Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Rychle čtěte a objednávejte, já tu knihu chci :)
Taky moc díky za tipy ;)
Dovolte, abych i ja prispel do teto rubriky svoji zkusenosti s pro me naprostou skvelou zkusenosti s autorem Frederickem Forsythem. Je to jiny zanr, nez na co jste s truny zvykli, ale je to fasciňujici a ani Forsyth nema problem obetovat hlavniho hrdinu na poslednich dvou strankach knihy :(
No a co ze to tedy je? Velice spravna otazka. Pise spionazni romany. Tedy FBI, Mossad, Sas, KGB a mnoho dalsiho. Bere si na paskal realny pribeh a ten meni dle sve potreby, ale libi se mi, ze vychazi z realnych hodnot a tak i v techto knizkach se muzu priucit spouste veci( treba jsem se dozvedel, ze Indie a Pakistan se odloucili na zaklade obcanske valky v roce 1947).
Ja ma od spisovatele vsechny knihy, ale zkusim. Vam doporucit dva tri kousky.
Knihy: Bozi pest
Spis Odessa
Kobra
Dobre jsou vsechny! :) Snad jsem nekoho inspiroval.
Ahoj
Na škodu by nemuselo být i tohohle, ale musí ti to sednout, jinak nedočteš ani první díl
legie.info/kniha/9038-pan-ledove-zahrady
Den Trifidů od Johna Wyndhama jsi již četl? Rozhodně stojí za přečtení.
Jaká knížka se ti od něj líbí nejvíc a nejmín? Co se ti zdá, že se opakuje?
Hodně se mi kromě zmíněných líbily třeba knihy Mistr klamu nebo Čtvrtý protokol. A samozřejmě klasika všech klasik - Den pro Šakala.
Ta recyklace je vidět třeba na knížkách Boží pěst a Afghánec.
- Den pro Šakala
- Spis ODESSA
- Boží pěst
- Ikona
"Thinks not to do:
- Nevyhlašujte válku všem svým sousedům zároveň.
- Funkční rádia, přesné mapy a klimaticky vhodné uniformy jsou velkým plus.
- Velká množství ptačího trusu a velmi malé ostrůvky pravděpodobně nestojí za to, abyste kvůli nim umírali.
- Nikdy nepodnikejte invazi do Ruska.
- Ne, vážně. Je to moc špatný nápad."
:-)
- Ne, vážně. Je to moc špatný nápad.
To si půjčil z Klausewitze (1. pravidlo války) :)
"- Potvrďte si, zda má nepřátelská země armádu. Pokud ano, nepředpokládejte, že ji lze porazit za jeden den.
- Najděte přesné mapy země, kterou zamýšlíte napadnout.
- Přivezte si funkční rádia.
- Ujistěte se, že vaše zvláštní jednotky jsou opravdu zvláštní (v dobrém slova smyslu).
- Pokud se snažíte zachránit rukojmí, víte, kde se nachází? Pokud je to možné, zavolejte jim a zeptejte se jich, kde jsou.
- Začne invaze o víkendu? Pokud ano, zkoordinujte ji prosím s prezidentovým golfovým rozvrhem (přiložen).
- Je navrhovaným cílem invaze ostrov, nebo pevnina? Pokud ostrov, uvědomte námořnictvo.
- Máte k dispozici dostatečnou zásobu medailí?"