Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
@M1on No nevím, zatím mi to přijde suché, o ničem. Ale jsem teprve na začátku, takže čekám, že mě to chytne. ;-)
A ještě k tomu stylu - já nějak nevím jak to popsat, ale mám rád, když autor píše rozvinutějším stylem. Těžko se mi kouše, když je věta o 4 slovech, další věta tak samo, a tak dále. Například "Korin přihlížel s otevřenými ústy. Visena sklonila hlavu a něco zašeptala. Ničemu nerozuměl." Nevím, asi mi potrvá, než si na to zvyknu. ;-)
Povídky jsou na Zaklínači nejlepší. Jsou o třídu lepší než romány.
Tak to je správně. Poslední přání a Meč osudu jsou složené z povídek. Na ně teprve navazují romány, které mají jednotnou dějovou linku.
@JoeGyry A jak to mám poznat? :anxious:
Pak jsem si přečetl Cestu od McCarthyho a taky moc dobrá knížka. Uvažuji o tom, že si pořídím a zkouknu film. Snad mě nezklame.
Momentálně mám dočteného Tetovaného a rozečtené Pouštní kopí. Není to špatná fantasy, ale jakoby tomu něco chybělo. Nedokážu říct co. Jestli se nedokážu ztotožnit z žádnou z postav. Nevím. Zdá se však, že autor má vážné problémy se svými rodiči:-)
Není tomu tak dávno, co jsem přečetl Noční klub od Kulhánka. Recenze byly skvělé, asi proto přišlo naprosté zklamání. Něco tak trapného jsem už dlouho nečetl. Jakoby to psal nějaký zamindrákovaný týpek, co si přes své knižní alter ego zvyšuje sebevědomí. Tohle fakt ne.
Cestu mi odporucal kolega, ktory presne tento styl vyhladava. Na mna je to vsak prilis "muzske" citanie plne depresie, brutality a nasilia.
@ser chezzy napsal:
Přibližně před týdnem jsem dočetl Farmu zvířat od G.Orwella, mám rozečtené 1984. Tak si říkám myslíte si, že Stalin tuto knihu četl a jak se po ní mohl tvářit :-) ?
@wingmaster Ještě bych doporučil od Rothfusse Kroniku Královraha, je to takové odlehčené, vtipné a místy i dojemné, rozhodně stojí za to přečíst, nejedná se o žádnou přeslazenou hnusárnu, ale ani temná vyvražďovačka.
Jinak pro fanoušky Zaklínače v PC vlákně je novej trailer na třetí pokračování. Je v něm vidět jak si CD projekt představuje Ciri, Yennefer, Císaře a další.
Proč tě to vůbec zajímá?
Návíc se nerad zbavuji starých věcí dokud ještě fungují a úmyslně je neničim.