí bude pourážaných, vysmiatych, zabitých a utláčaných, kým sa odhalí pravda? A vyrieši to niečo? Bez ateistov by katolíci ani nemohli písať svoje šialené blbosti na počítači. Pretože keď sa to objaví, je to od Satana, ale keď to začnú všetci používať,je to v pohode. A hravo ignorujú svoje chyby.
A potom otázka homosexuality. Takže človek, ktorý verí v neviditeľnú entitu, ktorá ho miluje, je v pohode, má právo na vieru, ale gay je chorý? Prepáč, normálne mi je viera ukradnutá, ale akonáhle príde na túto vec,musím katolíkom pripomenpť, že ak by svet bol spravodlivý, ak by neboli v takom množstve a ak by ich Cirkev neuálila toľko ľudí, boli by v kategórií psychicky narušených. A to nie je urážka. Rozdiel medzi narušeným človekom, ktorý sa rozpráva s imaginárnym kamarátom a katolkom je ten, že katolíkov je viac. Akonáhle počet postihnutých určuje povýšenie z choroby na trend/náboženstvo/štýl, potom mor bol vlastne životný štýl. Pozri sa, koľko ľudí ním trpelo. Neznamená to, že Boh odpadávajúcich končatín chcel ľuďom naznačiť, že si majú odsekávať ruky? Veď predsa toľko ľudí, to muselo byť znamenie!
Takže na jednu stranu tu máme ľudí, ktorých zmyslom je v každom storočí ísť proti výdobytku, aby sme neobjavovali lieky a pokroky v priebehu roka ale desaťročia (bola to cirkev, ktorá zakazovala pitvu, ktorá sa preukázala užitočnou) a ktorí svoje nezmyslené tvrdenie opierajú o to, že ich imaginárny kamoško si to želá a na druhú stranu tu máme často chladných, bezcitných, pragmatických, neempatických ľudí, ktorí sa správajú sebecky lebo vedia, že žiadny Boh ich za to nepotrestá, ktorí všakmajú v pokroku lepšie výsledky. Nehovoriac o tom, že keď už človek raz nájde dobrého ateistu, tak jeho dobrota, láska a empatie nie je tak otrávená, pretvárková a jednostranná ako katolícka (a to vezmi jed, že som okúsil obe, takže ôžem pokojne porovnať).
Takže radšej urazím zástupy katolíkov, ktorí v mojich očiach sú zlo pre inteligentnú civilizáciu, než aby som urazil pamiatku miliónov, čo zomreli, boli osočovaní a trpeli za to, aby som mal to, čo mám. A aby som uctieval imaginárnych kamarátov, čo ma majú radi? Z toho som už asi vyrástol.
Takže ak chceš výsledok: Ak sa nejaký ateista naserie, že jeho výskum vzniku homosexuality je zapitý nápisom "Boh nemá rád gayov a lesbičky", ak sa nejaký ateista naserie, že jeho výskum vzniku prvotných častív je zabitý nápisom "Boh stvoril všetko", úplne to chápem. Takže ak nejaký ateista dokáže prezentovať svoj názor tak pokojne ako RD a nejaký katolík sa ešte bude sťažovať, že je to nejaký amorálnysplodenec Satana, áno, takého človeka by som teda do náručenevzal a príde mi to viac než pochopiteľné.
Na záver: Bol by som neskutočne rád, kedy som mohol mávnutím ruky privolať kľúče od bytu, keď si ich zabudnem, ale vymýšľať preto Boha pohiblivých kľúčov je blbosť. Racionálnejšie je pochopiť spôsob pohybu hmoty, čo je to hmota a čo je to pohyb, ako vzniká a následne možno zostrojiť Miniteleportátor. To je rozdiel medzi náboženstvom a ateiszmom.
Ešte len dodám, že nie som ateista, len som vyrástol z toho si nahovárať sladučké lži, ktoré za môj život a za celé stáročia ničomu nepomohli.
