@svoa00 Další: @Jay "Za sebe odpovídám, že ničemu, pokud zároveň nebudou tvrdit, že je z Norvosu... a pokud nebude, tak už to nebude Areo." Proč by to nebyl Areo? Bude to postava, která ve stovce charakteristik bude přesně jako Areo, akorát místo jednoho místa, kam se nikdy nepodíváme, bude z jiného místa kam se nikdy nepodíváme. "A postava Area tam určitě nebude jenom jako další zástupce menšiny, ne ne. " Tohle nikdo neřekl. Boom, právě si "odprávničil" slaměného panáka ( http://www.logicalfallacies.info/ambiguity/straw-man/). Blahopřeji. :roll: @flanker.27 Srovnávat fikční postavu pramalé důležitosti s reálnou historickou postavou o které víme první poslední je na úrovni argumentace mateřské školky.
@Nitpicker Další v čem? V tvrzení, že se zrovna kvůli černému Areovi na ten seriál nebude dívat? To řekl? A chceš se vsadit, že to bude asi tak předloze podobná postava jako Xaro? A oh, to jsi právě úplně odkrouhnul můj argument, když sám tvrdíš, že tam ta postava bude jenom kvůli plnění rasových kvót. BTW A že sis ještě nevšimnul, že jsem ženského rodu, když tak pečlivě čteš.
@svoa00 "Další v čem? V tvrzení, že se zrovna kvůli černému Areovi na ten seriál nebude dívat? To řekl?" Ne, neřekl. Ani jsem to netvrdil. Pokud vím, byla řeč o puristech, ne? - Straw man n.2 "A oh, to jsi právě úplně odkrouhnul můj argument, když sám tvrdíš, že tam ta postava bude jenom kvůli plnění rasových kvót." Ne, bohužel, je mi líto, ale nic takového jsem nikde netvrdil. - Straw man n.3 Přestává mě bavit se s někým, kdo dezinterpretuje 90% mých sdělení. Měj se.
@svoa00 Tak za prvé jsem určitě netvrdil, " že tam ta postava bude JENOM kvůli plnění rasových kvót." Ta postava tam bude kvůli tomu, že je v knize. Nikoliv kvůli rasovým kvótám. Z 99,9% může být úplně stejná jako v knize až na jeden malý detail, že "nebude z jednoho města, kam se nikdy nepodíváme, ale z jiného města, kam se nepodíváme" a bude mít černou pleť. Totálně triviální detail, který ovšem produkci celkem dost hilfne s PR toho seriálu. Neříkám, že tuhle přehnané politicko-korektní vyvažování schvaluji, ale taková je prostě realita amerických médií. Proč tuhle miniaturní změnu nepodstoupit, když to nic nestojí - takhle uvažují ti tvůrci.
@Nitpicker: Dobře, já ta tvá sdělení nebudu dezinterpretovat, budu se ptát (za sebe neříkám, že se na to nebudu dívat jen kvůli tomuto), kde podle tebe končí smysluplnost. Fakta: O Areovi víme toto - je z Norvosu, přijel s Melarií, trénoval u norvoských vousatých kněží, Norvos je severněji než Dorne, nemá poušť. Prohlásil jsem, že dle knih asi černý nebude (tj. jsem rasista proto, že tvrdím, že s touto historií černý být nemá a prohlašuji to ze logické?). Dále jsem prohlásil, že D'n'D tohle mohou řešit přemístěním původu na Letní ostrovy (Hle, návrh řešení). Ponese to s sebou to, že pochybuji, že by tím pádem přicestoval s Melarií, že by se učil od norvoských... ale pak to prostě bude "jen" Doranův bodygárd, který se může jmenovat třeba Phelippe. Prostě nebude to Areo stejně jako Talissa nebyla Jeyne Westerling. Vadila mi? Ne tak moc jako jiným. Vadí mi černoch na jihu? Ne, nevadí, ale nebude to Areo jen to nebude původní Martinova postava (jako nebyla Talissa) - bez konstatování, jestli to bude lepší nebo horší postava, na to si budeme muset počkat... Jestli tam je kvůli kvótám? Nevím, ale amíci jsou v tomhle směru magoři až za vrata...
