Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

1959698100101144

Komentáře

• @Everett_Young Nejsem tu jedinej s ancient PC že? :twisted:
  • @M1on Ultra-nízká kvalita a podpora starých grafik aktivována :'-(
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já doporučuji broučky od Tchaikovského

Rychle čtěte a objednávejte, já tu knihu chci :)
  • @Everett Young

Taky moc díky za tipy ;)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Everett_Young ja ti neviem ale v MKP je kopec humornych pasazi, takze celkom bez humoru to urcite nieje.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @wingmaster Zkus sérii Dragonlance, taky klasika
  • Krisa napsal(a):

Já doporučuji broučky od Tchaikovského

Rychle čtěte a objednávejte, já tu knihu chci :)

Sekundujem, výborná séria s neotrelými nápadmi.
  • @Edem Možná tak u Kruppeho, ale jinak je většina postav naprosto vážných. Ale je pravda, že MKP dokáže hodně zapůsobit. Třeba
    souboj sester v třetím díle byl naprostý mindfuck a bylo to mnohem drsnější než Red Wedding. To co provedla Tavore bylo naprosto šílené.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Arutha Na jejich stránkách psali, že to vydání vypadá nadějně (slintající smajlík)
  • Krasny slunecny dobry den,

Dovolte, abych i ja prispel do teto rubriky svoji zkusenosti s pro me naprostou skvelou zkusenosti s autorem Frederickem Forsythem. Je to jiny zanr, nez na co jste s truny zvykli, ale je to fasciňujici a ani Forsyth nema problem obetovat hlavniho hrdinu na poslednich dvou strankach knihy :(

No a co ze to tedy je? Velice spravna otazka. Pise spionazni romany. Tedy FBI, Mossad, Sas, KGB a mnoho dalsiho. Bere si na paskal realny pribeh a ten meni dle sve potreby, ale libi se mi, ze vychazi z realnych hodnot a tak i v techto knizkach se muzu priucit spouste veci( treba jsem se dozvedel, ze Indie a Pakistan se odloucili na zaklade obcanske valky v roce 1947).

Ja ma od spisovatele vsechny knihy, ale zkusim. Vam doporucit dva tri kousky.

Knihy: Bozi pest
    Spis Odessa
    Kobra

Dobre jsou vsechny! :) Snad jsem nekoho inspiroval.

Ahoj

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 7. června 2014
    Forsyth je ve svém žánru asi nejlepší, ale dochází mu dech. Zrovna Kobra patří mezi jeho slabší kousky - takže takový lepší průměr mezi thrillery. To platí v podstatě o všech jeho posledních knížkách. Navíc už i recykluje sám sebe.
  • upraveno 7. června 2014
    @wingmaster
    Na škodu by nemuselo být i tohohle, ale musí ti to sednout, jinak nedočteš ani první díl
    legie.info/kniha/9038-pan-ledove-zahrady

Den Trifidů od Johna Wyndhama jsi již četl? Rozhodně stojí za přečtení.
  • Nevada napsal(a):

Forsyth je ve svém žánru asi nejlepší, ale dochází mu dech. Zrovna Kobra patří mezi jeho slabší kousky - takže takový lepší průměr mezi thrillery. To platí v podstatě o všech jeho posledních knížkách. Navíc už i recykluje sám sebe.

Včera jsem si od něj koupil nejnovější knížku "Seznam smrti", tak uvidím, ale třeba Kobra mi přišla velice dobrá, ale je pravda, že ty knížky, které se motaly kolem těch 90. let byly lepší než ty novější.

Jaká knížka se ti od něj líbí nejvíc a nejmín? Co se ti zdá, že se opakuje?
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Everett_Young coze teba napadol len Kruppe ved vsetky ludske postavy a zopar ascedentov tam ma velke mnozstvo t vtipnych pasazi. Ja by som o MKP nepovedal, ze je uplne vazne a be stipku humoru alebo ako si to ty myslel.
  • My jsme doma propadli Sandmanovi, akorát si ho dávkujeme postupně, aby nám dlouho vydržel :-)
    Prisator napsal(a):

Nevada napsal(a):

Včera jsem si od něj koupil nejnovější knížku "Seznam smrti", tak uvidím, ale třeba Kobra mi přišla velice dobrá, ale je pravda, že ty knížky, které se motaly kolem těch 90. let byly lepší než ty novější.

Jaká knížka se ti od něj líbí nejvíc a nejmín? Co se ti zdá, že se opakuje?
    A víš, že ani nevím? :) Mám ho ráda celkově jako autora a nemůžu říct, že by mě některá jeho knížka přímo nebavila.
    Hodně se mi kromě zmíněných líbily třeba knihy Mistr klamu nebo Čtvrtý protokol. A samozřejmě klasika všech klasik - Den pro Šakala.