Pes. Môžete ho zbiť a nakričať naňho, hoci si zafrfle popod nos, aj tak vás nadovšetko miluje. Bez toho, aby niečo získal, beží za vami. A urobí to, čo má. Rád sa obetuje, pretože vás miluje až za hrob. No treba ho vycvičiť. Povieš mu Sadni a on sadne. Prikážeš Ľahni a on ľahne. Pretože pri výcviku mu sľúbiš maškrtu, ak to spraví. No on si to vezme do života a kedykoľvek mu prikážaš Sadni, sadne si sám, nepremýšľajúc, pretože je tak naučený.
Katolík. Boh môže zhodiť strechu kostola, môže privolať tornádo, môže zabiť miliardy nevinných a dokonca veriacich naprieč časom a priesotorom, ale ľudia ho budú aj tak adorovať. Robia to, čo vraj majú. Radi saobetujú, lebo to tak vraj má byť. No treba ich vychovať. Povieš mu To je správne a on to berie za správne. Povieš mu To je nesprávne a on to berie za nesprávne. Pretože pri výchove mu sľúbiš nekonečný život a Božie kráľovstvo. No on si to vezme do života a kedykoľvek mu prikážeš To je zlé, uzná to za zlé, nepremýšľajúc prečo by to malo byť zlé, pretože je tak naučený.
Katolíci, či už sa urazia alebo nie, sú len banda vycičených psov. Ak raz budem mať dieťa, rozhodne mu nikdy nebude vtĺkať do hlavy takéto veci, pretože namiesto od katolíkov budem vychovávať živého človeka, nie zviera. A preto nikdy nepochopím, ako zdravý a normálny človek môže vyznávať Bibliu, v ktorej je príbeh o otovi, čo bol schopný na boží príkaz zabiť syna. Netáguje ma Boží príkaz a rovnako ma netáguje ten anjel, štve ma to, že ten otec bol toho schopný. Takým ľuďomby som dieťa nikdy do rúk nedal.
Napisal si, ze ak katolik s nim nesuhlasi, tak ho prefackas. Na to som narazala. Ja nie som katolik, aby som sa urazila, ale vycitas im netolerantnost a ine veci a ty si pritom uzasne tolerantny :-k
A bez ateistov by katolici nemohli pisat svoje sialenosti...hahaha... akoze tomuto sa moj kamos katolik v CERNe celkom zasmeje. Lebo ved vsetci vedci na svete, vsetci vynalezcovia, musia byt ateisti. Right!
Kazdopadne neplevelme tuto uzasnu temu pls
1) Nepovedal som, že ak by nejaký katolík s ním nesúhlasil, tak ho prefackám. Povedal som, že ak by proti nemu niečo mal - také typické ich blbé keci, ktorými sa snažia ničiť niekoho, na koho nemajú a ten niekto má pravdu.
2) Pri všetkej arogancii, ja som dosť tolerantný - v pomere a pri porovnaní. Väčšinou držím jazyk za zubami a nechám kládu nech si pláva svojím smerom. Je veľa profesorov, ktorým by som mohol čo-to povedať do očí, no viem sa zamyslieť nad motívnmi ich postoja a nechať to tak. Ale čo je dosť to je dosť. Sú chvíle, kedy sa nezdržím a mám na to plné právo. A toleranciu treba tiež rozdeliť. Tolerovať, že niekomu nechutí mäso a tolerovať, že mi chce nahovoriť, že je to jediný správny životný štýl a vnútiť mi ho bez argumentov je rozdiel. Tolerovať, že niekto cíti, že ho strážia jeho predkovia a tolerovať, že niekto tvrdí, že existuje jediný pravý Boh ktorý chce hento a tamto a chce mi ho vnútiť bez argumentov je rozdiel. Priam markantný.
Spolužiačka verí v osud. Nesúhlasím priamo s týmto, ale tolerujem ju a nemám dôvod jej to vyhovoriť. Nezasahuje to do jej životných rozhodnutí negatívne ani mi to nechce vnútiť. Ak by bol niekto apatický voči určitým veciam, napríklad by sa nesnažil o záchranu niekoho, pretože "to tak ktosi chce" alebo by mu niekto mohol vyvraždiť rodinu a on by nad tým mávol rukou, že "sa to tak malo stať", to mi nepríde dobré. Ale jej to len pomáha sa vyrovnať s určitými vecami, svoj život si berie tak ako chce akurát ak sa niečo nejako stane, berie to tak, že možno z toho má ešte niečo vzísť. Ak niekto verí v Strážcu, lebo to tak cíti a neodopiera si zbytočne veci na základe hlúpych povier, len nerobí základné prečiny voči ľudskosti, lebo má pocit, že by bol potrestaný, som ochotný to tolerovať, je to dokonca pre mňa normálny jav. Ak niekto verí, že ho strážia jeho predkovia, lebo to tak cíti, je mi to jedno. Len to nesmie prekročiť hranice náboženstva.