@Mellien: Nelpím na detailech dle knihy, lpím na tom, aby to dávalo smysl v širším kontextu - když je černej, ať je z Letních ostrovů, ať se jmenuje jinak a není problém. Je-li z Norvosu, pak černá pleť nedává smysl - stejně jako černoši v Kingdom come (tohle se mi vybavilo také) - PS: jak zásadní podíl černochů tu máme a kolik jsme jich tu měli ve středověku - tou dobou se vystavovali maximálně jako kuriozita, pokud vůbec nějací byli... Obecně, kdyby za Dorana obsadili Samuela Lee Jacksona (protože je to super herec :o) ), nevadilo by mi to, ale museli by si napřed ušlapat cestičku tím, že i Oberyn by byl černý. Prostě a jednoduše, konzistence a držení se reálií a zdravého rozumu.
@Mellien: A nebo kratčeji zopakuji to co jsi v citaci vynechal: "Ne, nevadí, ale nebude to Areo jen to nebude původní Martinova postava (jako nebyla Talissa) - bez konstatování, jestli to bude lepší nebo horší postava, na to si budeme muset počkat..."
Přijdeš mi jako solidní demagog. Porovnávat vedlejší postavu s pár řádky textu, která možná jednou sehraje nějakou roli, můžná vůbec s jednou z hlavních postav, která měla nespočet POV a víme o ní pomalu vše? Chlape, nehrej si na chytrýho :)
@Mellien Já si na nic nehraju, já chytrý jsem, ale to už se tu probíralo v jiné debatě. Mě spíš sere, že se v seriálu objevují nelogičnosti i na seriál. Třeba to jak s Karstarkem odešla polovina armády. Pokud má tedy Karstark 1/2 armády, tak má Stark 1/2 - (bolton+Frey+Mormont+Umber+Manderley) vojáků. Takže z toho nám vyjde, že Stark je sice pánem severu, ale jeho poddaní ho vojenskou silou značně převyšují. Jak dlouho myslíš, že by takhle byl Stark vládcem severu? Stejně tak se najde spousta dalších věcí (jako natáčení Brány a Divokých na stejném místě, to vyloženě bije do očí) které jsou prostě nelogické a není to vytvořeno tím, že se nedrží předlohy. To samé je příklad kdy si Malíček udělal z řadové štětky Ros svojí zástupkyni před kterou vykládal všechno o svých plánech...
Neuhýbej stranou, zlato ;) S Karstarkem a podobně souhlasím, ale o tom jsme se nebavili. Porovnával si něco, co porovnat, pokud máš trochu rozumu - a ty se tady tím přímo chlubíš - co porovnat nejde. A pak se snažíš uhnout, protože si i přes svůj skvělý inteligent udělal přešlap :) Stačilo by uznat, že je to pravda.
Možná by mohli škrtnou Manderlye a Mormonty, a jejich úlohy na severu nahradit Karstarky. :twisted: Po popravě Rickarda a Rudé svatbě by bylo docela zajímavé, kdyby zbytek rodiny zaujal pozici Manderlyů.
@Jay Plus mínus to za mě napsal Mellien, tak jenom dodám, že celou dobu mluvím o tom, že už nebude z Norvosu. (Pozn. Navíc by úplně klidně mohl být, protože "Areo was the youngest of six children and was sold to the bearded priests at a young age", tudíž klidně mohl být odkoupen úplně odkudkoliv.) A vůbec nic se nestane. Akorát příjde o jednu repliku, že je mu v Dorne už 20 let pěkný vedro. Takhle... 2 roky po druhém přečtení ságy jsem si už vůbec nepamatoval odkud byl a s kým přišel (ty všeho všudy 2-3 věty v knize). Všechno co jsem si pamatoval spočívalo v těch současných údalostech - spolehlivý bodyguard/kámoš/chůva s velkou sekerou. Norvos? Who cares? @Mellien: Good job s Everettem. Dneska se fakt s těmi red herringy překonal.