Ta recyklace je vidět třeba na knížkách Boží pěst a Afghánec.
  • Nevada napsal(a):

A víš, že ani nevím? :) Mám ho ráda celkově jako autora a nemůžu říct, že by mě některá jeho knížka přímo nebavila.
    Hodně se mi kromě zmíněných líbily třeba knihy Mistr klamu nebo Čtvrtý protokol. A samozřejmě klasika všech klasik - Den pro Šakala.

S tim Afgháncem bych souhlasil, ale na Bozi pest mi nesahej :D to byla moje prvni knizka, co jsem od nej precetl a naprosto me to tenkrat pohltilo.
    Proti Boží pěsti nic, to Afghánec je její slabší kopie :)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 14. června 2014
    Tak jsem se rozhoupal a první knihu Malazu jsem začal číst. Mám za sebou teprve prolog a první kapitolu, ale už teď vím, že se asi budu muset hodně snažit, abych všechno pořádně pochopil. Ale musím uznat, že to je zatím docela dost pomalé, už se těším až se to rozjede a pořádně se do toho světa dostanu a (alespoň částečně) ho pochopím. :-)
  • @Riokai :applause: Ať tě provází Síla, budeš jí potřebovat :-)
  • Prisator napsal(a):

Nevada napsal(a):

S tim Afgháncem bych souhlasil, ale na Bozi pest mi nesahej :D to byla moje prvni knizka, co jsem od nej precetl a naprosto me to tenkrat pohltilo.
    Souhlas, na Boží pěst nesahat, jedna z nejlepších. Teď se chystám pořídit Seznam Smrti. Zatím si vede dobře, ale uvidíme až bude hodnotit více lidí. Příběh Biafry a Kobru jsem nečetl, takže nemůžu posoudit jestli opravdu nové věci jsou slabší. Afghánec mě neurazil a Mstitel, částečně se točící kolem Jugoslávského konfliktu mě vyloženě vzal, ačkoli závěr je trošku přehnanej jak Rambo. První jsem četl Žoldáky, a tak k nim mám nejosobněší vztah. Mezi nejoblíbnější Forsythovky ale počítám rozhodně:
    - Den pro Šakala
    - Spis ODESSA
    - Boží pěst
    - Ikona
    Příběh Biafry není nová kniha. Je to jeho první knížka a v dokumentárním stylu. Jen u nás to vyšlo až teď.
  • říká někomu z vás něco Skleněný zámek od Jeannette Walls, ted jsem to dočetla a musím říct, že to ve mě zanechalo dost...
  • Nevada napsal(a):

Příběh Biafry není nová kniha. Je to jeho první knížka a v dokumentárním stylu. Jen u nás to vyšlo až teď.

Chybička se vloudila...
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Po x letech jsem vyhrabal Percyho Jacksona a přečetl ho na jeden zátah
  • upraveno 18. června 2014
    @Achileus je to rovnako zlé ako filmy? :D Vo filmoch su aspon modré oči Alex Daadario
  • Právě jsem dostal (k narozeninám) knihu "Stupidní války" od Michaela Prince. Hned úvod na obálce mě upoutal:
    "Thinks not to do:
    - Nevyhlašujte válku všem svým sousedům zároveň.
    - Funkční rádia, přesné mapy a klimaticky vhodné uniformy jsou velkým plus.
    - Velká množství ptačího trusu a velmi malé ostrůvky pravděpodobně nestojí za to, abyste kvůli nim umírali.
    - Nikdy nepodnikejte invazi do Ruska.
    - Ne, vážně. Je to moc špatný nápad."
    :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    - Nikdy nepodnikejte invazi do Ruska.
    - Ne, vážně. Je to moc špatný nápad.

To si půjčil z Klausewitze (1. pravidlo války) :)
  • A ještě Vás navnadím. Na dveřích Pentagonu by měl viset následující seznam pokynů pro případ pořádání invaze kamkoliv:
    "- Potvrďte si, zda má nepřátelská země armádu. Pokud ano, nepředpokládejte, že ji lze porazit za jeden den.
    - Najděte přesné mapy země, kterou zamýšlíte napadnout.
    - Přivezte si funkční rádia.
    - Ujistěte se, že vaše zvláštní jednotky jsou opravdu zvláštní (v dobrém slova smyslu).
    - Pokud se snažíte zachránit rukojmí, víte, kde se nachází? Pokud je to možné, zavolejte jim a zeptejte se jich, kde jsou.
    - Začne invaze o víkendu? Pokud ano, zkoordinujte ji prosím s prezidentovým golfovým rozvrhem (přiložen).
    - Je navrhovaným cílem invaze ostrov, nebo pevnina? Pokud ostrov, uvědomte námořnictvo.
    - Máte k dispozici dostatečnou zásobu medailí?"
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    JoeGyry napsal(a):

@Achileus je to rovnako zlé ako filmy? :D Vo filmoch su aspon modré oči Alex Daadario

Je to super, film je zprasenina srovnatelná jenom se zprasením Eragona
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.