3) A zase si veci prekrucujeme. Ja som nepovedal, že všetci vedci sú ateisti - vyzerám snáď obmedzený? Povedal som, že extrémna väčšina najužitočnejších vynálezov a vecí, proti ktorým Cirkev zprvu zasahovala a obmedzila ich vývoj sú z ruky ateistov. No tí niektorí môžu byť aj veriaci, len nie tak pevne. Pointa bola v tom, že Cirkev ten rozvoj obmedzila.
A tiež by som rád vedel, ako je tvoj kamoškatolíkvcerne silne veriaci. Väčšina takýchto hahaha-veriacich sa odlišujú od rádového katolíka. Hlavne by ma zaujímalo, ako môže v CERNE pracovať niekto, kto verí, že kedysi dávno boli hady vyvinuté do takej formy, že boli schopné artikulovať obecnou rečou, ktorú rozumel človek daných časov :-k To je rozdiel medzi veriacim a veriacim. To sa tiež môžem ohradiť, či by si len vedela, koľko je ateistov v samotnej Cirkvi (aj medzi kardinálmi a vysoko postavenými). A keby som chcel zavtipkovať, poviem, že ak v CERNE pracuje viac takých katolíkov, vysvetľuje to, čo im tak dlho trvajú pokroky - načo hľadať vznik Vesmíru, keď nám ho Biblia tak presne povedala? Let's fuck science, Bible knows evryting (ale to je len taký nepresný vtípek pomimo).
Bůh, Manitou a Buddha se dohodnou, že by si mohli vyrazit zahrát golf.
Bůh: Ale KAM? Manitou: Co Merkur? Buddha: Tam ne, je tam moc horko. Bůh: Co Neptun? Manitou: Moc zima. Buddha: A co Země? Bůh: Tam už vůbec ne, tam se šířej klepy,... před dvěma tisíci let jsem se tam zahodil s jednou židovkou a povídají si o tom doteď...
Ateista by mal byť niekto s úplnou absenciou akejkoľvek viery v nadprirodzeno. To by ti lepšie povedal nejaký ateista.
Ja takisto nechcem, aby bol tento svet úplne ateistický, ak niekto verí v niečo z číreho pocitu, ktorý je celkom normálny a pomáha mu na psychickej rovine, avšak nezasahuje do roviny rozumného zmýšľania a pokroku ani do životov iných, potom daný človek síce nie je ateista, ale to neznamená, že je ohrozením civilizácie.
S tým absolutne súhlasím.
Ďalšie dve veci sú - rozdiel medzi "aktívne veriacim" ( bežný veriaci zúčastňujúci sa obradov, dodržiavajúci "predpísané" a hlavne nehľadajúci nič hlbšie , len možnosť dostať sa do neba, skrátka ovečka - to su tý čo obhajujú niečo o čom nemajú šajn a ani argumenty - česť výnimkám) a "premýšľajúci veriaci" ( človek ktorému dáva zmysel tzv. vyššia moc, ale nie je plne stotožnený s inštiúciou zvanou cirkev) A myslím si, že väčšina vedcov a všeobecne inteligentných ľudí patrí do tej druhej skupiny.
Inak veľmi chválim Gepeta za jeho otvorené vyjadrenie svojho názoru. A na Inšitúcii mi vadí presne to čo opísal.
Určite nie každí veriaci je hlupák ktorý bezhlavo nasleduje dogmy, Tolkien bol veriaci, ktorý bol dokonca znechutený výsledkom druhého Vatikánskeho koncilu a uvoľnením cirkvi. A pozrime sa aké krásne veci tvoril.
Ale potom su tú takýto veriaci