@flanker.27 To je zase jednou perla :roll: Pardon, že jsem si z 4500 stran nezapamatoval 2 řádky irelevantní charakteristiky irelevantní postavy. Taky ostatně vedle přečtení téhle jedné knižní série provozuju další stovky zajímavých činností, souhrnně označovaných jako "život". Výrazně doporučuji. Je to poměrně příjemné alibi pro občasnou nepozornost vůči naprosto marginálním detailům ve fikčních světech.
Komentáře
Další: @Jay "Za sebe odpovídám, že ničemu, pokud zároveň nebudou tvrdit, že je z Norvosu... a pokud nebude, tak už to nebude Areo." Proč by to nebyl Areo? Bude to postava, která ve stovce charakteristik bude přesně jako Areo, akorát místo jednoho místa, kam se nikdy nepodíváme, bude z jiného místa kam se nikdy nepodíváme.
"A postava Area tam určitě nebude jenom jako další zástupce menšiny, ne ne. " Tohle nikdo neřekl. Boom, právě si "odprávničil" slaměného panáka ( http://www.logicalfallacies.info/ambiguity/straw-man/). Blahopřeji. :roll:
@flanker.27 Srovnávat fikční postavu pramalé důležitosti s reálnou historickou postavou o které víme první poslední je na úrovni argumentace mateřské školky.
"A oh, to jsi právě úplně odkrouhnul můj argument, když sám tvrdíš, že tam ta postava bude jenom kvůli plnění rasových kvót." Ne, bohužel, je mi líto, ale nic takového jsem nikde netvrdil. - Straw man n.3
Přestává mě bavit se s někým, kdo dezinterpretuje 90% mých sdělení. Měj se.
Prohlásil jsem, že dle knih asi černý nebude (tj. jsem rasista proto, že tvrdím, že s touto historií černý být nemá a prohlašuji to ze logické?). Dále jsem prohlásil, že D'n'D tohle mohou řešit přemístěním původu na Letní ostrovy (Hle, návrh řešení). Ponese to s sebou to, že pochybuji, že by tím pádem přicestoval s Melarií, že by se učil od norvoských... ale pak to prostě bude "jen" Doranův bodygárd, který se může jmenovat třeba Phelippe. Prostě nebude to Areo stejně jako Talissa nebyla Jeyne Westerling. Vadila mi? Ne tak moc jako jiným. Vadí mi černoch na jihu? Ne, nevadí, ale nebude to Areo jen to nebude původní Martinova postava (jako nebyla Talissa) - bez konstatování, jestli to bude lepší nebo horší postava, na to si budeme muset počkat...
Jestli tam je kvůli kvótám? Nevím, ale amíci jsou v tomhle směru magoři až za vrata...
Obecně, kdyby za Dorana obsadili Samuela Lee Jacksona (protože je to super herec :o) ), nevadilo by mi to, ale museli by si napřed ušlapat cestičku tím, že i Oberyn by byl černý. Prostě a jednoduše, konzistence a držení se reálií a zdravého rozumu.
Přijdeš mi jako solidní demagog. Porovnávat vedlejší postavu s pár řádky textu, která možná jednou sehraje nějakou roli, můžná vůbec s jednou z hlavních postav, která měla nespočet POV a víme o ní pomalu vše? Chlape, nehrej si na chytrýho :)
Takhle... 2 roky po druhém přečtení ságy jsem si už vůbec nepamatoval odkud byl a s kým přišel (ty všeho všudy 2-3 věty v knize). Všechno co jsem si pamatoval spočívalo v těch současných údalostech - spolehlivý bodyguard/kámoš/chůva s velkou sekerou. Norvos? Who cares?
@Mellien: Good job s Everettem. Dneska se fakt s těmi red herringy překonal.